Hírmorzsák 2018-09-15 (09:30)

Dirk Nowitzkinek tökéletesen megfelel a 6. ember szerepköre, ha így jól teljesít a Mavs. Joakim Noah-t még az edzőtábor kezdete előtt eltávolítja a csapatból a Knicks. Lehet, hogy Dion Waiters nem lesz kész a játékra az alapszakasz legelejére. Alan Williams a Brooklynnál folytatja. Új játékosok Chicagóban és Clevelandben. Janis Timmát hívta az Orlando is, de a lett visszautasította a Magicet.

Nincs új a nap alatt New Yorkban: Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint a New York Knicks még az edzőtábor kezdete előtt megválik Joakim Noah-tól. Még próbálnak tárgyalni más csapatokkal a francia centerről, de jelenleg sokkal esélyesebbnek tűnik, hogy stretch provisionnel kivásárolják Noah-t, aki így oda igazolhat majd, ahova akar.

A Brooklyn Nets two-way szerződést adott Alan Williamsnek - a center 2015/16 óta a Phoenix Sunsnál játszott, de részleges meniscus szakadása volt tavaly szeptemberben, idén nyáron pedig kirakta őt az arizonai alakulat. A pár napja privát edzésre hívott Kobi Simmons 1 éves kontraktusban állapodott meg Cleveland Cavaliersszel, és az ohióiak meghívták az edzőtáborba JaCorey Williamst és Bonzie Colsont is - utóbbi tavaly még a Notre Dame Egyetemen játszott, Williams pedig a G-Ligában, a Canton Charge-nál és Izraelben kosárlabdázott az előző idényben. A Chicago Bulls Kaiser Gatesnek és JaKarr Sampsonnak ad lehetőséget a training campen - előbbi a Xavierről érkezett, és a nyári ligát is a Bullsnál töltötte.

Ide kapcsolható az a hír is, hogy a nyáron a görög Olympiakoszhoz szerződő Janis Timma a 360 TV Channelnek azt nyilatkozta, hogy volt ajánlata az Orlando Magictől is, de visszautasította azt - a 2013-as draft utolsó választottja volt, és 2015-ben került a joga a floridaiakhoz. Timma azt mondta, hogy nem volt elégedett az ajánlattal, mert ha átment volna a tengerentúlra, játszani akart volna, viszont eleinte csak a 12-13. ember lett volna, és az aktív rotációba kerülésért kellett volna harcolnia.

A Miami Heat hátvédje, Briante Weber azt nyilatkozta Barry Jacksonnak (Miami Herald), hogy a januárban bokaműtéten átesett Dion Waiters még nem játszott együtt társaival ütközésekkel együtt - elképzelhető, hogy a dobóhátvéd az alapszakasz legelejére nem fog készen állni a játékra.

Miután a Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki az elmúlt szezonokban egyre többet játszott centert, feltették neki a kérdést, hogy felkészült-e arra, hogy esetleg hatodik emberként használják. A német legenda Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) elmondta, hogy igen, egyre több szerepet kapott ötösben. Rá is írt poénból DeAndre Jordanre 2-3 hete, hogy azt nézve, ahogyan a lába gyógyul, a Los Angeles Clipperstől érkező center felkészülhet arra, hogy meg kell majd harcolnia a kezdő pozícióért. Jordan erre csak nevetett, ami nem tudja, pontosan mit akart jelenteni.

Nowitzki, elmondta, hogy DAJ lesz a kezdő ötösben, a többi pedig majd kialakul - sok minden függ attól, hogy Harrison Barnes hármasként vagy négyesként kezd-e, milyen felállást fognak erőltetni. Egyelőre nem tudja még, mi lesz a helyzet, de szerinte az nagyszerű dolog, ha ilyen problémáik vannak. Ha a hatodik ember szerepkörét szánják neki, és jól megy majd így a csapatnak, ő abszolút benne van, hogy így használják, de erre van az edzőtábor, hogy megnézzék, mi működik és mi nem, nem kell erről feltétlenül most dönteniük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus