Hírmorzsák 2018-08-06 (11:45)

Október 16-án rajtol az új szezon - a Golden State over/undere a legmagasabb a Boston és a Toronto, Philly, Houston trió előtt. A Team World nyerte az NBA Africa Game-et, Gallinari az MVP. Jason Kidd kicsit félreérthetően nyilatkozott a Warriors edzői posztjáról. John Wall szerint nem megfelelő módon kezelte a Toronto vezetősége a DeRozan-cserét. Sam Dekkert a Cavshez cserélte a Clippers. Andrea Bargnani egykori edzője úgy véli, megbukott Bargnani emberi nevelésében. Steven Adams szerint gyorsan elfelejtették Reggie Jacksont az elcserélését követően. Új játékos a Heatnél és a Sixersnél, Isaiah Canaan marad Phoenixben. Metta World Peace nincs többé, Ron Artest viszont újra létezik.

Arról volt már szó szombat reggel, hogy az alapszakasz valószínűleg október 16-án indul - részletek ezen linken. Arról szintén beszámoltunk már ma, hogy a Team World nyerte az idei NBA Africa Game-et - részletek ezen a linken.

A nyitónaphoz kapcsolható, hogy kijöttek a Westgate Las Vegas Superbook over/under-jei - lényegében azt kell megtippelni, hogy hány meccset nyer az adott csapat az alapszakaszban, többet vagy kevesebbet, mint amit a fogadóiroda kiír számukra. A Golden State Warriorsé 62.5 győzelemmel a legmagasabb határ, a Boston Celtics 57.5 győzelemmel a második, a Toronto Raptors, Philadelphia Sixers, Houston Rockets hármas pedig 54.5 győzelemmel a holtversenyes harmadik.

Még egy Warriorshoz kapcsolható hír van. A Milwaukee Buckstól menesztett Jason Kidd a Yahoo Finance-nek azt nyilatkozta, hogy egy nap visszatér, és reményei szerint Bay Areában fog edzősködni (mivel ezt tartja otthonának) mondjuk középiskolás, egyetemi, vagy ha Steve Kerr úgy dönt, hogy abbahagyja, akkor NBA szinten. Kidd később Dan Feldmannek (NBC Sports) tisztázta, hogy nem akar ő kuncsorogni a Golden State kispadjáért, az oaklandieknek egy kiváló edzője van Kerr személyében, és kiragadták a szövegkörnyezetből a válaszát, ő csak poénkodott.

A Washington Wizards irányítóját, John Wall-t kérdezték a DeMar DeRozan-féle cseréről, amiről annyit mondott a játékmester, hogy szerinte pocsékuk kezelte ezt a tranzakciót a Toronto Raptors vezetősége, elég "érdekes" volt a magatartásuk, és DeRozan felé semmiféle hűséget nem mutattak. Wall azt mondta, hogy mindenki tudja, hogy ez egy üzlet, de ha valakivel szemtől-szembe beszélget, akkor ő elvárja, hogy őszinték legyenek vele.

Volt egy csere: a Cleveland Cavaliers megszerezte Sam Dekkert a Los Angeles Clipperstől - azt nem lehet tudni, hogy mi megy cserébe Dekkerért.

Volt három igazolás. Egyrészt a Phoenix Suns megtartotta Isaiah Canaant, aki tavaly 19 mérkőzésen szerepelt az együttesnél, január végén bokatörése volt, és megműtötték. Másrészt a Philadelphia Sixers Norvel Pelle-t szerződtette - a nyári ligában 7.4 pontot, 4.2 pattanót és 1.2 blokkot átlagolt, tavaly pedig az olasz első osztályban kosarazott. Harmadrészt a Miami Heat megállapodást kötött a Los Angeles Lakerstől nemrég kitett Malik Newmannel.

A Sixersnél volt még egy aláírás: az Euroliga-legenda JR Holden nemzetközi játékosmegfigyelő lett a csapatnál. Holden az előző négy évben a Detroit Pistonsnál dolgozott a nemzetközi játékosmegfigyelő részleg vezetőjeként, és az egyik legjobb kapcsolatokkal rendelkező scout a tengeren innen.

Andrea Bargnani egykori felfedezője, Roberto Castellano a La Veritának egykori játékosáról beszélt. Castellano hét évig volt Bargnani trénere, 11 éves korától edzett 18 esztendős koráig a magasembert - mesélt arról, hogy mi mindent tett Bargnaniért, hogy minden nap elment érte kocsival, haza is vitte, csak hogy minél többet tudjon segíteni a családnak. Azonnal látni lehetett, mekkora tehetségről van szó, jött Treviso, aztán az NBA draft és az 1/1, minden álomszerű volt, majd jött a katasztrófa. Castellano hozzátette, hogy a hálátlanság a mai világban nem meglepő dolog, nem is hibáztatja Bargnanit, viszont évek óta nem beszéltek, nem is látta, és mindenkit elfelejtett a játékos. A tréner abban reménykedik, hogy egyszer majd rájön erre Bargani. Castellano szerint a munka felét végezte el egykori felfedezettjével: ő mindig is játékosokat és embereket is akar nevelni, és Bargnani emberi fejlesztésével megbukott.

Az Oklahoma City Thunder centere, Steven Adams könyvet írt, amelyből több dolgot is érintettünk már. Adams Reggie Jackson elcseréléséről azt írta, hogy mikor Russell Westbrook visszatért a sérüléséből, akkor Jacksonnak vissza kellett ülnie a kispadra, amitől nem volt boldog, ők meg csak néztek rá, hogy tényleg ennyire bolond, hogy azt hiszi, hogy Westbrook helyett neki kellene kezdenie? Ő ezt gondolta, és teljesen a Thunder filozófiájával ellentétes volt az, ahogyan az egykori csapattársa tekintett az eseményekre. Amikor közeledett a deadline, akkor tudták, hogy Jackson távozni akar, ezért ők is azt akarták, hogy menjen, hiszen ki akar olyan emberrel együtt játszani, aki nem akar már ott lenni? Miután Detroitba került Jackson, igazából gyorsan elfelejtették, mert már az új érkezőkkel, azokkal kellett törődniük, akik ott akartak lenni.

A végére pedig egy kicsit szakadjunk ki a ligából: Metta World Peace nincs többé, Ron Artest újra Ron Artest, visszaváltoztatta a nevét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus