Hírmorzsák 2018-08-21 (08:30)

Rudy Gay napi háromszor beszél DeMar DeRozannal utóbbi cseréje óta - szerinte a Spursben mindenkin teher lesz. Kawhi Leonard még mindig a Lakershez vagy a Clippershez írna alá legszívesebben jövő nyáron. A Raptors Leonard egyik közeli barátját szerződtette. Patrick Beverley szerint a Clippers a jobb csapat Los Angelesben, és PO-ba fognak jutni. Kevin Love újabb részleteket osztott meg pánikrohamáról. A Játékosok Szakszervezete és az NBA is szeretne megoldást találni a játékosok mentális egészségi állapotának javítására, de pár tulajdonos hozzáférést akar az aktákhoz. Brandon Jennings Oroszországban folytatja. Alexey Shvedet a Pelicans, a Timberwolves, a Grizzlies és a Suns is meg akarta szerezni, de ő évi 8 millió dollárt akart keresni. Két új játékos a Netsnél, kettő a Hawksnál, egy Raptorsnál.

A San Antonio Spurs kiscsatára, Rudy Gay Tom Osbornnal (San Antonio Express-News) régi-új csapattársáról, DeMar DeRozanről beszélt. Gay azt mondta, hogy DeRozan "tesó" - már a csere előtt is beszélgettek, de azóta napi háromszor folytatnak diskurzust. Gay szerint az egész mostani Spurs arról ismerszik meg, hogy mindenkinek van mit bizonyítania. DeRozanről most rengeteg szó esik, viszont ott van ő is, végre egészséges, és meg akarja mutatni, mire képes, LaMarcus Aldridge-dzsal folyamatosan ez a helyzet, de Dejounte Murray vállain is van teher, mert ő meg posztja történetének egyik legjobbja szeretni lenni.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a DeRozanért a Toronto Raptorshoz cserélt Kawhi Leonard még mindig a Los Angeles Lakershez vagy a Clippershez akar leginkább igazolni jövő nyáron. Ide kapcsolható, hogy a Raptors a játékosok fejlesztésével foglalkozó segédedzőnek szerződtette a Spurs egykori videó koordinátor segédjét, Jeremy Castleberry-t, aki leginkább arról híres, hogy Leonard közeli barátja - egy AAU csapatban és egy egyetemen játszottak.

A Clippers hátvédje, Patrick Beverley Tomer Azarlynak (Clutch Points) kijelentette, hogy márpedig a Clippers a legjobb csapat Los Angelesben - a keret felépítése is kiváló és a mélysége is. Beverley szerint mindent ki fognak adni magukból, és PO-ba fognak jutni.

A Cleveland Cavaliers magasembere, Kevin Love Jackie MacMullennel (ESPN) beszélgetett, és a téma a mentális egészség volt - mint ismert, Love a szezon közben bevallotta, hogy pánikbetegséggel küzdött már egy ideje. Egy ilyen pánikrohama volt tavaly novemberben, az Atlanta Hawks ellen is - saját elmondása szerint a családi problémái mellett az alvással is voltak gondjai, plusz az sem segített, hogy nagy nyomás volt rajta, hogy a Cavs jól kezdje az idényt. Miután bement a pályáról az öltözőbe, szobáról szobára járt, teljes pánikban volt, majd összeesett.

A szíve majd kiugrott a helyéről, nem kapott levegőt, és úgy próbálta orvosolni a gondot, hogy megpróbálta ledugni a kezét a torkán, hogy kivegyen valamit belőle, ami ott sem volt. Nagyon megijedt, mert azt hitte, hogy szívrohama van, és úgy érezte, hogy bármelyik pillanatban meghalhat. A Cleveland egyik edzője, Steve Spiro talált rá a földön fekve, de annak ellenére, hogy megpróbálta őt megnyugtatni Spiro, ő sem tudta, mit tegyen - csak kérdezgette, hogy miben tud segíteni? Love csapattársai állítólag megzavarodtak és mérgesek voltak, de Love szerint fogalmuk sem volt arról, hogy mi történt.

Ugyanehhez a témához kapcsolódik, hogy Love és DeMar DeRozan bejelentései után mind Adam Silver, mind a Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts úgy érzi, hogy a legégetőbb probléma, amit meg kell oldaniuk, az a játékosok mentális egészsége, ezért a Szakszervezet fel is fogadott egy orvost, aki az ezért felelős részleg feje lesz. A játékosok azt szeretnék, ha ez egy bizalmasan kezelt információ lenne, ám a tulajdonosok között vannak olyanok is, akik azt szeretnék, ha elérhető lennének számukra a játékosok aktái, akiknek bizonyos esetekben több százezer dollárt fizetnek - tudni akarják, milyen befektetést csináltak. Love szerint ebben a témában egyáltalán nem lenne szabad engedni.

Voltak aláírások. A Brooklyn Nets Mitchell Creeknek és Jordan McLaughlinnak adott kontraktust, míg az Atlanta Hawks Daniel Hamiltonnal és Alex Poythress-szel írt alá - utóbbi two-way megállapodást kötött az Atlantával. A Toronto egy éves, részlegesen garantált kontraktusban egyezett meg Kay Felderrel - a keret 15. helyéért küzdhet majd. Az is ide tartozik, hogy Nikos Varlas (EuroHoops) értesülései szerint Brandon Jennings Európában, az orosz Zenit Szentpétervárnál folytatja pályafutását - az ő első profi klubja is európai volt, az olasz Róma együttese.

Hasonló témakör: az oroszok kiválósága, Alexey Shved maradt az orosz Himki Moszkvánál, ám ügynöke, Obrad Fimic az Izvestának elmondta, hogy minden nyáron van érdeklődés az NBA-ből Shved iránt, idén például a Minnesota Timberwolves, a New Orleans Pelicans, a Phoenix Suns és a Memphis Grizzlies is szerette volna leigazolni - az egyik ajánlat 4 millió dollár környékén volt, kettő pedig minimumot adott volna az orosznak. Megmondták minden érintettnek, hogy 1 éves szerződést akarnak, de egyik ajánlattal sem elégedettek.

Fibric szerint meg kell értenie az NBA GM-eknek, hogy Shvednek már semmit nem kell bizonyítania: 3 idény lehúzott a ligában, meghívták az All-Star gála újoncok-másodévesek meccsére, New Yorkban pedig 15 pontot átlagolt, úgyhogy kétszer ennyi pénzt kellett volna ígérniük. 2019/20-ban is van szerződése Shvednek a Himkihez, de meg fogják vizsgálni az NBA-s lehetőségeket, ráadásul jövő nyáron több sapka alatti helye lesz a csapatoknak, amit elkölthetnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus