Hírmorzsák 2018-08-24 (21:15)

Kobe Bryant beszélt a Lakers nyári igazolásairól - szerinte sokoldalú kosarasokat szerzett az aranysárga-lila alakulat. Jayson Tatum felelevenítette, milyen volt együtt edzeni a nyáron Bryanttel. Jerami Grant válaszolt arra a kérdésre, hogy tényleg rossz csapattárs-e Russell Westbrook - szerinte butaság a felvetés is. James Harden szerint Carmelo Anthony beépítésével semmi gondjuk nem lesz, mert kommunikálni fognak. Pat Riley szerint Dwyane Wade-et és Udonis Haslemet is meg tudja tartani a Heat. Trae Young tudja, mekkora nyomás lesz rajta - a közösségi médiát módszeresen kerüli. Joel Embiid megmondta, mit vett az első nagy fizetéséből: semmit.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant Mario Lopezzel (Extra) beszélgetett, és dicsérte a csapat nyári igazolásait - szerinte fizikális játékosokat szerződtettek az aranysárga-lilák, olyanokat, akik komoly sebességgel kosaraznak. Azt is hozzátette Bryant, hogy most kosárlabdázói vannak a Lakersnek, és ezalatt azt érti, hogy nem egydimenziós játékosokkal vannak tele, hanem olyanokkal, akik tudnak betörni, dobni, passzolni és védekezni is. Kobe úgy érzi, hogy ha valaki ennyire fizikális és sokoldalú csapatot épít, az fel tudja venni a versenyt a Golden State Warriorsszal, mert a bajnokot nem lehet felülmúlni a saját stílusával, Bryant szerint az kizárt.

A Boston Celtics egyik feltörekvő sztárja, Jayson Tatum Adam Himmelsbachnak (Boston Globe) elmondta, hogy egy álma vált valóra a nyáron azzal, hogy együtt edzhetett és beszélgethetett Kobe-val - teljesen szürreális volt ez számára, mivel mindig is Bryant volt a kedvenc játékosa. A játék mentális és fizikális részéről is beszéltek - szóba került, hogy Kobe hogyan tekintett a játékra, mikor fiatalon a ligába került, hogyan érte el, hogy folyamatosan, évről évre fejlődjön, illetve hogy ennyire sikeres legyen. A lábmunka esetében a legkisebb részletekbe is belementek, a centermozgásokat is gyakorolták, és nagyon hasznosnak tart mindent, amit a Lakers ikonjától látott.

Az Oklahoma City Thunder játékosától, Jerami Granttől kérdezték, hogy Russell Westbrook tényleg rossz csapattárs-e - több helyen is előkerült, hogy vannak olyan játékosok, akik egyszerűen nem akarnak vele játszani. Grant azt válaszolta Alex Kennedynek (HoopsHype), hogy szerinte az ilyen spekuláció tudatlanságból fakad - az emberek túlságosan a médiára hallgatnak, és sok mindent elhisznek, ami nincs is úgy, mivel Westbrook egy nagyszerű csapattárs és ember. Grant szerint egyértelmű, hogy Westbrookkal akarnak játszani a játékosok, hiszen Paul George hosszabbított a csapattal, ő is, és tudja, hogy sokan szeretnének a Thunderhez kerülni. Szerinte hatalmas tévedés ez a médiában, és nem tudja, miért van ez így - Westbrook nagyszerű játékos, és mindenki nagyszerű játékosokkal akar egy csapatban lenni, mert mindenki nyerni szeretne. Sokat passzol az irányító, és nem tudja, mit kellene még mondania, egyszerűen butaság a felvetés.

A Houston Rockets sztárja, James Harden a The Players' Tribune-ban írt cikkében azt írta, hogy az MVP szezon után Carmelo Anthony beintegrálása könnyű lesz - ha ennyi tehetséges, magas játékintelligenciával megáldott kosaras van egy együttesnél, akik szeretnek kommunikálni, és szeretik megoldani a felmerülő gondokat, akkor könnyű helyzetben vannak. Akkor nehéz megoldani az ilyet, ha nem kommunikálnak az emberek, ez a lényeg, és itt hibázik a média - sokan teszik fel a kérdést, hogyan fog működni a mostani Rockets, de ha kommunikálnak a pályán, akkor minden rendben lesz.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley Tim Reynoldsnak (The Associated Press) azt nyilatkozta, hogy érzése szerint Dwyane Wade és Udonis Haslem is maradni fognak az együttesnél - mindkettejüknek ajánlottak már szerződést, de egyelőre mindketten kivárnak a hogyan továbbal.

Az Atlanta Hawks újoncán, Trae Youngon nagy lesz a nyomás már első évében, de Young Jackie MacMullennek (ESPN) azt mondta, hogy nagyon is tudja, milyen mentális megpróbáltatások várnak rá - sokat várnak tőle, ahogy például DeMar DeRozantől is sokat vártak a Toronto Raptorsnál. Az irányító még akkor is sok kritikát kapott, mikor vezette az egyetemi bajnokság pont- és gólpasszlistáját, de pont emiatt tudta megtanulni, hogyan zárja ki a környezetét. Young szerint azonnal visszament a hotelbe mindig, és a TV-t sem kapcsolta be, mert tudta, hogy úgyis róla beszélnek. A kritika nem segít szerinte, és főleg a közösségi médiát kerülte, mert szerinte ha valaki túlságosan odafigyel arra, hogy mit mondanak az emberek, az nagyon le tudja húzni.

A végére pedig a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid maradt, aki a MindFrameGaming YouTube-csatornának adott interjújában megkapta a kérdést, hogy mit vett az első nagy szerződése megkötését követően. Embiid azt mondta, hogy semmit - kocsi nem kell neki, mivel nincs jogosítványa, ház sem kell neki, csak videojátékokra és egy kosárlabdára van szüksége, ez teszi boldoggá.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus