Hírmorzsák 2018-09-20 (23:00)

Ben Simmons és Markelle Fultz is sokat dolgoztak a nyáron a külső dobásukon. Fultz Isaiah Thomasszal beszélgetett a megváltozott dobástechnikájáról (videó). Jimmy Butler azt akarja, hogy még ezen a héten cseréljék el. Trey Burke készen áll arra, hogy kezdő irányító legyen a Knicksnél. Dwane Casey szerint Blake Griffin igazi vezértípus, aki jó példát mutat a többi játékosnak. Rajon Rondo az edző meghosszabbított kezének tartja magát a pályán. Lehet, hogy Michael Jordan is szerepet kap a Space Jam 2-ben. Új játékos a Knicksnél.

Az utóbbi egy nap híre az volt, hogy Jimmy Butler cserét kért a Minnesota Timberwolvestól, ezzel kapcsolatban egy újabb részlet látott napvilágot: Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Butler azt kérte Tom Thibodeau-tól, hogy még a hétfői média nap előtt cseréljék el. Mint ismert, a tréner nem akarja mozdítani játékosát - kérdés, hogy ennek a helyzetnek mi lesz a megoldása.

Butler egyik megjelölt preferált célállomása a New York Knicks, amelyhez két hír is tartozik. Egyrészt a gárda leigazolta Jeff Coby-t, aki az előző idényt a spanyol másod- és harmadosztályban töltötte.

Másrészt Trey Burke azt nyilatkozta, hogy készen áll arra, hogy a csapat kezdő irányítója legyen - szerinte David Fizdale vezetőedző engedni fogja, hogy megharcoljanak egymással ezért a posztért, ami szerinte így fair. Burke szerint a Knicks mindhárom irányítója így áll hozzá: tudják, hogy egymással fognak versengeni, de egy csapatban vannak, és jobbá fogják tenni egymást azzal, hogy konkurenciát jelentenek a másiknak. Ebből mindannyian nyerhetnek, és ő már nagyon várja a training campet, pont emiatt.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown az ESPN-nek arról beszélt, hogy Markelle Fultz és Ben Simmons is sokat dolgoztak a nyáron a tripladobásukon - a két játékos egyetlen hármast sem dobott be újoncszezonjuk során. A tréner hozzátette, hogy nem ez lesz a két érintett legnagyobb erénye, de Fultz például 150.000 dobást szórt el a nyár folyamán Drew Hanlen dobóedző felügyelete alatt. Brown kiemelte, hogy Simmons játékának soha nem ez lesz a legnagyobb erénye, de sokat segíthet neki, ha fejlődik ebben is. Azt szeretné, ha az ausztrál All-Defensive csapat tagja lenne, szeretné, ha többször dolgozna centermozgásból, és ha több elzárást adna, így Fultz kezébe többször kerülhetne a labda, Simmons pedig Blake Griffin mintájára válhatna lefelé, majd zsákolhatna folyamatosan ezekből a helyzetekből.

Fultz egyébként a The Players' Tribune-ban Isaiah Thomasszal beszélgetett is a megváltozott dobástechnikájáról:

Ha már szóba került Blake Griffin, akkor maradjunk ezen a szálon: a Detroit Pistons sztárját új edzője, Dwane Casey dicsérte. Casey szerint Griffin igazi vezér, aki példát mutat a többieknek - a leglenyűgözőbb nyári edzésmunkát végezte, amit valaha ilyen tapasztalt játékostól látott. Statisztikusokat, más játékosokat is felbérelt Griffin, hogy segítsék a nyári felkészülését - abban reménykedik Casey, hogy más játékosok is látták ezt, és példát vesznek róla. Az előző idény közben érkezett a magasember, akkor nagyon nehéz dolga volt, hogy vezérként lépjen fel, de idén nyáron több edzést is szervezett Los Angelesben, és megmutatta, milyen vezetőtípus.

Ha már vezetők, akkor itt térjünk ki Rajon Rondóra, aki arról beszélt, hogy hogyan fejlődött a játéka az elmúlt öt esztendő során. A játékmester úgy fogalmazott, hogy a játék minden elemében sokat lépett előre természetesen, sokkal jobban érti, jobban átlátja a történéseket, de leginkább vezérként feljődött. Sacramentóban, Chicagóban és New Orleansban is rengeteg tudást adott át a fiataloknak, erről szólt az elmúlt fél évtizede. Szerinte minden okkal történik az életben - a bostoni 5-6 éve alatt rendkívül jó mentorai voltak, akik rengeteget segítettek abban, hogy az a játékos legyen most, aki. Most ő ugyanazt csinálja, amit anno az idősebb csapattársai, és leginkább arra büszke, hogy megkönnyíti a játékot a többiek számára - az edző meghosszabbított kezének tartja magát a pályán.

A végére pedig a Space Jam 2 maradt: Dave McMenamin (ESPN) úgy tudja, hogy az is elképzelhető, hogy Michael Jordan is szerepet kap a filmben, bár egyelőre nem dőlt még el, hogy milyen szinten vesz majd részt a munkálatokban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus