Hírmorzsák 2018-07-09 (09:15)

Rondo szerint jól variálható lesz a Lakers, nem azzal kell megverni a Warriorst, hogy megpróbálja őket túldobni valaki, és szerinte azonnal bajnokesélyesek lesznek az aranysárga-lilák. Kerr szerint Cousins érkezése új dimenziót nyithat meg a Golden State-nek. Brook Lopez a Bucksnál. Hármascserét csinált a Bulls, a Hornets és a Magic. Pachulia a Pistonshoz igazolt. Jerebkót kitette a Utah, a Golden State-hez szerződik a svéd. Kyle Andersont nem meccseli a Spurs, a Memphisnél folytatja. Yogi Ferrell marad Dallasban. Devin Booker aláírta az 5 éves maximumot. Marvin Bagley III csípője és ágyéka megsérült. Monknak eltört a hüvelykujja (6-8 hét). Dwight Howard 5 millió dollárról mondott le kivásárlásakor. Kawhi Leonard keletről csak a Sixersszel hosszabbítana. Al Jefferson Kínába szerződött.

Arról külön írtunk már, hogy a Milwaukee Bucks leszerződtette Brook Lopezt (részletek ezen a linken), valamint hogy a Charlotte Hornets, az Orlando Magic és a Chicago Bulls hármascserét hajtottak végre (részletek ezen a linken), de természetesen nem ezek voltak az egyetlen rostermozgások.

A Detroit Pistons 1 évre a veterán minimumért, 2.4 millió dollárért írt alá Zaza Pachuliával, és kitette Eric Morelandet. A Utah Jazz szabadlistára tette Jonas Jerebkót, aki a Golden State Warriorshoz szerződik, amint lejön a waiverről - a svéd 4.2 milliós szerződése csak részlegesen volt garantált. A San Antonio Spurs nem meccselte a Memphis Grizzlies Kyle Andersonnak tett ajánlatát, így Anderson 4 évre 37.2 millió dollárért a Grizzliesnél folytatja. A Dallas Mavericknél úgy tűnik, hogy Yogi Ferrell elfogadja a 2.9 millió dolláros QO-t, annyiért marad 1 évre a texasiaknál. A Phoenix Suns pedig aláírt Devin Bookerrel hivatalosan is, a dobóhátvéd 5 évre 158 millió dollárért marad az arizonaiaknál.

Voltak kisebb mozgások is. A Sacramento Kings tette keretéből Nigel Hayest - a szerződése nem garantált volt, és még azért szabadultak meg tőle, hogy Zach LaVine-nek tudjanak adni egy offer sheetet, amit aztán egyébként tartott a Bulls. Az Oklahoma City Thunder Deonte Burtonnel, a Cleveland Cavaliers pedig Billy Prestonnal two-way megállapodást kötött. A New York Knicks szerződést adott a második körben kiválasztott Mitchell Robinsonnak, aki 3 évre 4.8 millió dollárt kap a klubtól, a Minnesota Timberwolvesnál pedig Keita Bates-Diop írt alá. Az Indiana Pacerstől kitett Al Jefferson Kínában folytatja.

Ugyanide kapcsolódik, hogy Tim Bontemps (Washington Post) forrásai szerint Dwight Howard nagyjából 5 millió dollárról mondott le, mikor kivásárolták a Netstől - 23.8 milliós szerződéséből tehát nagyjából 18.8 milliót megkapott a Netstől, a többit pedig a Washington Wizards adta neki.

Chris Haynes (ESPN) az ESPN The Jump című adásában elmondta, hogy Kawhi Leonard leginkább Los Angelesbe akar kerülni, a Lakersnél vagy a Clippersnél akar játszani, és a Philadelphia Sixers az egyetlen keleti csapat, amelynél megfontolja, hogy hosszabbítson - ez egyébként előkerült már pár napja, akkor olyan kontextusban, hogy LeBron James Lakershez szerződése után került fel a listájára a Sixers.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) azt nyilatkozta, hogy ő versenyzőtípus, és most új kihívás elé kerül így, hogy James eligazolt a csapattól. Mindössze két és fél éve vezetőedző, gyakorlatilag végig egy tapasztalt keretet kellett irányítania, most pedig egy fiatalabb állomány adott a Cavsnél, így többet kell edzenie, tanítania, jobban oda kell figyelnie a részletekre. Lue azt is hozzátette, hogy ezeket a játékosokat most olyanná formálhatja, amilyenné szeretné. Elmondása szerint nagyon nehéz volt megemésztenie, mikor meghallotta, hogy LeBron eligazol, de utána beszélt egykori sztárjával, és megköszönt neki mindent, amit érte tett - bajnoki címet nyerő edzővé tette, és megmutatta neki, mennyire keményen kell ahhoz dolgozni, hogy valaki sikeres legyen.

A Lakers új irányítója, Rajon Rondo Bill Oramnek (The Athletic) azt nyilatkozta, hogy olyan ötösöket tudnak a pályára küldeni, amelyben akár öt ballhandler is lehet - mind tudnak majd helyzeteket kreálni, nem lesz egy labdadomináns ember. Nagyon sokféleképp variálható lesz a csapat, és nem is igazán lehet majd felkészülni belőlük, mert nem lehet kipécézni majd, hogy ezt vagy azt az embert kell majd megállítani. Rondo szerint őrültség azt gondolni, hogy egy együttes túl tudja dobni a Golden State Warriorst, az oaklandiek bizonyították már, hogy ebben nem tudja felvenni velük senki a versenyt, ezért máshogy kell megpróbálni legyőzni őket, és a játékmester úgy érzi, rá is fognak jönni arra, hogyan. Azt is hozzátette Rondo, hogy szerinte azonnal bajnokesélyes lesz a Lakers, mert az elmúlt években bebizonyosodott, hogy bárkit LeBron köré lehet tenni, és a döntőig el tud menni James, ahogyan az előző nyolc évben megtette - ugyanezt várja most is Rondo.

A Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Ethan Straussnak (The Athletic) elmondta, hogy DeMarcus Cousins nem egy olyan ember, akinek azt lehet mondani, hogy illeszkedjen be az eddigi játékba - egy bizonyos játékstílussal sikeresek voltak, aztán be tudták építeni Kevin Durantet is, most pedig Cousinsszal lesz ugyanez a dolguk, a többieknek is alkalmazkodniuk kell. Kerr szerint a többi csapat folyamatosan fejlődik, próbálja őket megverni, ezért nekik is mindig meg kell próbálniuk javulni, és úgy érzi, hogy Cousins érkezése egy új dimenziót nyithat meg a gárdának. Természetesen beszélt a centerrel a szerződtetés előtt, és felvázolta neki, hogy mi lesz - áldozatokat kell hoznia, de azért ez relatív, hiszen ha valaki nyerni akar, akkor mégsem akkora áldozat, hogy kevesebbet van a játékban.

Van egy olyan emberük Cousinsszal, akinek beadhatják a labdát a festék környékére, és meg tudja oldani egymaga a szituációt, ugyanakkor a dobóikat is helyzetbe tudja hozni, hiszen jó passzoló. Kerr azt is közölte új játékosával, hogy a játékstílusukból adódóan lesznek olyan periódusai is a meccseknek, mikor nem fog labdát kapni, de megértette ezt Cousins, és Kerr szerint ez a lényeg. Nyerni akar Cousins, hiszen még sosem járt a PO-ban korábban. Játszott már együtt a Warriors sztárjaival az amerikai válogatottban, ez nem lesz újdonság, de mindenről beszéltek az igazolás előtt, mert a tréner úgy érezte, szükség van erre - nem biztos, hogy egyszerű lesz az átállás, de közös nevezőre kell kerülnie mindenkinek, hogy működjön a dolog.

Van néhány sérülés is. A Sacramento Kingsnél az 1/2-es Marvin Bagley III csípőjét és ágyékát kellett vizsgálni, miután vasárnap hajnalban megsérült - a ma hajnali összecsapást ki is hagyta, és játéka kedd éjszaka is kérdéses. A Charlotte Hornets tavaly draftolt hátvédje, Malik Monk 6-8 hetet lesz kénytelen kihagyni, miután eltört a jobb hüvelykujja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus