Hírmorzsák 2018-09-25 (16:15)

Médianap-hírek. LeBron szerint a Lakers nem foglalkozhat a Golden State-tel, még nagyon sokat kell dolgozniuk, hogy erre a szintre érjenek. James nevet adott a Stephenson, Beasley, McGee, Rondo négyesnek. Lonzo Ball Rondót dicsérte - utóbbi lesz a kezdő egyes, amíg Ball visszanyeri a formáját. Durant szerint többet foglalkoznak a Lakersszel, mint a bajnokkal, mert ez vonzóbb történet a média számára. Durant sejtelmes volt, Klay Thompson és Kemba viszont maradni akar mostani csapatánál hosszútávon is. Kyrie Irving is sejttette, hogy Bostonban képzeli el a továbbiakat. Andre Drummond elkezd triplákat dobálni. Bogdan Bogdanovic 4-6 hetet kihagy (térd). Cousins jó állapotban van, a haterek motiválják. Thibodeau megkereste Butlert, hogy csatlakozzon a TWolveshoz, a játékos megtagadta a kérést. Amare újra Izraelben.

Ma is Jimmy Butlerrel kezdjük a morzsát. Tegnap este megírtuk, hogy a Minnesota Timberwolves vezetőedzője, Tom Thibodeau azt nyilatkozta a csapat médianapján, hogy Butler csatlakozik a csapathoz, ha jövő héten sem cserélik el. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a tréner megkereste hétfőn Butlert, hogy mégis térjen vissza a kerethez, de Jon Krawczynski (The Athletic) forrásai szerint Butler elutasította ezt, sem edzeni, sem játszani nem akar a Minnesotánál. A hírek szerint többen úgy gondolják, hogy az edzősködés mellett elnökként is funkcionáló Thibodeau a legerősebb ajánlatokat meg sem mutatja majd Glen Taylor tulajdonosnak, mert szeretné megtartani Butlert, hiába jelentette ki a játékos, hogy jövő nyáron távozik, és cseréljék el mihamarabb.

A Golden State Warriors sérült centere, DeMarcus Cousins azt mondta, hogy fizikailag jól érzi magát, semmi baja nincs, és nem volt visszaesés az állapotában - szerinte egy új Cousinst fogunk látni a pályán. A középjátékos arról is beszélt, hogy a haterek nemhogy idegesítenék, de segítik is, mert csak erre van szüksége ahhoz, hogy motivált legyen, és be akarja bizonyítani, hogy nincs igaza azoknak, akik most leírják.

A Warriors kétszeres döntő MVP-jével, Kevin Duranttel kapcsolatban megint felmerült, hogy csak 1+1 évre írt alá, és mi lesz jövő nyáron. KD annyit mondott erre, hogy bízik a képességeiben, így évről évre szeretné megvizsgálni, hogy mik a lehetőségei. Aláírhatott volna hosszútávra is, de szeretné nyitva hagyni az összes kaput magának. Érdekes év elé néznek, aztán majd kiderül, mi lesz jövőre.

A jövő nyár volt a kérdés Klay Thompsonnál is, aki szintén szabadügynök lesz, de a dobóhátvéd egyértelműbben fogalmazott: tökéletesen jól érzi magát a Warriorsnál. Thompson szerint a szabadügynökök nagy része pont olyan helyzetbe akar kerülni, amilyenben ő van most. Ha körbenéz a franchise-nál, látja, hogy mekkora szerepe volt a mostani sikerekben, és ez még inkább motiválja, hogy teljes pályafutását a Golden State-nél húzza le. A pénzügyi részt az ügynökére bízza, de amíg a Warriorsnál játszik, és a bajnoki cím reális cél, addig csak ez érdekli. Megpróbál még egy bajnoki aranygyűrűt begyűjteni, és ki akarja élvezni ezt az időszakot, mert tudja, hogy gyorsan elmúlnak az ilyen idilli évek.

Durant arról is beszélt, hogy LeBron Jamesre most több figyelem hárul, hiszen a Los Angeles Lakers sztorija nagyobb történet annál, minthogy ők zsinórban a harmadik bajnoki címre készülnek.

Jamest kérdezték természetesen a Warriorsról az aranysárga-lilák médianapján, de azt válaszolta, hogy még nagyon sokat kell dolgozniuk, hogy arra a szintre érjenek, ahol a Golden State van - az oaklandiek ott folytathatják az edzőtáborban, ahol abbahagyták, nekik pedig az alapoktól kell indulniuk. Nem foglalkozhatnak a Warriorsszal, mert a bajnokcsapat magja már több éve együtt játszik. Náluk még mindannyian újak a másik számára, így lesznek nehézségeik - lesznek jobb és rosszabb időszakok is, de ha folyamatosan dolgoznak, és feláldozzák az egyéni érdekeket a csapatért, akkor minden rendben lesz.

A legnagyobb derűt az okozta, mikor összeállt egy fotó erejéig a szurkolók által Meme Teamnek nevezett Lance Stephenson, JaVale McGee, Michael Beasley, Rajon Rondo négyes. Stephenson kirakta a képet instagramra, és arra kérte követőit, hogy adjanak nevet ennek a kvartettnek, amire James beírta, hogy MUD - a "félreértett", "alábecsült" és "eltökélt" szavak angol változatának kezdőbetűit adta.

LeBron arra a kérdésre is válaszolt, hogy mi az, ami pályafutása ezen pontján még nyomás alá tudja helyezni, amire annyit mondott, hogy "semmi".

James csapattársa, Lonzo Ball arról beszélt, hogy Rondo és az ő játéka nagyon hasonlít egymásra, úgyhogy rengeteget segíthet neki veterán csapattársa - Rondót tartja a legokosabb embernek, akivel valaha beszélt, ha a kosárlabdával kapcsolatos dolgokról van szó. Ball egyébként zöld utat kapott, teljes intenzitással edzhet, de Luke Walton vezetőedző elmondta, hogy addig Rondo lesz a kezdő, amíg Ball vissza nem nyeri a formáját nyári műtétjét követően.

Ball LeBronról annyit mondott, hogy náluk játszik a világ legjobb játékosa, úgyhogy innentől jóval nagyobbak az elvárások.

Hasonlóan rövid, de a Kyrie Irving - New York Knicks pletykáknak egy kicsit rossz hír, hogy a Boston Celtics irányítója azt mondta a csapat médianapján, hogy néha belegondol abba, hogy milyen lenne, ha egy nap felhúznák a Celtics csarnok mennyezetére a 11-es mezsámot is (ebben játszik).

Thompsonhoz, Duranthez és Irvinghez hasonlóan Kemba Walker is jövő nyáron lesz szabadügynök, természetesen ő is megkapta a kérdést ezzel kapcsolatban. Walker annyit mondott, hogy Charlotte-ban akar lenni, sehol máshol, és ott szeretne nagyot alkotni, olyat, amilyenre még nem volt példa a város történetében, ha az NBA-t nézzük. A Hornets irányítója kiemelte, hogy hosszútávon kiegyensúlyozott csapatot akar, mert még nem volt olyan, hogy évekig nyerő együttesük lett volna - az a célja, hogy ez megtörténjen a Hornetsnél.

A Detroit Pistonsál Andre Drummond is elkezd majd triplát dobálni, úgy tűnik. Dwane Casey vezetőedző azt mondta, hogy mérkőzésenként 2-3 hármas nem kizárható a centertől, maga az érintett pedig hangsúlyozta, hogy emberről nem fogja elszórni a triplákat, de ha üresen van, behúzódnak róla, akkor igen

A Sacramento Kings szerb dobóhátvédje, Bogdan Bogdanovic tegnap kés alá feküdt. Egy artroszkópos térdműtéten kellett átesnie, ami megtörtént, teljes felépülése pedig 4-6 hetet vesz igénybe.

A végére pedig Amare Stoudemire maradt, aki visszatért a Hapoel Jeruzsálemhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus