Hírmorzsák 2018-08-23 (13:15)

Paul George szerint Los Angeles dühös volt, mikor kiderült, hogy marad a Thundernél - szerinte régóta nem nyert senki egyedül bajnoki címet, már nem ezeket az időket éljük, és nem tudja, hogy a régi nagyok ezt miért nem értik meg. Kawhi Leonard nyitott arra, hogy hosszútávon is a Raptorsnál maradjon. David Fizdale szerint Kristaps Porzingisnek tetszik, hogy azt várja el tőle a tréner, hogy MVP és az Év Védője legyen - Fizdale szerint a Knicks szurkolók nem fognak csalódni a csapatban, büszkék lesznek a klubra. Jimmy Butler szerint minden rendben van közte és Dwyane Wade között. Wade fiát már próbálja csábítani a Nebraska Egyetem. Nyilvános a Hall of Fame-be iktatók névsora - Reggie Miller, Larry Bird és Gary Payton is érdekelt lesz többek között.

Jabari Young (San Antonio Express-News) információi szerint a Toronto Raptors új sztárja, Kawhi Leonard úgy érkezik meg a kanadaiakhoz, hogy nyitott mindenre - Young is úgy gondolja, hogy Leonard még mindig Los Angelesbe igazolna a legszívesebben jövő nyáron, de a hozzá közelállók azt mondják, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében Kawhi, hogy működjön a dolog a Raptorsszal, akár hosszútávon is.

Egy éve már volt egy hasonló történet, akkor Paul George esetében tűnt úgy, hogy LA-be, pontosabban a Lakershez fog igazolni, miután idén nyáron szabadügynök lesz, PG13 azonban végül maradt az érte tavaly cserélő Oklahoma City Thundernél. George Chris Pfaffnak (Short Story Long podcast) azt mondta, hogy Los Angeles ki volt akadva, főleg mert még csak nem is találkozott Magic Johnsonnal, ezt a részét érti is. Azt is hozzátette viszont, hogy már döntött, mire elkezdődött a szabadügynökpiac, és nem akarta elnyújtani ezt vagy bárki idejét rabolni. Megint elmondta, hogy jól érezte magát az OKC-nél, és olyan volt számára, mintha régóta ismerné új csapattársait - nem olyan volt, mintha új embereket kellene megismernie. Tudta, hogy velük akar újra harcba indulni - jól játszottak a jobb csapatok ellen tavaly is, úgyhogy újabb esélyt akart adni ennek a gárdának, nem csak egy évet. Azt is elmondta a végén George, hogy tényleg szeretett volna hazatérni, és még csak 28 éves, úgyhogy lesz még egy nagyobb szerződése - nyitva hagyta az ajtót, hogy esetleg később még lehet a Lakers játékosa.

George Tim Bontempsnek (Washington Post) azt is elmondta, hogy az utóbbi években senki nem nyert úgy bajnoki címet, hogy egyedül volt sztár egy együttesnél, és az övé volt a csapat - ez már nem az a korszak, és nem érti, hogy a veteránok, korábbi játékosok miért nem értik ezt meg. Most más a játék, és sosem értette, hogy a régiek miért mondják azt, hogy nem ugyanúgy vannak felépítve a mai kosarasok, mint a korábbiak - kit akarnának becsapni azzal, ha egyesével próbálnák meg legyőzni mondjuk a Golden State Warriorst? A liga jelenlegi legjobbjának sem sikerült ez, LeBron Jamest is kisöpörték a 2018-as nagydöntőben - ez mutatja, hogy mi kell a sikerhez, szükség van hasonlóan tehetséges játékosokra ahhoz, hogy valaki a csúcsra jusson. Régebben a játékosok egy-egy klubhoz voltak kötve, és a szakvezetés dolga volt, hogy köréjük megfelelő keretet építsen fel, amit utána az az egy sztár sikerre tudott vezetni. Már nem ez a helyzet, a mai játékosok tudják ezt, és tudják mi kell ahhoz, hogy valaki bajnok legyen.

A Miami Heat ikonjához, Dwyane Wade-hez két hír tartozik. Arról a múlt hét végén beszámoltunk már, hogy Jimmy Butlerrel volt egy kis szóváltásuk, de Butler utolsó reakciójából úgy tűnt, hogy nem volt az teljesen komoly. A Minnesota Timberwolves játékosa a TMZ Sportsnak el is mondta, hogy Wade "tesó". Arra a kérdésre, hogy csak egy ártatlan tréfa volt-e, amit űzött Wade-del, annyit mondott, hogy "hagyjuk a szurkolók fantáziájára, majd ők eldöntik". Másrészt a Nebraska Egyetem már most ösztöndíjat ajánlott a dobóhátvéd fiának, Zaire Wade-nek - a 16 éves kosaras 2020-ban lesz egyetemista, és várhatóan lesznek még megkeresései addig máshonnan is.

A Hírességek Csarnoka ma hajnalban nyilvánosságra hozta azoknak a névsorát, akik majd bemutatják az idén bekerülőket. Steve Nash előtt korábbi edzője, Don Nelson, Jason Kidd előtt Gary Payton, Ray Allen előtt Reggie Miller, Grant Hill előtt az Isiah Thomas, Patrick Ewing, Alonzo Mourning, Mike Krzyzewski négyes, Dino Radja előtt pedig Larry Bird fog beszélni a szeptember 7-ei beiktatáson.

A végére pedig a New York Knicks trénere, David Fizdale maradt, aki Danny Smallnak (Elite Sport NY) elmondta, hogy Kristaps Porzingis nagyon várja már az új idényt - a lett magasembernek tetszik, hogy Fizdale magasra teszi a mércét vele kapcsolatban, azt várja, hogy legjobb játékosa MVP és az Év Védője legyen. A tréner úgy gondolja, hogy a legnagyobbak ismérve, hogy ez kell nekik, és folyamatosan rágni is fogja Porzingis fülét emiatt, mert azt szeretné, ha a lett így tekintene magára. Fizdale a szurkolóknak azt üzente, hogy menjenek ki a meccsekre, és buzdítsák a csapatot, mert nem fognak csalódni - olyan gárdát fognak a pályán látni, amire büszkék lehetnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus