Hírmorzsák 2018-07-10 (19:10)

A Spurs két játékost és három első köröst kér a Sixerstől Kawhi Leonardért. RC Buford iránt érdeklődik a Philly. Clint Capelának 4 évre 60 millió környékén ajánlott a Rockets, a center 100 milliót akar. A Houston tulajdonosa szerint a luxusadónak nincs köze Ariza és Mbah a Moute elvesztéséhez - Morey szerint április 15-re kell készen lennie a keretnek. Marcus Smartnak ajánlatot tesz a Kings? Marvin Bagley III medencecsont-sérüléssel befejezte a nyári ligát. A Celtics újoncának, Robert Williamsnek artéria problémája van a térdében. A hírhedt Kermit Washington 6 éves börtönbüntetést kapott.

Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint a Houston Rockets eredetileg 4 évre 60 millió dollár környékén ajánlott Clint Capelának - ezt követően jöttek ki azok a hírek, hogy a svájci centernek nagyon nem tetszett ez a nyitás, és azon is gondolkodik, hogy elfogadja a QO-t. Capela állítólag 4 évre 100 millió dollárt akar - idén nyáron korlátozott szabadügynök, és nagyon kevés csapat tud komoly ajánlatot adni neki, de ha elfogadja a QO-t, jövő nyáron korlátozások nélkül mehet bárhova, és rengetegen mennének rá várhatóan, ráadásul sokkal több klubnak lesz komoly sapka alatti helye jövőre.

A Rockets idény nyáron már elvesztette Trevor Arizát és Luc Mbah a Moute-t - csak minimum szerződéseket osztottak ki a texasiak Chris Paul 4 éves, 160 milliós gigakontraktusa mellett. A franchise új tulajdonosa, Tilman Fertitta az ESPN-nek a Los Angeles Clippers elleni nyári ligás találkozó előtt tagadta, hogy Ariza és Mbah a Moute elvesztése a luxusadó miatt lenne - így is a luxusadós szint fölött lesznek, és azt Fertitta saját bevallása szerint is tudja, hogy ha csak nincs valakinek óriási mázlija, akkor muszáj luxusadót fizetni ahhoz, hogy egy csapat bajnokesélyes legyen. Fertitta hozzátette, hogy ez van, nem is nagyon került ez a téma szóba a tárgyalásoknál.

Daryl Morey GM a mérkőzés alatt azt mondta, hogy olyan játékosokat akartak idén nyáron szerezni, akik a pályán jobban teljesítenek annál, mint amit a szerződésük mutatna. Mindkét távozó fontos láncszeme volt az együttesnek, de ez az ő, illetve a szakmai stáb feladata, hogy új keretet rakjanak össze, és eléggé magabiztosak a mostani állományt látva is. Április 15-re kell készen lennie a csapatnak, és ha lenne valami gond, akkor biztos, hogy igazolni vagy cserélni fognak, hogy elérjenek arra a szintre, ahova szeretnének.

A.Sherrod Blakely (CSNNE) úgy tudja, hogy a Sacramento Kings arra készül, hogy egy offer sheetet tegyen Marcus Smart elé - a Kingsszel és Smarttal kapcsolatban is jöttek már ki ennek teljesen ellentmondó információk is nemrég.

Az is a Kingshez tartozik, hogy az 1/2-es Marvin Bagley III kihagyja a nyári liga hátralévő részét, miután megzúzódott a medencecsontja - 1-2 hetes kihagyás vár Bagley-re ennek köszönhetően.

Ha már sérülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Boston Celtics újonc centerének, Robert Williamsnek artéria poplitea entrapment szindrómája van - ennek az a lényege, hogy a szalagok és az izmok elzárják a térdhajlati fő artériát. A MassLive információi szerint egyelőre nem súlyos a probléma, de lehet, hogy később műteni kell - görcsölhet és fájhat a vádlija komolyabb megterhelésnél. A hírek szerint minden csapat tudta, hogy ez a helyzet Williamsszel, évek óta ezzel együtt játszott.

Keith Pompey (Philadelphia Daily News) forrásai szerint a Philadelphia Sixers szeretné egyben tartani a mostani vezetőséget, de mivel jelenleg GM nélkül végzik a dolgaikat, így egy olyan embert is akarnak igazolni, akinek van tapasztalata korábbról ezen a poszton. Pompey úgy tudja, hogy RC Buford neve többször is felmerült a Sixersnél, de a San Antonio Spurs szakvezetője nem akarja elhagyni jelenlegi kenyéradóját - mellette David Griffin és Kiki VandeWeghe nevét suttogták többször is, utóbbi állítólag nagyon szívesen vinné a csapatot.

Az is a Phillyhez tartozik, hogy a Spurs a Philly.com értesülései szerint továbbra is két játékost és három jövőbeli első körös picket kér Kawhi Leonardért - a Sixers állítólag Dario Saricot, Robert Covingtont és a 2021-es Miami első köröst adná, de ennél többet jelenleg nem, hiszen ott a bizonytalanság, hogy marad-e náluk Leonard hosszútávon is vagy sem.

A végére pedig a kék-fény rovat maradt: a korábban Rudy Tomjanovich-ot a pályán majdnem megölő Kermit Washington 6 éves börtönbüntetést kapott, miután csalás vádjában bűnösnek találták - több százezer dollárt költött el luxuscikkekre egy jótékonysági gyűjtés pénzéből, ráadásul az adóbevallása sem fedte éppen a valóságot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus