Hírmorzsák 2018-08-17 (08:45)

Jeanie Buss szerint nem igazi Lakers-drukker az, aki nem örül LeBron James leigazolásának - Kobe azt tesz a franchise-nál, amit szeretne, vissza is térhet játékosként, ha akar. Steph Curry pályafutása végéig a Warriorsnál akar maradni. Steve Ballmer szerint a Clippers sosem fog 5-6 évig a liga legaljára süllyedni, ahogy a Sixers tette - megerősítette, hogy Inglewoodba akarnak költözni. Bruce Bowen nem építene franchise-t Kawhi Leonard köré - szerinte ha a Clippers nem tud jó szabadügynököket szerződtetni, az nem az ő hibája, hanem a klubé. Az adidas a DRose 10 mellett Derrick Rose eddigi signature cipőit is újra elkezdi kiadni. Swaggy P-t figyelmeztette a liga a boxer és a fürdőköpeny miatt. Egy ember plusz a Jazznél, egy ember mínusz a Charlotte-nál.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry Bill Simmonsnak (The Ringer) elmondta, hogy természetesen jelenlegi csapatától akar visszavonulni, hiszen ez az otthona, egyértelmű indokok miatt itt akar lenni. Imádja a Bay Areát, és most már csak azért megy haza Charlotte-ba, ha a testvére megnősül, vagy ha a Hornets-cel kell játszani, egyébként nem sokat van otthon, nem is gondolkodik már ezen.

Szintén a Golden State-hez tartozik, hogy az előző idényben az oaklandiekkel bajnoki címet nyerő Nick Young a San Antonio Spurs elleni első körös PO-párharc első mérkőzése előtt fürdőköpenyben és boxernek látszó alsógatyában jelent meg. Young Adam Caparellnek (Complex) elmondta, hogy a liga figyelmeztette ezt követően, felhívták, hogy nem viselhet ilyen öltözéket - Swaggy P egyébként a bajnoki cím ünneplésekor is köpenyben volt.

Ha már szóba került a Hornets, akkor folytassuk velük, miután kitették keretükből Mangok Mathiangot, aki egy éve two-way szerződést kötött a klubbal. A Utah Jazz igazolt egyet, Isaac Haas a mormonföldieknél folytatja - a Purdue-n végzett, majd a nyári ligában 4 mérkőzésen összesen 15 pontot, 19 pattanót és 3 blokkot hozott.

A Los Angeles Clippershez két hír is tartozik. Egyrészt Steve Ballmer a bérleteseknek tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a csapat nem fog tankolni. A tulajdonos elmondása szerint mindenki azt az utat választja, amit akar, de nem fognak 1-2 évig "szívni" - nagyobb elvárásaik vannak annál saját maguk felé, minthogy 5-6 évig a pöcegödör alján tanyázzanak, ahogy a Philadelphia Sixers tette, ilyen esetben nem tudna a bérletesek szemébe nézni. Ballmer azt is megerősítette, hogy a Clippers el akar költözni Inglewoodba, de hozzátette, hogy ha ma kezdik a munkákat, nagyjából 6 év, mire ez reálissá válik.

A másik hír a Clippersszel kapcsolatban, hogy a stúdiószakértőként kirúgott Bruce Bowen a The Dan Patrick Show-ban tovább ekézte Kawhi Leonardot. A kérdés az volt felé, hogy építene-e franchise-t a kiscsatár köré, amire annyit mondott, hogy nem - két éve még megtette volna, akkor ott voltak mellett Tim Duncan, Tony Parker és Manu Ginobili, akiktől tanulhatott, de az alapján, amit az utóbbi időben látott Leonardtól, már nem építene rá csapatot. Bowen szerint Kawhi sosem mondta, hogy a Clippersnél akar játszani, ő a Lakersnél akart kosarazni - szerinte nem túl szerencsés vágyálmokra építeni egy klubot, és emiatt megszabadulni másoktól.

Ha lehordta volna Leonardot, és tiszteletlen lett volna, az más lett volna, de nem ez volt a helyzet. Neki szakértőként arról kellett beszélnie, amit lát, és amit érez - ha ezt nem teheti meg, az vajon milyen bizonyítványt állít ki a Clippersről? Bowen úgy érzi, hogy az nem Bruce Bowen hibája, ha valaki nem tud Kaliforniába, Los Angelesbe csábítani szabadügynököket, hanem a franchise problémája.

Az adidas a most következő idényben kiadja a DRose 10-t, amivel Derrick Rose mindössze a nyolcadik játékos lesz a liga történetében, akinek 10 signature cipője lesz egymás után egy cipőgyártónál, de Nick DePaula (ESPN) értesülései szerint az adidas a korábbi DRose cipők retro változatát is kiadja majd újra 2018/19-ben. Rose azt mondta, hogy a retrók és a 10. signature cipője olyan dolgok, amikről egy kosaras álmodik, és érzése szerint ezért bőven meg kellett dolgoznia. Senki nem adta neki ezt ingyen, mikor megérkezett a ligába - azt mondták neki, hogy ha elég jól játszik, akkor felejtsék el a szerződését, és kössenek egy újat.

A végére pedig a Los Angeles Lakers első számú tulajdonosa, Jeanie Buss maradt, aki a The Rich Eisen Show-ban elmondta, hogy amelyik Lakers-drukker nem örül annak, hogy LeBron James a csapathoz igazolt, az nem is igazi Lakers-drukker. Volt némi feszültség a bajkeverők miatt (mint ismert, több LeBront ábrázoló falfestményt is tönkretettek LA-ben), de Los Angeles nagyon büszke lesz arra, ahogyan James a várost képviselni fogja, és bele fognak szeretni. Buss felnevetett, mikor arról volt szó, hogy a 39 éves Kobe Bryant visszatér, hogy LeBronnal játszott. Elmondása szerint Kobe azt tesz a franchise-nál, amit szeretne - tudja, hogy ezért a mondatáért megölné a felesége, Vanessa Bryant, de ahogy mondta, Kobe azt tesz, amit akar ennél a klubnál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus