Hírmorzsák 2018-08-19 (08:45)

Ben Simmons beszélt LeBron Jamesszel a nyári döntése előtt, de már tudta, hogy mi lesz a vége. Steph Curry arról mesélt, mikor összeszólalkozott LeBronnal a döntő első meccsén, Kevin Love pedig arról, hogy mit mondott neki James, miután előállt a pánikbetegségével. Jamal Crawford számára fontosabb lesz az, hogy hogyan illeszkedik egy csapatba, mint az, hogy hol nyerhet bajnoki címet. Enes Kanter megint beszólt Kevin Durantnek, aki reagált is erre. Oscar Robertson bajnoki aranygyűrűjét elárverezték. Kobe Bryant új cipője jövő héttől megvásárolható. RJ Hunter távozott a Rocketstől, Bruno Caboclo érkezik Houstonba. Női játékosmegfigyelő a Sixersnél.

A Philadelphia Sixers játékosa, Ben Simmons James McKernnek (NBA Australia) elmondta, hogy beszélt LeBron Jamesszel, mielőtt a Los Angeles Lakers új sztárja eldöntötte volna, hol folytatja pályafutását, de ő úgy érezte, hogy LeBron már akkor döntött, ezért furcsa beszélgetés volt ez számára - megkereste barátját és mentorát, de már tudta, hogy mi lesz a vége.

A Golden State Warriors irányítóját, Steph Curryt is Jamesről és arról kérdezték, hogy mi volt az a kis összeszólalkozás kettejük között a döntő első mérkőzésén. Curry a The Bill Simmons Podcastben elmesélte, hogy kevesebb, mint egy perccel a vége előtt megpróbált feltenni egy ziccert, mert nem látta, hogy a gyenge oldalról jönne LeBron, de jött, és elütötte a labdát, aztán jött a "stare down" Jamestől, megmutatta egy tekintettel, hogy ki az úr a háznál. Ő ezen felkapta a vizet, megkérdezte LeBront, hogy "ez a lényeg? nyerni próbálunk, most meg egy blokkon verjük magunkat, meg a trash talk számít?". James erre azt mondta neki, hogy meg kell mutatnia a csapattársainak, hogy igazi mentor, Curry pedig azt válaszolta, hogy ő nem lesz áldozati bárány LeBron vezérségének oltárán.

James volt csapattársa, Kevin Love azt a pillanatot elevenítette fel Carson Dalynek (The TODAY Show), amikor LeBron leült vele beszélgetni, miután nyilvánosságra hozta, hogy pánikbetegséggel küzd. Love elmondása szerint a csapatbusz végében ültek, amikor James odament hozzá, hogy van-e egy perce. Kezet fogtak, majd azt mondta neki James, hogy "ma sok embernek segítettél, és ez nagyon fontos". Ez rettenetesen sok erőt adott neki, mert LeBront nemcsak a világ legjobb kosarasának és sportolójának tartja, hanem egy olyan embernek is, akinek hatalmas befolyása van - az, hogy ő a támogatásáról biztosította, rendkívül fontos volt Love-nak.

A Houston Rocketsnél volt egy váltás a napokban: a texasiak kitették keretükből RJ Huntert, és leigazolták Bruno Caboclót - Hunter two-way megállapodással volt az együttesnél, már a nyári ligát is a Houstonnál húzta le, Caboclo pedig ún. Exhibit 10 szerződést kötött a csapattal, lényegében edzőtábormeghívót kapott.

Az egykor a Rocketsnél is megforduló Tarik Black Európába, a Maccabi Tel-Aviv együtteséhez igazolt egy esztendőre.

A Sixers játékosmegfigyelőnek szerződtette Lindsey Hardingot, aki a 2007-es WNBA draft első választottja volt. Harding mindössze a második nő az NBA történetében, akit teljes munkaidős scoutként alkalmaz egy csapat: a Dallas Mavericks jelenlegi segédedzője, Jenny Boucek volt az első, ő 2006-ban végzett hasonló munkát a Seattle SuperSonicsnál.

Az egyelőre csapat nélkül álló Jamal Crawford Percy Allennek (Seattle Times) elmondta, hogy az lesz a legfontosabb számára, hogy hogyan illeszkedik egy csapatba, ez alapján fog választani - hibázott, mikor az előző szezonban egyáltalán nem foglalkozott ezzel. Ha valaki megnézi a pályafutását, akkor láthatja, hogy amikor passzolt egy csapatba, akkor jól teljesített a pályán. Sokan szeretnék azok közül, akik törődnek vele, hogy bajnoki címet nyerjen, de nem tudja, hogy ez fogja-e meghatározni pályafutását, hogy nyer-e aranygyűrűt vagy sem. 19 éve játszik, és még mindig megvan benne a tűz egy augusztusi, teljesen lényegtelen meccsen is. Mindig is ilyen volt: nem számít, hogy egy vagy 10.000 ember van a csarnokban, ő nyerni akar.

A New York Knicks magasembere, Enes Kanter twittervideójában azt javasolta egy kisgyereknek, hogy égesse el a Kevin Durant mezét. A Golden State kétszeres döntő MVP-je egy GOMD-vel válaszolt, ami finom megfogalmazásban annyit tesz, hogy "szállj le rólam". Kanter egyébként a múlt hónapban azt mondta az ESPN The Jump című műsorában, hogy tiszteli Durantet, mert kétszeres bajnok, kétszeres döntő MVP, ráadásul jövőre szabadügynök lesz - nem akar többet veszekedni vele, és szeretné, ha a Knickshez igazolna.

A Milwaukee Bucksszal 1971-ben bajnoki címet nyerő Oscar Robertson aranygyűrűjét több mint 91.000 dollárért árverezte el magyar idő szerint szombat hajnalban a Lelands.com. 51 Big O-hoz köthető tárgy kelt el, többek között az Indiana State középiskolával nyert bajnoki gyűrűje, az Év Egyetemi Játékosa trófeája, illetve több mérkőzésen viselt meze is.

A végére pedig Kobe Bryant új cipője maradt, amit a Nike augusztus 24-én fog piacra dobni a Sneaker News értesülései szerint 140 dollárért, és DeMar DeRozan már ebben játszott legutóbb a Drew League-ben:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus