Hírmorzsák 2018-09-12 (20:45)

Joakim Noah nem kell a Timberwolvesnak, hiába vásárolja ki a Knicks. Andrew Bynum a Lakers edzőközpontjából készül. Trae Young meg akarja dönteni Steph Curry egy meccses triplarekordját. Kevin Love összetartást szervezett a Cavs játékosainak. A Heat lehívta Bam Adebayo 2019/20-as csapatopcióját. Nick Young kihívta Gilbert Arenast, majd megfutamodott, míg Agent Zero bizonyított. Dirk Nowitzki szerint sokkal jobb Luka Doncic, mint ő volt 19 évesen - a szlovén játékmestert magasztalta a német ikon.

Az Atlanta Hawks újonc irányítója, Trae Young azt nyilatkozta Aaron Dodsonnak (The Undefeated, ESPN), hogy szeretné egy nap megdönteni, Steph Curry egy meccses triplarekordját - a Golden State Warriors sztárja 13-mal tartja ezt a csúcsot. Young azt mondta, hogy egyértelműen úgy érzi, képes erre, de persze nem fog hazudni, ez rengeteg hármas egy mérkőzésen.

Marc Stein (New York Times) információi szerint Tom Thibodeau nem akarja a teljes Chicago Bullst összegyűjteni a Minnesota Timberwolvesnál, Joakim Noah iránt nem érdeklődik a Minnesota Timberwolves (legalábbis jelenleg), hiába küldik el a franciát a New York Knickstől. Mint ismert, a center várhatóan a kivásárlás sorsára jut hamarosan, Minnesotában pedig már összeállt Thibodeau körül a Derrick Rose, Luol Deng, Jimmy Butler, Taj Gibson mag - úgy tűnik, Noah nem csatlakozik a többiekhez.

A Houston Rockets mellett a Cleveland Cavaliers is szervezett egy edzőtábor előtti csapatösszetartást: az elkövető Kevin Love volt, a játékosok pedig a floridai Coral Gablesben, a Miami Egyetemen gyűltek össze a vb-selejtezők miatt hiányzó Cedi Osman, Tristan Thompson, Ante Zizic triót leszámítva. Korábban LeBron James szervezte ezeket az ohiói együttesnél, most Love örökölte meg ezt tőle.

A Los Angeles Lakers egykori centerreménysége, Andrew Bynum a csapat edzőközpontjában készült. Shams Charania (The Athletic) hozta a hírt, aki azt is hozzátette, hogy ez nem hivatalos Lakers-próbajáték volt, csak megengedték Bynumnak, hogy használja a termet.

A Miami Heat lehívta Bam Adebayo harmadik évre szóló, 2019/20-as csapatopcióját.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki hosszabb interjút adott a Ben and Skin Show-ban, amelyben a téma nagyrészt új csapattársa, Luka Doncic volt. A német csillag azt mondta, hogy egy hete van náluk Doncic, minden nap keményen edz és játszanak is, és nagyon tetszik neki, amit lát. Elképesztően bánik a labdával a magasságához képest, hihetetlen az elzárás-leválás helyzeteknél, és egészen zseniálisan látja át a pályát, nem is hiszi el, hogy mit lát egy 19-20 éves kosarastól. Nowitzki hozzátette, hogy a szlovén jól dob, ha van ideje, úgyhogy sokáig óriási segítség lehet a klub számára.

Természetesen nem akar túl nagy nyomást helyezni Doncicra, de miután másik országból érkezett, ő ugyanezeken a dolgokon ment végig 20 évvel ezelőtt. Dirk szerint nagyon nehéz ilyenkor, mert sok mindenhez hozzá kell szoknia az embernek, ez neki például egy évébe telt, és az nagyon nehéz egy év volt számára. Mindent meg fognak tenni azért, hogy segítsék Doncicot, hogy a lehető leggyorsabban fejlődjön, hogy jól érezze magát, és hogy minél többet tanuljon, így a tőle telhető legtöbbet tudja nyújtani. Megint elmondta a német, hogy Doncic elképesztően tehetséges, és 20 éves pályafutása alatt soha nem látott olyat, hogy egy ilyen magas 20 éves játékos így passzolt volna és így átlátta volna a pályát.

Megkérdezték Nowitzkitől, hogy jobb-e Doncic 19 évesen, mint ő volt, amire egyértelmű igennel válaszolt. Dirk szerint tudott egy kicsit dobni, de soha nem volt ilyen szeme és esze a játékhoz - a szlovén már most úgy olvassa az elzárás-leválást, ahogy Chris Paul és a többi elit iránytó. Azt is hozzátette, hogy szerinte nagyon szórakoztató lesz nézni Doncicot főleg olyan magasemberekkel, mint DeAndre Jordan és Dwight Powell, akik kifejezetten jók a gyűrű felé való leválásban - szét fogja szedni a védelmeket.

A végére pedig egy könnyedebb téma maradt: Nick Young 100.000 dolláros dobópárbajra hívta Gilbert Arenast. Utóbbi meg is jelent a pályán, és 95-öt bedobott 100 kísérletből - a saját rekordja egyébként 96. Miután Young nem jelent meg az eseményen, Arenas meg is jegyezte, hogy négy éve a kanapén fetreng, a Netflixet nézi, majd feláll a kanapéról, és így is 95-öt beszór 100-ból. Hozzátette, hogy vissza is megy, mert most rakták fel a Netflixre a Fekete Párducot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus