Hírmorzsák 2018-09-05 (08:30)

Ray Allen nem számít gratulációkra volt bostoni csapattársaitól a HoF-ba iktatásnál - Doc Rivers bánja, hogy nem tudta újra összehozni azt a társaságot. Luol Deng végül egy kicsit kevesebb pénzről mondott le kivásárlásánál. A Minnesota megnézi a héten Nick Youngot, Arron Afflalót és Corey Brewert is. Mike D'Antoni és James Harden nem aggódtak Clint Capela hosszabbítása miatt. Dewayne Dedmon kisebb bokatörést szenvedett. A Suns nem érdeklődik George Hill iránt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette tegnap este, hogy Luol Deng végül 7.3 millió dollárról mondott le kivásárlásánál, kicsit kevesebbről, mint amennyi eredetileg napvilágot látott. A Los Angeles Lakers szempontjából annyi a lényeg, hogy jelen állás szerint jövő nyáron így is van 38 millió dollárnyi helye az együttesnek a sapka alatt.

Darren Wolfson (ESPN) úgy tudja, hogy a Minnesota Timberwolves több tapasztalt játékost is megnéz egy-egy edzésen ezen a héten, és ezek között a kosarasok között van Corey BrewerArron Afflalo és Nick Young is. A Timberwolvest több veteránnal is szóba hozták már, ezek között volt az előbb említett Deng, illetve Joakim Noah is, Tom Thibodeau volt játékosai, és mivel a Minnynek csak 12 garantált szerződése van James Nunnally részlegesen garantált paktuma mellett, így könnyen kiköthet akár két játékos is a Timberwolves alapszakasz keretében.

Az Atlanta Hawks hivatalos közleményben jelezte, hogy a csapat centere, Dewayne Dedmon múlt hét hétfőn egy kisebb törést szenvedett a bal bokájában. Chris Vivlamore (Atlanta Journal Constitution) forrásai szerint Dedmon ugyan járógipszben van jelenleg, de már egy hét múlva megnézik, milyen állapotban van, és nem súlyos a sérülése. Azt nem tudni, elkezdheti-e a csapattal együtt az edzőtábort a hónap későbbi részében, de úgy néz ki, hogy Dedmon alapszakaszára nem sok befolyása lesz ennek a sérülésnek.

Ashish Matour (Amico Hoops) információi szerint a Phoenix Suns nem érdeklődik George Hill iránt - mint ismert, az arizonai alakulat nagy erőkkel keres egy irányítót, és Hill is felmerült, mint olcsóbban megszerezhető, tapasztalt játékmester.

Némi időbe telt, mire a Houston Rockets megegyezett Clint Capelával a hosszabbításról, de a csapat vezető személyiségei Kelly Ikónak (The Athletic) elmondták, hogy nem aggódtak emiatt. Mike D'Antoni vezetőedző úgy fogalmazott, hogy ilyen dolgok miatt nem szoktak izgulni, James Harden pedig azt mondta, hogy egyáltalán nem félt attól, hogy a svájci center távozik az együttestől.

A végére pedig a Hírességek Csarnokába bekerülő Ray Allen maradt, aki Shams Charania (The Athletic) kérdésére elmondta, hogy nem számít gratulációra a beiktatása miatt sem Paul Pierce-től, sem Kevin Garnett-től. Pierce-szel beszélt nagyjából egy éve, akkor megvitatták, hogy mi volt a nézetkülönbség oka. Volt bostoni csapattársai azért haragudtak rá, mert pont a Miami Heathez igazolt, de bármennyire is felkapták a vizet a többiek, az nem változtat azon, amit 2008-ban elértek egymással.

Doc Rivers, a Boston akkori vezetőedzője azt nyilatkozta kedden az ABCD Hoop Dreams eseményen, hogy szerinte ünnepelni kellene Allent Bostonban is, mert többek között miatta tudták megszerezni azt a bizonyos bajnoki címet. Ha egyet kívánhatna, akkor az az lenne, hogy bárcsak sikerült volna összehoznia újra azt a társaságot. A csapat nagy részét össze tudta tartani, de nem az egész gárdát, pedig nagyon közel álltak egymáshoz, és nagyon bántja az, ami most történik az egykori csapattársak között.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus