Hírmorzsák 2018-09-10 (18:30)

Luol Deng még a héten aláír a Timberwolveshoz? Devin Booker legalább négy hetet hagy ki, lehet, hogy az alapszakasz elejét is. Tony Parker szerint a Spurs is hasonló szerződést ajánlott neki, mint a Hornets - Michael Jordan és a Charlotte által rábízott szerep miatt választotta a Hornetset. Ray Allen szerint amikor szólt Doc Riversnek, hogy Rajon Rondo nem passzol neki, a tréner annyit mondott, hogy "tudom". Dakari Johnson Kínában. Milánóban megnyit az első európai NBA Store. Új segédedző a Denvernél, új játékos Washingtonban.

Marc Stein (New York Times) értesülései szerint Luol Deng iránt több együttes is érdeklődik, de liga szerte úgy gondolják, hogy a brit kiscsatár ezen a héten aláír Tom Thibodeau együtteséhez, a Minnesota Timberwolveshoz - a két fél tegnap találkozott egymással a hírek szerint.

Arról reggel már volt szó, hogy a Phoenix Suns sztárját, Devin Bookert műteni kell a keze miatt, John Gambadoro (98.7 FM Arizona Sports) azonban azt is hozzátette, hogy Booker legalább 4 hétig nem lesz bevethető, és az is elképzelhető, hogy az alapszakasz első heteit is kihagyja.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Denver Nuggets új segédedzőt szerződtetett Charles Klask személyében - Michael Malone új segédje legutóbb a Detroit Pistonsnál, Stan Van Gundy mellett tevékenykedett.

A Washington Wizards edzőtábor-meghívót adott Chris Chiozzának - a Florida egyetemen végzett, nem kelt el a drafton, a nyári ligában pedig 4.8 pontot és 7.8 gólpasszt átlagolt a fővárosiaknál.

A Charlotte Hornets új irányítója, Tony Parker egy interjúban elmondta, hogy a San Antonio Spurs nagyjából ugyanannyi pénzt ajánlott fel neki, mint a Hornets, de nem a pénzről szólt a nyári döntése, hanem arról, hogy milyen szerepet szánnak neki. Sokan mérgesek voltak a Spursre, hogy a csapat egyáltalán nem próbálta megtartani, de ez nem igaz, ezért fontos kihangsúlyozni ezt. Majdnem ugyanazt adták volna anyagilag, de nem akart segédedzőként visszavonulni, és lényegében ezt ajánlották neki, ő viszont még játszani akart. Amikor példaképe, Michael Jordan felhívta, úgy volt vele, hogy megpróbálja ezt is. Különleges dolognak éli meg, hogy Jordan klubjában fejezheti be karrierjét, mert miatta kezdett el kosárlabdázni.

A Hírességek Csarnokába beiktatott Ray Allen arról mesélt az NBC Sports munkatársának, hogy utolsó bostoni évében Rajon Rondo egyszerűen nem passzolt neki, és amikor Doc Rivers vezetőedzőhöz fordult, ő annyit mondott, hogy "tudom". Allen szerint többen mondták neki (legelőször a családja), hogy hiába játssza magát üresre, és hiába látja Rondo, hogy meg lehet passzolni, egyszerűen nem adja oda neki a labdát - nem szerette, ha beleszólnak az ügyeibe, ráadásul a csapattársa volt Rondo, de egyre inkább ő is megfigyelte ezt a jelenséget. Akkor szólt Riversnek, hogy szerinte Rondo egyszerűen átnéz rajta - hiába csinálta, amit felrajzolt az edző, az irányító vállalta el a dobást, vagy a másik irányba indult. A tréner azt mondta neki, hogy tudja, és az edzői stábbal már beszéltek is erről. Nem volt túl pozitív ezt követően, hiszen nem értette, hogy miért nem szóltak neki vagy Rondónak, ha látták ezt. A dobóhátvéd szerint sokatmondó volt az, ahogyan edzője kezelte ezt a dolgot, és ezt követően akarta Rivers csereként játszani.

Az idén nyáron az Oklahoma City Thundertől az Orlando Magichez, onnan a Memphis Grizzlieshez cserélt, onnan pedig szabadlistára tett Dakari Johnson Kínába, a Qingdao Eagleshöz szerződik, legalábbis a kínai Jinan Times forrásai szerint.

A végére pedig a liga maradt, amely még a most következő idényben megnyitja első NBA Store-ját Európában - az olaszországi Milánóban lesz a bolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus