Hírmorzsák 2018-08-15 (08:45)

Kyle Kuzma szerint sokan lebecsülik az új Lakerst - nem érti, miért kellene türelmesnek lenniük. Carmelo Anthony szerint majd még kiderül, hogy csere lesz-e a Houstonnál. Paul Pierce szerint manapság már nincs olyan, hogy klubhűség - a játékosok kezében van a hatalom. Pierce szerint az lesz a kulcs a Celtics idei sikeréhez, hogy fel tudják-e áldozni a játékosok az egyéni érdekeiket a csapatért. Ice Cube szeretné, ha Kobe Bryant játszana a BIG3-ben - a Lakers ikonja miatt indította el a bajnokságot. A Nets garantálta Spencer Dinwiddie szerződését. Christian Wood a Bucksnál. A Jazz elküldte John Stockton fiát.

A Los Angeles Lakers játékosa, Kyle Kuzma Ohm Youngmisuknak (ESPN) elmondta, hogy nagyon örülnek a mostani keretnek, és úgy érzik, hogy sokan lebecsülik ezt az új Lakerst, pedig élvezet lesz együtt játszani új csapattársaival. Azt nem tudja, hogy miért írják le őket csak azért, mert fiatalok. Sikerre éhesek, és nagy bennük a versenyszellem - szerinte ez tavaly is megmutatkozott, nagyon sok találkozón voltak nyerési esélyeik akkor is, amikor végül nem győztek. Azzal, hogy minden idők egyik legjobb játékosa a csapathoz igazolt, jobban oda fognak figyelni mindenre, és magasabb szinten fognak csinálni mindent - nem tudja, miért kellene türelmesnek lenniük.

Arról a napokban volt már szó többször is, hogy Carmelo Anthony csere lehet a Houston Rocketsnél, sőt, jelenleg úgy tűnik, hogy az is lesz, ám a TMZ Sports kérdésére annyit mondott Melo, hogy hagyjuk, hadd bontakozzanak ki az események - egyelőre nem tudja, mi lesz, még most írt alá, kezdjék el a közös munkát, aztán kiderül.

A Boston Celticsnél volt néhány pletyka, hogy Kyrie Irving talán távozik a jövő nyár folyamán (a New York Knickset emlegették vele kapcsolatban), Paul Pierce-t pedig erről kérdezte Brian Robb (Boston Sports Journal). A Celtics legendája azt mondta, hogy nehéz kiismerni a játékosokat, annyi mostanában a csapatváltás. Ki gondolta volna, hogy Kevin Durant és DeMarcus Cousins a Warriorshoz, vagy pár éve LeBron James a Miamihez igazol? A játékosok folyamatosan bizonyítják, hogy az ő kezükben van a hatalom, azt csinálnak, amit akarnak - nincs már olyan, hogy hűség a klub felé, és nem lehet majd olyan játékosokat látni, akik 10-15 évig egy együttesnél fognak játszani. Ilyen generációban élünk Pierce szerint, ezt el kell fogadni. A kosarasok bizonyos csapatokban bizonyos játékosokkal akarnak együtt játszani, akiket ismernek, és akik a barátaik.

A Celtics mostani idényéről annyit mondott Pierce, hogy ha ennyi tehetség gyűlik össze egy csapatban, akkor meg kell tanulnia mindenkinek azt, hogyan áldozza fel a saját érdekeit - nem fogja elérni mindenki az egyéni céljait, de a csapatnak kell az elsőnek lennie. Irving vezérszerepéről annyit mondott, hogy egy igazi versenyzőtípus, bajnoki címet nyert már, és tudja, hogy ha megint bajnok lesz, akkor olyan szerződést fog kapni a nyáron, amilyet szeretne. Elképesztő tehetsége van, és tudja, hogy a győzelem mindennél többet ér - ha ő nyer, mindenki nyer.

Két rostermozgás volt. A Utah Jazz szabadlistára tette David Stocktont, aki két 10 napos szerződés után az idény végén kapott kontraktust a csapattól, és 3 meccsen összesen 10 pontot szerzett. A Milwaukee Bucks Christian Wooddal egyezett meg - a nyári liga első csapatába választották Woodot. Ugyanide kapcsolható, hogy a Brooklyn Nets garantálta Spencer Dinwiddie 1.6 millió szerződését - eredetileg október 31-én és január 10-én vált volna szerződése egy-egy része garantálttá, de ezt megelőzte az együttes most.

A végére pedig BIG3 vezetője, Ice Cube maradt, aki azt mondta hétfőn a The Rich Eisen Show-ban, hogy megpróbálja Kobe Bryantet a 3-3 ligájába csábítani - eddig mindig nemet mondott neki a Lakers ikonja, de ez nem érdekli, ha következőleg találkoznak, akkor is megpróbálja majd rábeszélni. Lehet, hogy kell még egy év, mire ráharap a lehetőségre Kobe, de ha eljön ez a pillanat, természetesen azonnal lesz helye a BIG3-ben. A rapper még a múlt héten Ben Ladnernek (Sports Illustrated) elmesélte, hogy a bajnokság ötlete nem is foglalkoztatta annyira egészen Kobe 60 pontos búcsúmeccséig - akkor jött rá, hogy már sehol nem láthatja többet Bryantet. Ekkor jött rá, hogy milyen jó lenne egy ilyen liga, mert azt tudja, hogy ezek a játékosok továbbra is kosaraznak, csak a BIG3-ben láthatják is őket a szurkolók.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus