Hírmorzsák 2018-08-20 (13:00)

Ben Simmons szerint a Sixers a Celticsen akar túljutni, mert jelenleg a Boston kelet legjobbja - egyénileg az MVP cím a célja. James Harden és csapattársai szeptember első hetétől a Bahamákon "alapoznak". Jordan Clarkson vitte a Fülöp-szigetek zászlaját az Ázsia Játékokon - nem érez magán vagy a csapaton nyomást. Trae Youngot nem érdekli, hogy ő vagy Jeremy Lin fog-e kezdeni. A Hawks 50 éves évfordulóját ünnepli a szezon során, régi mezek és új pályafestés is lesz ennek örömére.

A Philadelphia Sixers egyik vezére, Ben Simmons James McKernnel (NBA Australia) beszélgetett több témáról is. Elmondása szerint a Boston Celticsen kell túljutniuk, mert Brad Stevens csapata a legjobb keleti együttes jelenleg, és az a kitűzött céljuk, hogy legyőzzék őket. Tovább akarnak jutni, mint a második kör, meg akarják nyerni a keleti konferenciát, és nagydöntőbe akarnak kerülni. Az egyéni céljairól annyit mondott Simmons, hogy az Év Újonca díj megvan számára, azt lehúzhatja a listáról, most az MVP cím következik, amit kitűzött maga elé

A Houston Rockets sztárja, James Harden Mark Bermannek (FOX 26 Houston) elárulta, hogy a csapattársaival szeptember első hetében a Bahamákra mennek, hogy minél jobban megismerjék egymást, és minél jobb legyen a csapaton belüli összhang. Harden azt mondta, hogy szerinte ez rendkívül fontos, tavaly is sokat számított, most pedig Chris Paul és PJ Tucker már egy éve itt játszik náluk. Érkezett James Ennis és Carmelo Anthony, miattuk fontos, hogy beleszokjanak az együttesbe még az edzőtábor kezdete előtt, szükség van erre.

Mint ismert, Jordan Clarkson hosszas huzavona után végül elindulhatott Fülöp-szigetek színeiben az Ázsia Játékokon, ráadásul ő vihette az ország zászlaját a megnyitó ünnepségen. Clarkson azt mondta, hogy pályafutása és élete egyik legboldogabb napja volt ez, mert látta, mennyire boldog mindenki. Úgy érzi, hogy a kosárcsapaton nincs nyomás - sokan úgy gondolják, hogy rajta van a teher, hogy az együttest a hátán cipelje, de szerinte a keret tele van jó játékosokkal, akik készen állnak arra, hogy felvegyék a küzdelmet, akárki ellen kell kiállniuk.

Az Atlanta Hawks idei 1/5-öse, Trae Young Chris Vivlamore-ral (Atlanta Journal-Constitution) beszélgetett arról, hogy ő vagy Jeremy Lin lesz-e a kezdő irányító. Young elmondta, hogy várni kell, majd kiderül, de nem igazán izgatja fel a dolog. Azt tudja, hogy lehetőséget fog kapni a játékra és arra, hogy azt tegye a pályán, amit szeret - csak arra koncentrál, amire befolyása van, másra nem.

A végére pedig maradjunk az Atlanta Hawksnál, amely 50 éve, 1968-ban alakult, és az évforduló miatt egyrészt visszahozzák pár mérkőzés erejéig az eredeti mezeket, másrészt 9 találkozón más festése lesz a pályának is:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus