Hírmorzsák 2018-08-14 (21:15)

Dwight Howard Anthony Davissé és Kevin Durantté akar fejlődni, csak a saját verziójában - 40 éves koráig akar játszani. Carmelo Anthony nagy sorozata Houstonban megszakadhat - Melo elköszönt a Thundertől és szurkolóitól. Robert Williams megoldotta a késési problémáit. Adam Silver szerint jövő ősszel előszezon meccs lehet Indiában. Shake Miltont 4 hét múlva vizsgálják újra (fáradásos törés). Folytatódik Jordan Clarkson Odüsszeiája: most úgy tűnik, mégis mehet az Ázsia Játékokra.

Dwight Howard edzője, Justin Zormelo azt nyilatkozta Candace Bucknernek (Washington Post), hogy Howard Anthony Davissé és Kevin Durantté akar fejlődni, csak ezen játékosok saját verziójává akar válni. Zormelo társa, Ed Downs azt is hozzátette, hogy a Washington Wizards új centere 40 éves koráig akar játszani. Maga az érintett annyit mondott, hogy amikor a ligába érkezett, gyakorlatilag egy szkanderverseny volt a centerposzt, Shaquille O'Nealekkel, Jermaine O'Nealekkel, Alonzo Mourningokkal kellett felvennie a versenyt. Most már teljesen más a játék, úgyhogy vagy fejlődik valaki és alkalmazkodik, vagy elmegy mellette a liga.

Tegnap este volt arról szó, hogy a Houston Rocketsnél Carmelo Anthony csere lesz jelen állás szerint, amivel megszakadna az aktív játékosok közötti rekordja - 1054 mérkőzést játszott Melo, mióta elkezdte profi karrierjét, és azóta egyetlen egyszer sem volt csere, ez a most következő idényben következhet be először. Melo közben a The Oklahomanen keresztül elbúcsúzott az Oklahoma City Thundertől és a szurkolóktól - a szokásos szöveg mellett kiemelte, hogy egész évben buzdították, és ez motiválta végig a szezon során. Azt is hozzátette Anthony, hogy pályafutása ezen részének vége van, de a még egyáltalán nincs közel a karrierje vége.

A Boston Celtics újonc magasemberéről, Robert Williamsről rögtön a draft után kijött több hír is, hogy nem igazán fegyelmezett - rögtön a draftot követően lekéste a konferenciabeszélgetését, amelyben bemutatták volna, plusz azt a gépet, amivel ment volna a gárda első edzésére. Williams megoldotta a gondját - azt mondta vasárnap, hogy két percnyi sétára lakik a Celtics új edzőközpontjától, így nem tud elkésni.

A liga komisszárja, Adam Silver egy indiai újsággal beszélgetett, ahol elmondta, hogy lehet, hogy már a következő ősz során előszezon mérkőzést játszik az NBA Mumbaiban - ha ez megtörténik, akkor hosszabb időt tölthetnek a játékosok és a családjaik az országban, és megismerhetik Indiát. Silver azt mondta, hogy nagyon odafigyelnek az indiai piacra, mert rengeteg amatőr kosárlabdázó van az országban.

Volt két szerződtetés. A Memphis Grizzlies edzőtábormeghívót adott Markel Crawfordnak - a nyári ligában 18.4 perc alatt 9.6 pontot és 1.9 pattanót átlagolt. Shams Charania pedig a hónap végén a The Athletichez és a Stadiumhoz szerződik, ott folytatja a Yahoo Sports után.

A Philadelphia Sixers újonca, Shake Milton a hátában talált fáradásos töréséből felépülőben van, 4 hét múlva fogják újra megvizsgálni, Landry Shamet pedig jobb bokasérülését követően már elkezdte a könnyített edzéseket.

A végére pedig megint Jordan Clarkson maradt, aki augusztus első felének szappanoperáját elvitte azzal, hogy Fülöp-szigeteki válogatott akart lenni - az édesanyja onnan származik, így lenne ez lehetséges. Tegnap este írtunk arról, hogy az NBA nem engedélyezi, hogy Clarkson ott legyen a Fülöp-szigeteki válogatottban, mert az nem hivatalos FIBA esemény, a Fülöp-szigeteki Olimpiai Bizottság azonban fellebbezett, mondván Kínánál is ott van a Houston Rockets centere, Zhou Qi, így végül most úgy tűnik, hogy Clarkson mégis ott lesz az Ázsia Játékokon - most már azért nyugtával kell dicsérni a napot, majd ha véget ér az esemény.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus