Hírmorzsák 2018-08-03 (12:00)

Kevin Durant szerint az az igazi önmaga, amit most a Warriorsnál látni, a Thundernél "adta le a műsort". Vince Carter szinte biztosan visszavonul az idény végén. Air Canada szerint DeRozan megérdemli, hogy a Raptorsnál fejezze be pályafutását, és nagy lehetőséghez jutott azzal, hogy Gregg Popovich kezei alá került. Isaiah Thomas szerint Kawhi Leonard a megfelelő dolgot tette, hogy kiülte az idény nagy részét, és az ő esetéből tanult a Toronto új sztárja. Hassan Whiteside a múlt hónapban találkozott Pat Riley-val és Erik Spoelstrával - végre teljesen egészségesnek érzi magát. A Mavs kitette Chinanu Onuakut. A Grizzlies mezszponzora a FedEx.

Arról ma reggel külön is olvashattatok, hogy Vince Carter kijelentette, szinte biztos, hogy utolsó idényére készül - ez lesz a legenda 21. szezonja a ligában, részletek ezen a linken.

Carter más dolgokról is beszélt, főleg DeMar DeRozanről. Air Canada a cseréről annyit mondott, hogy amikor meghallotta, annyi volt a reakciója, hogy "azta...". Rengeteg szép dolgot tett DeRozan Torontóban, és szerinte megérdemli, hogy a Raptorsnál fejezze be pályafutását. Azt is hozzátette, hogy amellett, hogy most mennyire fáj ez a lépés neki - és fájhat is, minden joga megvan ehhez -, szerinte nagyszerű lehetőséget kapott a dobóhátvéd. Láthattuk, mit hozott ki Gregg Popovich a játékosokból az évek során, úgyhogy DeRozan a következő szintre léphet, hatalmas esélyt kapott erre. Már így is bizonyította, hogy a liga egyik legjobb kettese, és félelmetes, hogy még mennyit fejlődhet. Carter arról is beszélt, hogy megérti a Raptorst is - ők máshogy látták a dolgokat, nem úgy, hogy alapszakaszbeli franchise-rekordot döntöttek. Láttak egy esélyt, megléptek valamit, ami vagy bejön, vagy nem, ki tudja. Ha bejön, az idei közjáték már senkit nem fog érdekelni, ha nem, azt sokáig fogják még az orruk alá dörgölni, de ez így működik.

A Denver Nuggets új irányítója, Isaiah Thomas a DeRozan-csere másik főszereplőjéről, Kawhi Leonardról beszélt a CBS Sports Radio egyik műsorában - Thomas szerint azt csinálta Leonard, amit kellett, mikor kiülte majdnem a teljes idényt, és tanult az ő esetéből. IT szerint mindenki utálhatja Kawhi-t, vagy csinálhat, amit akar, de csak odafigyelt magára - a csapatok sem csinálnak mást soha, de ha egy kosaras él ezzel a lehetőséggel akkor azonnal mindenki felkapja a vizet.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside az NBA Africa Game előtt beszélgetett a riporterekkel, és bevallotta, hogy a múlt hónapban találkozott Pat Riley elnökkel és Erik Spoelstra vezetőedzővel - mind a két oldal bízik a másikban, és szerinte ez a legfontosabb. Nagyjából négy órán keresztül beszélgettek, amelyből két óra szólt a kosárlabdáról, kettő pedig az életről, és élvezte a diskurzust. A center azt is elmondta, hogy úgy érzi, újra önmaga. Az előző idényben folyamatosan ki-bekerült a rotációba a sérülései miatt, és a csontzúzódásából hónapokig tartott, mire felépült, de most jól van.

Chris Broussard (Fox Sports) azt mondta az egyik műsorában, hogy a Golden State Warriors kétszeres döntő MVP-je, Kevin Durant azt írta neki, hogy az oaklandieknél látott énje az igazi, és az volt a hamis, amit az Oklahoma City Thundernél láttak tőle - akkor mindenkit megpróbált "kielégíteni", azt csinálta, amiről úgy gondolta, hogy elvárják tőle, hogy csinálja. Broussard egyébként arról is beszélt, hogy Durant nagyon kétarcú más szempontból is: vallásos is, ugyanakkor vannak olyan dolgai, amik ezzel nem egyeztethetőek össze, a hírek szerint pár éve ezért szakított vele a menyasszonya is. A pályán is megvan ugyanez: a Thundernél nem anyázott folyamatosan, nem balhézott másokkal, és nem nyomta folyamatosan a sódert technikaikért.

A Dallas Mavericks kitette keretéből a Houston Rocketstől szerzett Chinanu Onuakut.

A Memphis Grizzlies többéves szponzori szerződést kötött a FedEx-szel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus