Hírmorzsák 2018-07-10 (07:45)

A Raptors odaadja Kyle Lowry-t vagy DeMar DeRozant Kawhi Leonardért? Carmelo Anthony megszerzésére a Houston a legesélyesebb - a Heat, a Lakers és a Sixers még a kalapban. Luc Mbah a Moute a Clippersnél. Davis Bertans marad a Spursben. Igazolt a Nuggets is. A Cavs árulja Kyle Korvert, Treveon Grahamet nézegetik. Marcus Smart elfogadja a QO-t a Celticstől? Most Rodney Hood iránt érdeklődik a Kings. Zach LaVine szerint önmaga a legnagyobb kritikusa. Steve Kerr szerint úgy érezték, nincs még elég All-Starjuk. Damian Lillard cáfolta a pletykákat, miszerint távozni akarna - szerinte a mögöttük lévő csapatok jobbak lesznek. Michele Roberts szerint a gyenge GM-i munka miatt borult a liga egyensúlya, nem a hirtelen megnövekedő sapka miatt.

Tim Bontemps (Washington Post) értesülései szerint egyre többen gondolják úgy liga szerte, hogy a Toronto Raptors lehet a sötét ló Kawhi Leonard esetében. A hírek szerint Masai Ujiri elnök LeBron James nyugatra igazolásával átkapcsolhat teljes win-now módba, és Kyle Lowry-t vagy DeMar DeRozant is felajánlhatja Leonardért cserébe. Bontemps azokat a híreket is megerősítette, hogy a Philadelphia Sixers is esélyes a kiscsatár szolgálatainak megszerzésére.

Kevin O'Connor (The Ringer) forrásai szerint a Houston Rockets a legesélyesebb arra, hogy megszerezze Carmelo Anthonyt - mint ismert, az már biztos, hogy Melo nem az Oklahoma City Thundernél kezdi a szezont, a váláson viszont dolgoznak még a felek. Dave McMenamin (ESPN) jelentette, hogy Anthony egyik menedzsere a Warriors-Rockets nyári ligás meccsen a houstoni részleggel ült, többek között Mike D'Antonival és Chris Paullal, Jordan Schultz (ESPN) pedig hozzátette, hogy Paul próbálja rábeszélni a Rockets vezetőségét, hogy szerezzék meg Anthonyt. Az előbb említett Tim Bontemps úgy tudja, hogy D'Antoninak nem lenne gondja azzal, ha megint Melóval kellene dolgoznia, hiába volt elég hűvös a viszonyuk a New York Knicksnél. O'Connor forrásai szerint a Houston mellett Los Angeles Lakers, a Miami Heat és a Sixers vannak még a kalapban Anthonyval kapcsolatban. Adrian Wojnarowski (ESPN) megerősítette, hogy a Rockets szeretné leigazolni Melót, ha az Oklahoma City Thunder kivásárolja, és lekerül a waiverről.

Nem is meglepő ez, hiszen volt három szerződtetés tegnap napközben és ma hajnalban, és abból az egyikben a Houston egy újabb kiscsatárt bukott el:  Luc Mbah a Moute is eligazolt az együttestől, 1 évre 4.3 millió dollárért a Los Angeles Clippers játékosa lett a védekezőspecialista játékos. A San Antonio Spurs megtartotta Davis Bertanst, részletek ezen a linken. A Denver Nuggets 2 évre 4 millió dollárt adott Torrey Craignek, aki az előző idényben még two-way szerződéssel volt a gárdánál.

Terry Pluto (Cleveland Plain Dealer) információi szerint a Cleveland Cavaliers árulja Kyle Korvert, akinek még 2 év és összesen 15 millió dollár van vissza a szerződéséből, de a 2019/20-as 7.5 milliójából csak 3.4 millió garantált. David Aldridge (nba.com) jelentette közben, hogy a Cavs a Charlotte Hornetstől elengedett Treveon Grahamet nézegeti, őt szeretné leigazolni az ohiói klub.

A.Sherrod Blakely (NBC Sports) úgy tudja, hogy elég jó esély van arra, hogy Marcus Smart aláírja a 6.1 millió dolláros QO-t, amivel egy év múlva korlátozások nélkül igazolhatna bárhova - jelenleg korlátozott szabadügynök Smart. Azt is hozzá kell tenni, hogy az info két olyan vezetőtől van, akiknek a csapatai érdeklődnek Smart iránt.

Jason Jones (Sacramento Bee) jelentette, hogy a Sacramento Kings Rodney Hood iránt érdeklődik - ő a Cleveland RFA-ja. A hírek szerint a kaliforniai alakulat, amely Zach LaVine-nak már ajánlott idén nyáron egy offer sheetet, szeretné megszerezni Hoodot, de odáig nem jutottak még el a beszélgetések, hogy ajánlattételről szó legyen.

Ha már Zach LaVine, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Chicago Bulls által 4 évre 78 millió dollárért megtartott játékos azt nyilatkozta Nick Friedellnek (ESPN), hogy tudja, mennyit ér, rengeteget dolgozott ezért. Az embereknek mindig mindenről meglesz a véleménye, megpróbálják őt is megítélni, de a csapat tudja, hogy mi volt a helyzet. Súlyos sérülésből tért vissza, és mindössze 24 találkozón játszott a Bullsban, épphogy visszanyerte a ritmusát a pályán az idény végére. Azt is hozzátette, hogy önmaga a legnagyobb kritikusa, úgyhogy senki nem tud annál keményebb dolgokat mondani, mint amiket ő maga a saját fejéhez vág, vagy amilyen elvárásokkal van saját maga felé. Minden évben kritizálja a saját játékát. Hozzászokott már, hogy az emberek lebecsülik, de ahhoz is, hogy pozitív meglepetést okoz nekik. Örül az új szerződésének és annak, hogy van egy plusz motivációja, hogy bizonyítson azoknak, akik nem hisznek benne.

Arról volt már szó tegnap reggel, hogy a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr hogyan akarja majd használni DeMarcus Cousinst, és mit gondol a center szerződtetéséről, de arról is mesélt a tréner, hogy hogyan történt maga az igazolás. Kerr elmondása szerint éppen Los Angelesbe tartott a San Diego-i otthonából, egy másik játékossal volt megbeszélésük, amikor felhívta őt Bob Myers GM, hogy nem fogja elhinni, de van esélyük Cousins megszerzésére. Mindenkit váratlanul ért a dolog, de úgy érezték, hogy nincs még elég All-Star játékosuk. Azt is elmondta Kerr, hogy egy nap alatt lezavarták az egészet - reggel tudták meg, hogy itt a lehetőség, este 5-6 környékén pedig már meg is volt a megegyezés a két fél között.

A Portland TrailBlazers sztárját, Damian Lillardot több pletykába is belevették az utóbbi napokban - napvilágot látott, hogy nem boldog, illetve az is, hogy megpróbálja elcseréltetni magát az oregoniaktól. Lillard vasárnap mikrofon elé állt, hogy mindent cáfoljon: egyáltalán nem elégedetlen, imádja a helyet, ahol most él, a klubot, a szakmai stábot, és azt, ahol jelenleg van. Lillard szerint nagy csata lesz a most következő szezonban. Ő a Golden State-et és a Houstont külön venné, ezek a csapatok előttük végeztek az előző idényben is, a mögöttük lévők pedig gyakorlatilag mindenkit megtartottak, egy évvel több tapasztalatuk van együtt, így valószínűleg javulni fognak. Lillard kiemelte, hogy szerinte a Denver, a Utah és a Minnesota mind jobbak lesznek, úgyhogy ők sem koncentrálhatnak arra, hogy kit nem sikerült megszerezniük. Arra kell figyelniük, hogy minél keményebben és jobban játszanak - muszáj valahogy megoldaniuk, hogy újra bekerüljenek a PO-ba.

A végére pedig a Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts maradt, aki Kevin Drapernek (New York Times) elmondta, hogy természetesen nem ért egyet azzal a felvetéssel, hogy azért borult a liga egyensúlya, mert anno 2016-ban, a nagy TV-s pénzek beérkezésénél nem voltak hajlandóak belemenni abba, hogy fokozatosan növeljék a fizetési sapkát - mint ismert, ennek köszönhetően igazolt Kevin Durant a Warriorshoz. Roberts szerint nagyon jó indokot kellett volna mondani ahhoz, hogy mesterségesen lent tartsák a sapkát, ezzel pedig pénzt tartsanak vissza a játékosoktól - nem volt ilyen indok, ami miatt egységesen mindenki a fokozatos emelés mellett döntött volna, ezért fel sem merült, hogy elfogadják ezt az opciót. Roberts szerint nem ez az oka annak, hogy ennyire szétvált az elit és a "futottak még" kategória a ligában - ha okolni kell valakit, akkor szerinte azokat a GM-eket, szakvezetőket, akik a nagy pénzeket kiosztották azoknak a játékosoknak, akik később bizonyították, hogy nem érnek ennyit. Roberts szerint nem az volt az oka annak, hogy ennyire felborult az egyensúly, hogy lehetőséget kaptak a GM-ek a költekezésre, hanem az, hogy ezt sokan rosszul használták fel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus