Hírmorzsák 2018-07-28 (21:30)

Nick Nurse 45 percet beszélgetett Kawhi Leonarddal, pozitívan csalódott új sztárjában. Kyle Lowry kikerülte a Raptorsszal kapcsolatos kérdéseket a Team USA edzőtáborában. Mike Conley az edzőtábor kezdetére készen akar állni, jól van jelenleg. Pat Riley azt reméli, hogy augusztus közepéig eldől Dwyane Wade és Udonis Haslem sorsa is - időt akar adni a dobóhátvédnek, és szeretné, ha Wade folytatná. LeBron James már bánja, hogy a saját nevét adta a fiának. Új játékos a Kingsnél. Nick Young okos akart lenni, Lou Williams oltotta.

A Toronto Raptors vezetőedzője, Nick Nurse a csapat új sztárjával, Kawhi Leonarddal találkozott, és nagyjából 45 percet beszélgettek egymással. Nurse Dave Feschuknak (Toronto Star) elmondta, hogy soha nem beszélt még Leonarddal, és úgy érzi, nincs ezzel egyedül - nem akar hazudni, kicsit félve érkezett a találkozóra, és azt kérdezte magától, hogy vajon mit fog csinálni akkor, ha Leonard egy szót sem szól. Leült és megkérdezte Leonardot, hogy van-e kérdése, Kawhi pedig azonnal elkezdte nekiszegezni azokat a témákat, amik érdekelték, amiből egy laza diskurzus alakult ki.

Nem az történt, amire számított. Nagyon okos, intelligens, közvetlen srác Leonard, nagyon élvezte a meetinget - tulajdonképpen a menedzsment rángatta ki őket, mert menniük kellett máshova, de nagyszerűen alakultak a dolgok. Az idők végezetéig tudtak volna beszélgetni, és többször is rájuk kopogtak, hogy indulni kellene, ő meg mindig mondta, hogy "csak még pár percet". Megkérdezte tőle Leonard, hogy hogyan akarja használni, ő meg elmondta, hogy gyakorlatilag mindent tud, úgyhogy többféleképpen - képes betörésre, a palánknak háttal támadni, elzárás-leválásokból, de hátsó befutások után, blokkok segítségével is eredményes tud lenni, ezeket mind ki akarja aknázni.

Van azért a Raptorsnál olyan ember is, aki nem ennyire lelkes Leonard érkezése és főleg DeMar DeRozan távozása miatt, ő pedig DeRozan jó barátja, Kyle Lowry. A Team USA edzőtáborában feltett raptorsos kérdésekre annyit mondott az irányító, hogy most a válogatott miatt van jelen. Hogy mikor fog a klubcsapatával, valamint a következő idénnyel foglalkozni, arra annyit mondott, hogy majd ha itt lesz az ideje - ha ez megtörténik, akkor majd az lesz a lényeg számára, és akkor nyilatkozik is a torontói kérdésekre válaszolva, de most nem. Arra még rákérdeztek, hogy van-e bármi kapcsolata Leonarddal, amire egy sima "nem"-mel válaszolt.

A Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley január óta nem játszott, akkor műtötték a sarkát, de most Brian Windhorstnak (ESPN) elmondta, hogy jól van - szeretett volna már kontakttal együtt is edzeni, de türelmesek, egy egész nyaruk van még, amely alatt nem kell elsietniük a rehabot. Conley szerint készen fog állni a játékra az edzőtábor kezdetére, legalábbis nagyon reménykedik ebben. Egy-egy Achilles-sérülésnél nem szabad kapkodni, időt kell hagyni, és mostanában kezdenek összeállni a dolgok. Az elmúlt időszakban hozzászokott, hogy némely mozdulat nagyon fáj, most azonban már odáig jutott, hogy egyáltalán nem érez fájdalmat.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley az Associated Press-szel beszélgetett, és elmondása szerint az a legokosabb, ha hagynak még időt Dwyane Wade-nek arra, hogy eldöntse, folytatja-e pályafutását - azt is hozzátette, hogy reményeik szerint Wade és Udonis Haslem esetében is tudni fogják augusztus közepére, hogy mi a döntés. Riley úgy fogalmazott, hogy Wade-et, a játékost és a versenyzőt nagyon szeretné visszakapni, és azt az embert, aki úgy vág neki a következő idénynek, hogy ez lesz élete legjobb szezonja. Olvasott cikkeket, amelyben azt fejtegették, hogy Wade-nek annyi, elvesztette a robbanékonyságát, már nem ugyanaz a játékos, és talán már a motiváció is hiányzik az esetében. Ő azonban még mindig azt a kosarast látja Wade-ben, akinek hatalmas pozitív befolyása lehet a mérkőzések alakulására, amennyiben akarja.

A Los Angeles Lakers új sztárja, LeBron James a The Shop első részében elmondta, hogy még most is bánja, hogy az első szülött, jelenleg 14 éves fiának a saját nevét adta. James beszélt arról, hogy neki nem volt apja, mikor gyerek volt, úgyhogy azt egyértelmű céljául tűzte ki, hogy nemcsak a nevét adja neki, hanem mindent megtesz a fiáért, amit ő nem kapott meg - olyan élményekkel lesz gazdagabb, amilyenek számára nem voltak adottak.

Volt ma egy pletyka is, de ez nem fogja felborítani a liga egyensúlyát: David Aldridge (nba.com) információi szerint a Sacramento Kings two-wy szerződést fog adni Wenyen Gabrielnek, aki a csapat nyári ligás együttesében játszott idén nyáron.

A végére pedig Lou Williams és Nick Young "párbeszéde" maradt. Swaggy Champ azt írta twitteren, hogy utálja azt, ahogyan manapság öltözködnek a játékosok egy edzéshez vagy a meccsekhez - szerinte rosszabbak, mint a modellek, és csak kosarazniuk kellene, valamint dolgozni. Williams rácsapott, hogy az üzenet tartalma kiváló, az viszont érdekes, hogy kitől jött, mivel Young egy sima edzés előtt is hatszor cipőt cserél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus