Hírmorzsák 2018-09-07 (21:15)

Klay Thompson lesz a Lakers első számú célpontja jövő nyáron? Damian Lillard szívesen töltené egész karrierjét a Portlandnél - a Blazers irányítója újabb újságírói "átigazolást" hozott le elsőként. Furkan Korkmaz nagyobb szerepet akar idén a Sixersnél. Cole Aldrich és RJ Hunter Atlantában. Újabb próbajátékot tartott a Cavs tegnap. A BIG3-nek nem kellenek a LiAngelo Ballhoz hasonló fiatal játékosok. Kevin Garnett 77 millió dollár ellopása, illetve az ebben nyújtott segítség miatt perel egy könyvelőt. Ray Allen és Spike Lee a He Got Game folytatását tervezik.

Kezdjünk egy pletykával: Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Lakers jövő nyári célpontja a Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson lesz - két legyet üthetne egy csapásra az aranysárga-lila alakulat, hiszen úgy erősödne, hogy ezzel egy időben gyengíthetné az oaklandieket.

Nem sok esélye van más csapatnak Damian Lillard megszerzésére, miután a Portland TrailBlazers sztárja Michael Scottónak (The Athletic) elmondta, hogy nagy megtiszteltetés lenne számára, ha egész karrierjét az oregoniaknál tölthetné, mivel nem sok játékosnak adatik meg, hogy teljes profi pályafutását egy klubnál húzza le. Imádja a csapatot, Portland városát is, és úgy érzi, hogy nagyon jó kapcsolatot épített ki a portlandi emberekkel - a pályán kívül, a közösségben elért dolgait legalább olyan fontosnak tartja, mint azokat, amiket a pályán mutatott. Azt is hozzátette, hogy mindenki tudja, hogy ez egy üzlet, a csapatoknak sokszor már terveik vannak, mint a játékosoknak, és emiatt a játékosok alapvető elképzelései is alakulnak. Ettől függetlenül hatalmas dolognak tartaná, ha örökre Blazers-játékos maradna, és neki nagyon is megfelelne ez a forgatókönyv.

Lillard egyébként újabb hírt közölt le elsőként: Sam Amick is a The Athletichez csatlakozik Shams Charania után - mint ismert, a portlandi irányító hozta le először azt is, hogy Chris Haynes az ESPN-től a Yahoo Sportshoz "igazol".

A Philadelphia Sixers török játékosa, Furkan Korkmaz az előző idényben csak 14 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 5.6 percet átlagolt, a török Bein Sports Turkey-nek adott interjújában azonban elmondta, hogy az aktív rotációban akar lenni ebben a szezonban, és természetesen több percet akar a pályán tölteni. Persze pontosan nem tudja, hogy hány percet kap, de stabilabb szerepet akar magának az együttesnél. Úgy érzi, leteheti a névjegyét az NBA-ben, és abban reménykedik hogy ez az éve más lesz, mint az előző volt.

Két aláírás volt tegnap este és ma: az Atlanta Hawks szerződést adott Cole Aldrich-nak és RJ Hunternek - a center és a dobóhátvéd is edzőtábor-meghívót kaptak.

Az előbb említett Michael Scotto úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliers Tyler Ulis mellett Rodney Purvist, Brandon Pault és Kobi Simmonst is megnézte tegnap egy privát edzésen - sorrendben a Phoenixnél, az Orlandónál, a Spursnél és a Memphisnél játszottak az előző idényben.

A BIG3 kitalálója és vezetője, Ice Cube Nir Regevvel (FanSided.com) beszélgetett, és egy felvetésre elmondta, hogy nem akarnak LiAngelo Ballhoz hasonló nem draftolt fiatalokat a BIG3-be, mert nem akarnak egy pro-am (félig profi, félig amatőr) ligát létrehozni. Úgy érzik, a G-Liga erre van, hogy az ilyen fiatalokat felépítse - az olyanokat, akiknek később még van lehetőségük az NBA-ben játszani -, márpedig ők nem akarnak ebből az eresztésből válogatni. Olyanokat akarnak, akik már jártak az NBA-ben vagy magas szintű bajnokságokban, és akik be tudják vonzani a nézőket. Szeretnék, ha a játékosok a saját korosztályukkal játszhatnának.

Paul Walsh (Star Tribune) információi szerint Kevin Garnett beperelte Michael Wertheim könyvelőt és cégét, a Welenken CPAs-t, mert állítólag segítettek a korábbi pénzügyi tanácsadónak, Charles Banks IV-nek, hogy 77 millió dollárt lopjon Garnettől több év leforgása alatt.

A végére pedig Ray Allen maradt, aki Rachel Nicholsnak (ESPN) elmondta, hogy beszélt már többször is Spike Lee-vel arról, hogy csinálnak egy folytatást a "He Got Game"  (A játék ördöge) című legendás kosaras filmnek. Allen szerint nagyon sok indok szól amellett, hogy legyen egy második rész is, nemrég volt egy 20 éves találkozójuk, ahol szó volt erről, de most a legfontosabb az lenne, hogy Denzel Washingtont is rábeszéljék, vállalja a folytatást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus