Hírmorzsák 2018-07-24 (15:45)

Dwyane Wade-nek 3 évre 25 millió dollárt ajánlott egy kínai csapat. Michael Beasley szerint ha mindenki a saját dolgával foglalkozna, sok mindenre rájönnének az olyan játékosokkal kapcsolatban, mint ő, JR Smith, Nick Young vagy Lance Stephenson. Kevin Love díjat kap. Tony Parker új szerződésének második éve nem garantált. Cserélt a Grizzlies és az Orlando, valamint a Boston és a Thunder. Új játékosok a Bucksnál, a Pelicansnél, a Bullsnál és Dallasban, a Sixers kerete is bővülhet.

Jia Lei tapasztalt kosárlabda riporter értesülései szerint 3 évre 20, a Zhang Duo forrásai szerint pedig 3 évre 25 millió dollárt ajánlott a Zhejiang Golden Bulls a Miami Heat ikonjának, Dwyane Wade-nek. Mint ismert, Wade kijelentette, hogy vagy visszavonul, vagy ha nem, akkor marad a Heatnél, de azóta aláírt egy élete végéig szóló szerződést a kínai sportszergyártóval, a Li-Ninggel.

Volt két csere. Egyrészt a Memphis Grizzlies Jarrell Martint és készpénzt cserélt az Orlando Magichez Dakari Johnsonért és Tyler Harvey játékjogáért - ezzel a Memphis luxusadó alá került. Másrészt pedig nemrég úgy volt, hogy a Boston Celtics kiteszi keretéből Abdel Nadert, de Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette tegnap, hogy a Celtics az Oklahoma City Thunderhez cseréli Nadert egy kis készpénzzel együtt Rodney Purvisért.

Több mozgás is történt ezen kívül is. A Milwaukee Bucks edzőtábormeghívót adott Travis Trice-nak - Trice az előző két nyáron a Milwaukee nyári ligás csapatának tagja volt. A New Orleans Pelicans többéves szerződésben állapodott meg Garlon Greennel - az első év részlegesen garantált, a további idényekben pedig bizonyos dátumokhoz kötve juthat a pénzéhez Green. A Chicago Bulls lehívta waiverről az Atlanta Hawks által kirakott Antonius Clevelandet. A Dallas Mavericks pedig Ding Yanyuhanggal szerződött - ő az előző hét évet a kínai Shandong Golden Starsnál töltötte.

A hírek szerint a Philadelphia Sixers is bővülhet hamarosan: az olasz Prealpina lap információi szerint Norvelle Pelle a Phillynél folytathatja pályafutását two-way szerződéssel. Pelle az előző idényt Torinóban és Varesében töltötte, a nyári ligában pedig a Sixers alkalmazásában állt.

Szintén szerződéshez köthető részlet, hogy a Charlotte Hornets új irányítója, Tony Parker ugyan 2 évre 10.25 millió dollárért szerződött új kenyéradójához, de Parker második éve 5.25 millió dolláros nem garantált rész - 2019. július 4-én válik garantálttá akkor, ha még akkor is az állomány része lesz a francia legenda.

A Los Angeles Lakers új csatára, Michael Beasley tegnap azt mondta a médiának, hogy ha mindenki a saját dolgával foglalkozna, és befejezné azt, hogy megítél bizonyos játékosokat, legfőképpen őt, akkor sokan rájönnének, hogy az olyan kosarasok, mint ő, Nick Young, JR Smith vagy Lance Stephenson, tudják, hogyan kell játszani, hogyan kell nyerni, illetve hogyan jöjjenek ki egymással - felmerült, hogy mi lesz vele, Stephensonnal, JaVale McGee-vel és LaVar Ball-lal egy csapatban.

A végére pedig Kevin Love maradt, aki november 3-án megkapja a Bronz Kulcs díjat a Recovery Resourcestól azért a márciusi The Players' Tribune-ban megjelent cikkért, amiben a mentális problémáiról beszélt - ez átszakított egy gátat az NBA-ben és más profi sportokban is, azóta többen is bevallották, hogy ilyen betegségben szenvednek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus