Hírmorzsák 2018-07-29 (22:15)

Manu Ginobili a közeljövőben eldönti, folytatja-e pályafutását - jelenleg úgy tűnik, hogy igen. Új játékos a Heatnél. Pat Riley szerint nem árulták Hassan Whiteside-ot - voltak lehetőségeik, de egyiket sem ítélték még túl jónak. Damian Lillard szerint CJ McCollumnak és Kevin Durantnek személyesen kellene megbeszélniük, ha problémájuk van egymással, nem a twitteren. Dirk Nowitzki nem érti, Durant miért veszi ennyire komolyan az őt heccelőket, és miért akar mindenre válaszolni a neten. David Fizdale Lettországban járt, Kristaps Porzingisszel sok mindenről beszélt. Kyrie Irving nagyon hosszú két hónapon van túl a fertőzését követően.

A San Antonio Express-News értesülései szerint a San Antonio Spurs legendája, Manu Ginobili valószínűleg az elkövetkezendő napokban ír majd ki egy üzenetet twitteren vagy instagramon, amelyben tudatja, folytatja-e pályafutását vagy sem, és jelenleg nagy meglepetés lenne, ha nem játszana a következő szezonban is. Két kritériumot adott meg az argentin dobóhátvéd, amely alapján dönteni fog: élvezi-e még a játékot, és a csapatnak szüksége van-e még rá, márpedig úgy tűnik jelenleg, hogy mindkét kérdésre "igen" a válasz.

A Miami Heat igazolt egyet, Yante Maten two-way megállapodást kapott az együttestől - a nyári ligában 7 mérkőzésen 10.7 pontot és 5.6 gólpasszt átlagolt.

Szintén a Heathez tartozik, hogy a Heat elnöke, Pat Riley azt nyilatkozta, hogy Hassan Whiteside-ot nem árulta az együttes a nyár folyamán. Ahhoz, hogy fizetésektől szabaduljon meg egy csapat, fel kell áldoznia draftjogokat vagy fiatalokat. Volt erre rengeteg lehetőségük idén nyáron is, de semmi olyan nem merült fel, amelyről úgy érezték volna, hogy megéri a tehetséges játékosaik vagy a következő két évben meglévő pickjeik feláldozását. Úgy döntöttek, hogy nyugton maradnak, és a draftjogokkal, valamint a meglévő pénzükkel próbálják javítani a keretet.

Arról volt már szó tegnap délelőtt, hogy CJ McCollum beszólt Kevin Durantnek, amiről megvolt a véleménye a Golden State Warriors sztárjának is. Erről kérdezték Damian Lillardöt, aki Ohm Youngmisuknak (ESPN) elmondta, hogy hallotta a két érintettet, de úgy tűnt neki, hogy mindketten viccelnek, hiszen nevettek is. Aztán látta, hogy mi megy twitteren, és azt gondolta, hogy akkor itt lenne az ideje, hogy felhívják egymást - megvan mindkettőnek a másik száma, nem twitteren kellene lerendezniük az ilyet, mert mindenki nagy ügyet kerít ebből, és egymás ellen fogják fordítani őket. Lillard szerint az emberek szeretik a drámát, de ennek nem erről kellene szólnia.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki a The Dan Patrick Show-ban kapta meg ugyancsak a Durant-témát - arról is beszélt KD, hogy sokan betámadják, de nem az igazi indokokkal. Nowitzki elmondása szerint ő nem követi a közösségi médiában a Warriors sztárját, de persze nehéz kikerülni azt, ami most megy Durant körül, azt viszont nem érti, hogy miért érdekli a kétszeres döntő MVP-t ennyire, ha mások elkezdik heccelni. Ő például élvezi ezt - sokszor megkapja ő is twitteren, hogy öreg, nem jó már, vissza kéne vonulnia, de ő jól szórakozik ezeken a beírásokon, és szerinte Durantnek sem kellene ennyire érzékenyen reagálnia. Nem tudja, miért érzi úgy Durant, hogy mindenre válaszolnia kellene, a twitteren rengeteg a gyűlölet, éppen ezért nem is veszi túl komolyan.

A New York Knicks vezetőedzője, David Fizdale múlt héten Lettországban járt, meglátogatta Kristaps Porzingist. A tréner Ian Begley-nek (ESPN) elmondta, hogy az NBA egy kis közösség, mindenki ismeri a másikat, de ezen a látogatáson szerette volna jobban, közelebbről megismerni - meg akarta tudni, milyen Porzingis családja, honnan származik, mitől lett az, aki. Fizdale nem nagyon ment bele részletekbe, de annyit elárult, hogy szóba került a lett magasember rehabja, hogy hogyan akarja majd használni, illetve hogy milyen kultúrát próbálnak felépíteni a franchise-nál. Az a legfontosabb, hogy teljes erejében térjen vissza a klubhoz, nem akarják siettetni a visszatérését. Jót beszélgettek a most draftolt fiatalokról is, és Fizdale azt szeretné, ha Porzingis minden lépésbe be lenne vonva.

A Boston Celtics sztárja, Kyrie Irving a Team USA edzőtáborában elmondta, hogy a fertőzés olyan dolog, amiről nem szívesen beszél egyik beteg sem. Az acéldrótok és a csavarok fertőződtek el a térdében, ezeket kellett eltávolítani, és antibiotikumot kapott két hónapig. Rosszabbul is járhatott volna, mert komolyabb problémája is lehetett volna ebből, szerencsére hamar észrevették, de ez így is rendkívül hosszú két hónap volt számára. Az antibiotikum-kezelés után nagyjából egy hónapja tudott úgy elkezdeni edzeni, hogy szinte semmilyen megkötésre nem kellett odafigyelnie.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus