Hírmorzsák 2018-09-18 (23:00)

Dion Waiters kihagyja az edzőtábort, és jó eséllyel a szezon legelejére sem fog felépülni. A Knicks nem fog draft picket adni egy olyan játékosért sem, akit később megszerezhet szabadügynökként. Frank Ntilikina 5-7 kiló izmot szedett magára a nyáron. Azt hitték, Dzanan Musa Achillese megsérült, de megúszta a bosnyák. Zhaire Smith karácsony környékén bemutatkozhat a Sixersnél. Az egykori 1/2-es Derrick Williams a Bayern Münchennél folytatja. Jabari Bird mentális problémáiról a Celtics is tudott. Michael Jordan 2 millió dollárt adományozott a Florence hurrikán károsultjainak. Új játékosok Torontóban, Milwaukee-ban, Denverben és Clevelandben.

Arról már a reggel folyamán írtunk, hogy a New York Knicks elnöke, Steve Mills Kristaps Porzingis és a franchise jövőjéről beszélt. Mills azt is elmondta, hogy nem akarnak siettetni semmit, ezért nem fognak draft pickeket elcserélni, azt pedig kiemelte, hogy olyan játékosért főleg nem, akik később leigazolhatnak majd szabadügynökként. Az elnök szerint Frank Ntilikina 5-7 kiló izmot szedett fel a nyár folyamán, és büszke arra, hogy a francia játékmester mennyit dolgozott azért, hogy erősebb legyen.

Voltak szerződtetések. A Denver Nuggets edzőtábormehívót adott Xavier Silasnek. A Toronto Raptors részlegesen garantált 1 éves kontraktust adott Eric Morelandnek. A Milwaukee Bucks Robert Johnson mellett James Youngot is leszerződtette, Brandon McCoy és Jordan Barnett kerültek ki a keretből miattuk. A Brooklyn Nets Theo Pinson nem garantált szerződéséből two-way kontraktust csinált. A Cleveland Cavaliers pedig Levi Randolph-fal egyezett meg - az ohióiak Isaac Hamiltontól és Scoochie Smith-től váltak meg.

A Brooklyn újonc dobóhátvédjét, Dzanan Musát le kellett támogatni a pályáról, miután a csehek elleni vb-selejtező mérkőzés végjátékában lesérült. Először azt hitték, Achilles-sérülést szenvedett, de utána kiderült, hogy megúszta a súlyosabb gondot, és nincs különösebb problémája - saját elmondása szerint is ott lesz az edzőtáborban.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint a Philadelphia Sixers újonca, Zhaire Smith karácsony környékén tér vissza a Jones-töréséből - a bal lábfejében volt lábközépcsonttörése, augusztus 9-én műtötték, és úgy tűnik, hogy nem kell kihagynia a teljes idényt.

A Miami Heatnél Pat Riley elnök azt nyilatkozta, hogy Dion Waiters nem lesz bevethető, amikor elkezdődik az edzőtábor, és valószínűleg az alapszakasz kezdetére sem épül fel teljesen lábműtétjéből.

Arról volt már szó a napokban, hogy a Boston Celtics hátvédjét, Jabari Birdöt letartóztatták, mert fojtogatta a barátnőjét, és gyerekrablás is került az ügybe. Elég furcsa volt a történet, de Steve Bulpett (Boston Herald) forrásai szerint Bird már az esetet megelőző hetekben észrevette magán, hogy komolyabb érzelmi hullámzásai és pánikrohamai vannak, kért is orvosi segítséget, és a Celtics is tudott a problémáról. Az egyik forrás szerint ez nem egy olyan szituáció volt, ahol valaki féltékeny lett, és elborult az agya, Birdnél sokkal mélyebben vannak a gondok.

Az egykori 1/2-es Derrick Williams Németországba szerződött a Bayern München együtteséhez.

A végére pedig Michael Jordan maradt, aki 2 millió dollárt adományozott a Florence hurrikán áldozatainak, családjaiknak, illetve mindazoknak, akiket érintett a katasztrófa.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus