Hírmorzsák 2018-07-29 (09:15)

A Raptors Greg Monroe-val tölti fel a keretét? DeMar DeRozan készen áll rá, hogy segítsen a Spurs fiatal játékosainak. Gregg Popovich szerint Becky Hammon volt a legalkalmasabb a segédedzői posztra, teljesen függetlenül attól, hogy nő. Mike D'Antoni szerint az a legrosszabb eset, hogy újra "csak" nagyszerű csapatuk lesz - Ariza és Mbah a Moute távozása mások előtt nyitott meg új lehetőségeket. Kevin Durant, Paul George és James Harden szerint elférne Las Vegasban egy NBA csapat. Ryan Arcidiacono a Bullsnál.

Josh Lewenberg (TSN) értesülései szerint a Toronto Raptors azon gondolkodik, hogy Greg Monroe-val tölti fel a keretét. Az is felmerült a kanadaiaknál a hírek szerint, hogy Lucas Noguierával hosszabbítanak, de egyelőre valószínűtlennek tűnik, hogy a brazil a Raptorsnál folytatja.

A Torontóból a San Antonio Spurshöz cserélt DeMar DeRozan a Team USA edzőtáborában elmondta, hogy most jön a 10. profi éve, és minden tapasztalatát szeretné megosztani fiatalabb csapattársaival - a Spursnél sok veterán mellett több olyan játékos van, akinek segíthet DeRozan. A dobóhátvéd beszélt Dejounte Murray-ről, aki tavaly 16 pontot, 14 pattanót és 6 gólpasszt jegyzett a Raptors ellen - azonnal felfigyelt Murray-re, már a szezon első hetében nagy rajongója volt. Úgy emlékezett DeRozan, hogy új hátvédtársa majdnem tripla-duplát hozott ellenük - mindenki szereti azokat a fiatalokat, akik képesek ilyen teljesítményre, úgyhogy bármivel tudja segíteni Murray-t, megteszi.

DeRozan új edzője, Gregg Popovich a Spurs új "első soros" segédedzőjéről, Becky Hammonról beszélt a válogatott összetartásán. Popovich szerint Hammon érti a dolgát, nagyon magabiztos, és egyáltalán nem számít, hogy mi a neme - edző és történetesen nő. Ha lett volna olyan tréner, akinek nagyobb a tudása és férfi, akkor azt vette volna fel, de szakmailag Hammon volt a legjobb választás, ezért őt léptette előre. A trénerlegenda hozzátette, hogy reményei szerint többen is követik majd a példáját, és csak azt nézik, ki alkalmasabb a munkára, kit tisztelnek majd jobban a játékosok. Nem mindenki képes arra, amire Hammon, akit nagyon különlegesnek "bélyegzett", de vannak más különleges nők is, akik megállnák a helyüket, és reményei szerint erre mások is rá fognak jönni.

A training camp Las Vegasban van, és több játékos is megszólalt azzal kapcsolatban, hogy Vegasnak jó lenne egy NBA csapat. A Golden State Warriors kétszeres döntő MVP-je, Kevin Durant azt mondta, hogy a játékosok szeretnek ide járni, és szerinte sikeres klubot lehetne felhúzni Vegasban, akkora a támogatottság, és annyira jók az adottságok. Az Oklahoma City Thunder sztárja, Paul George annyit tett ehhez hozzá, hogy Vegasnak van már hoki- és WNBA csapata is, az NFL is a városba költözik pár éven belül, úgyhogy Vegas tökéletes alkalmas lenne egy NBA franchise számára is. George szerint minden adott, a repülőtérről is nagyon könnyen a városba lehet jutni, úgyhogy miért ne? A Houston Rockets MVP-je, James Harden megismételte ugyanezt, és még annyit mondott, hogy a pénzen kívül a közönség is adott, ez az NHL-ből jól kivehető.

A Rockets mestere, Mike D'Antoni Brian T. Smith-nek (Houston Chronicle) elmondta, hogy a csapat dolga, hogy bebizonyítsa, nincs igaza az embereknek - általános vélekedés, hogy Trevor Ariza és Luc Mbah a Moute lelépésével gyengült a Rockets. D'Antoni szerint két éve ezt csinálják: sokan mondták, hogy Harden nem tud irányítót játszani, és mégis tudott, aztán azt is, hogy Chris Paullal nem férnek meg egy hátvédsorban, és mégis. Az edző szerint mindenki arra törekszik, hogy túllépjen a Golden State-en a rájátszásban, amihez kell némi kockázatot is vállalni, és remélni, hogy minden jól sül el. Ezzel nem azt mondja, hogy biztosan meg is fogják ezt tenni, de magabiztos, és tetszik neki a keret. Legrosszabb esetben is egy nagyszerű csapatot fognak alkotni, de remélhetőleg a következő szintre tudnak lépni. Ariza és Mbah a Moute elvesztése fájó volt, de ilyen ez a liga, és az ő távozásuk mások előtt nyit meg lehetőségeket. Továbblépnek, és megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni ebből az állományból.

A végére pedig egy szerződtetés: a Chicago Bulls 1 éves, részlegesen garantált szerződést kötött Ryan Arcidiaconóval.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus