Hírmorzsák 2018-07-11 (12:15)

Carmelo Anthony engedélyt kapott, hogy tárgyaljon más csapatokkal, a Houstonnal és a Miamivel már megtette. A Rockets 4 évre 85-90 milliót ajánlott Capelának. Marcus Smart már évi 15 millió dollárnál kevesebbért is aláírna. Bryn Forbes és végül Davis Bertans is 2-2 évre írt alá a Spursszel. Steph Curry jövőbeli sógora a Warriorsnál, új játékos a Heatnél. Svi Mykhailiukot szerződtette a Lakers. A liga 2021-re eltörli a one-and-done szabályt, a szabadügynökpiac pár órával korábban kezdődhet akár már jövőre is. A Jazz Európából akar igazolni. Michele Roberts újabb négy évre a Játékosok Szakszervezetének élén.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Carmelo Anthony engedélyt kapott arra az Oklahoma City Thundertől, hogy találkozzon azokkal a csapatokkal, akik érdeklődnek iránta - a hírek szerint a Houston Rockets-cel és a Miami Heattel már le is ült tárgyalni. Mint ismert, Melo nem a Thundernél kezdi az idényt, ennyi biztos - a kérdés az, hogy kivásárolják, és úgy ír alá új csapatához, vagy előbb elcserélik, aztán az új csapatából rakják ki, és úgy szerződik le valahova. Marc Stein (New York Times) megerősítette azokat a tegnapi infókat, miszerint komoly meglepetés lenne, ha Anthony nem Houstonban kötne ki.

Jonathan Feigen (Houston Chronicles) értesülései szerint a Rockets egyébként nem 60 millió dollárt ajánlott 4 évre Clint Capelának, hanem 4 évre 85 milliót, ami bónuszokkal együtt lehetett volna 90 millió is.

Adam Himmelsbach (Boston Globe) információi szerint Marcus Smart nyitott arra, hogy egy évi 15 millió dollárnál kevesebbet fizető, többéves megállapodást kössön valamelyik csapattal - a nyár elején még hangoztatta, hogy ő bizony jóval többet ér évi 12-14 milliónál, de úgy tűnik, annyit nem ér meg senkinek. A Boston Celtics korlátozott szabadügynöke azt mondta, hogy fogalma sincs, hányadán áll a Celticsszel, ő is ezt szeretné tudni, de csak azzal foglalkozik, amire befolyása van - mint ismert, a Boston a szabadügynökpiac nyitása óta nem tárgyalt Smarttal, aki ezt zokon is vette, és az is benne van a pakliban, hogy aláírja egy évre a 6 millió dolláros QO-ját, hogy jövő nyáron korlátozások nélkül mehessen bárhova.

Voltak szerződtetések. A San Antonio Spurs végül 2 évre 14.5 millió dollárért szerződtette Davis Bertanst, és Bryn Forbes is 2 éves kontraktust kapott a Spurstől. A Los Angeles Lakers 3 évre 4.6 millió dollárt fizet Svi Mykhailiuknak, akit az idei draft 47. helyén választottak, és a nyári ligában kifejezetten kellemes meglepetést nyújtott eddig. A Golden State Warriors two-way megállapodást kötött Damion Lee-vel - 2016-ban a Louisville-en végzett, az előző idény nagy részét a Golden State G-Ligás gárdájánál, a Santa Cruz Warriorsnál töltötte, az Atlanta Hawks szerződtette a szezon végén, ahol 15 meccsen 10.7 pontot átlagolt, és Steph Curry hugának a jegyese. A Miami Heat szintén two-way szerződést adott Duncan Robinsonnak, aki a Michiganen 9.2 pontot és 2.4 pattanót átlagolt az előző szezonban.

A Sportando úgy tudja, hogy a Utah Jazz megpróbálja leigazolni Stanton Kiddet, aki tavaly a Darüssafakával EuroCupot nyert, most pedig a Jazz nyári ligás csapatának a tagja. A dolgot az nehezíti, hogy a játékosnak élő szerződése van a török klubbal a következő idényre is, és nincs benne NBA kilépési lehetőség.

Adam Silver komisszár két témában is megszólalt. Egyrészt 2021-re valószínűleg eltörlik a one-and-done szabályt, tehát a középiskola befejezése után azonnal jelentkezhetnek a játékosok az NBA-be - azt nem mondta Silver, hogy bajban van a liga, azt viszont igen, hogy a mostaninál egy jobb rendszert hozhatnak létre. A másik témakör az volt, hogy a július elsején nyitó szabadügynökpiac valószínűleg valamivel előbb fog kezdődni akár már a jövő évtől is, igaz, itt nem napokban kell gondolkodni, hanem órákban. Silver szerint egyrészt mindenki belefáradt már az éjszakázásokba, másrészt sokan kérdezték tőle, hogy tényleg szükséges-e ez, hogy keleti parti idő szerint július 1. 00:00 legyen a nyitás időpontja, harmadrészt az ESPN-nek sem jó, mert ilyen későn nem igazán lehet nézettséget generálni.

A végére pedig a Játékosok Szakszervezete maradt, amelynek élén újraválasztották Michele Robertset - 2014-ben váltotta Billy Huntert, és újabb 4 évre szól a megbízatása.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus