Hírmorzsák 2018-09-21 (23:15)

Joel Embiid szerint az lenne a sikeres szezon a Sixers szempontjából, ha döntőbe jutnának. A Minnesota nem adja Jimmy Butlert. A Suns Tyus Jones iránt érdeklődik. Megszavazták a szabályváltoztatásokat a most következő idényre. 60 év után újra szerepelhetnek NBA játékosok sörreklámokban. Új játékosok San Antonióban és Indianában, új segédedző a Heatnél. CJ Wilcox az egész idényt kihagyja.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid újságírói kérdésre elmondta, hogy Elton Brand GM-i kinevezése után azonnal eszébe jutott, hogy mekkorát zsákolt az új szakvezetőn két évvel ezelőtt. Embiidet kérdezték, hogy mi számítana sikeres szezonnak az ő szemszögéből, amire azt válaszolta, hogy az, ha döntőbe jutnának.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a Minnesota Timberwolves azt mondja a Jimmy Butler iránt érdeklődő gárdáknak, hogy a swingman nem eladó, hiába kért cserét kedden. Ha mégis úgy dönt a Minny, hogy elboltolja, akkor Glen Taylor tulajdonos be lesz vonva a folyamatokba, ahogyan Kevin Garnett és Kevin Love esetében is történt ez.

Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint a Phoenix Suns a Timberwolvesnál létszám felettivé váló Tyus Jones iránt érdeklődik.

Michael Scotto (The Athletic) jelentette, hogy a San Antonio Spurs edzőtábor szerződést kötött Olivier Hanlannal, Okaro White-tal és Jerome Blossomgame-mel - előbbi az előző két nyári ligában a Spursnél kosarazott, és a 2015-ös draft 42 választottja volt anno. Az Indiana Pacers Elijah Stewartnak, Omari Johnsonnak és Ben Moore-nak adott edzőtábormeghívót.

Ha már a Pacers: CJ Wilcox kihagyja a teljes idényt, miután elszakadt a jobb Achillese egy edzés folyamán - ő augusztusban two-way megállapodást kötött a klubbal.

A Miami Heatnél új segédedző van: Anthony Carter a játékosok fejlesztésével fog foglalkozni a továbbiakban.

A ligához két hír tartozik. Egyrészt a Board of Governors megszavazta a szabályváltozásokat a következő idényre - korábban volt már szó arról, hogy a támadópattanó után nem 24, hanem 14 másodpercről indul újra a támadóidő, hogy egyértelműbb lesz az azok ellen a játékosok ellen elkövetett faultok megítélése, akik különben szabadon mehetnének a gyűrűig, illetve az ellenséges viselkedés leírását is kibővítik, ezeknek a megszavazása történt meg a 2018/19-es idényre.

Másrészt a liga arról is döntött, hogy a játékosok szerepelhetnek sörreklámokban, de nem ihatnak vagy tarthatnak a kezükben alkoholt - az NBA és az MLB játékosai 60 év után először szerepelhetnek ilyen jellegű hirdetésekben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus