Hírmorzsák 2018-09-25 (22:45)

DeMar DeRozan túllépett az elcserélésén, Rudy Gay segített neki ebben. A Sacramento segíthet a Minnesotának Jimmy Butler elcserélésében. Butler nem hisz Thibodeau-nak, közvetlenül Glen Taylorhoz fordult. Anthony Davis a liga legdominánsabb játékosa akar lenni, ezért váltott ügynököt. Jalen Rose szerint Davis jövő nyáron a Los Angeles Lakershez fog kerülni. Kyle Lowry nem fogadta sem Masai Ujiri, sem Nick Nurse hívásait a nyár folyamán - bemegy dolgozni a Raptorshoz, mert ez a dolga. A Rockets tulajdonosa nem nagyon akar luxusadót fizetni, csak ha bajnokesélyes a csapata. Új játékosok San Antonióban, Memphisben, Brooklynban és Sacramentóban.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Sacramento Kings besegítene egy háromcsapatos csere esetén a Minnesota Timberwolvesnak egy Jimmy Butler-féle tranzakció összehozásában. Mint ismert, a Minny Gorgui Dienget is el akarja passzolni Butlerrel együtt, és itt jönne a képbe a Kings, amelynek 11 milliónyi sapka alatti helye van, a legtöbb az NBA-ben, plusz vannak nagy lejáró szerződései is - a Butlerért érdeklődő csapatoknak segíthet ezzel a Sacramento egy pickért vagy fiatalért cserébe. Jon Krawczynski és Shams Charania (mindketten The Athletic) úgy tudják, hogy Butler nem hiszi el, hogy Thibodeau el akarja cserélni, ezért megkereste Glen Taylor tulajdonost, hogy segítsen be, hogy mindenképpen csere legyen a történet vége.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis arról beszélt, hogy ügynököt váltott. Davis szerint erre azért volt szükség, amit szeretne elérni - úgy érezte, kell a váltás. A liga legdominánsabb játékosa akar lenni, és úgy gondolja, hogy az, hogy innentől a Klutch Sports képviseli az érdekeit, majd segíteni fog neki ebben. Azt is elmondta, hogy csak a Pelicansre koncentrál és arra, hogy sikeres legyen a csapattal, a tőle telhető legtöbbet akarja kiadni magából. Jalen Rose (ESPN) egyébként azt jósolta, hogy Davis jövő nyáron összeáll LeBron Jamesszel a Los Angeles Lakersnél - ehhez az aranysárga-liláknak cserélniük kell a magasemberért, mert csak 2020-ban jár le a szerződése.

A San Antonio Spurs médianapján DeMar DeRozan elárulta, hogy a Rudy Gay-jel történő beszélgetései miatt tudta rendezni gondolatait - mint ismert, nagyon ki volt akadva, mikor a Toronto Raptors elcserélte őt Kawhi Leonardért a texasiakhoz. Kyle Lowry-val nagyon jó kapcsolatot ápol, de elmondása szerint az a viszony is azért alakulhatott ki kettejük között, mert Gay segített nekik "egymásra találni". DeRozan úgy fogalmazott, hogy a kanadaiak irányítójával ápolt jó kapcsolata közismert, azt viszont senki nem tudja, hogy ha nincs Gay, akkor ez nem így alakult volna. Annak is nagyon örült, hogy egy olyan sikeres klub és edző akarta őt, mint a Spurs és Gregg Popovich.

A megemlített Kyle Lowry közben továbbra sem nagyon lépett túl az eseményeken - Josh Lewenberg (TSN) információi szerint az irányító nem fogadta Masai Ujiri elnök és az új vezetőedző, Nick Nurse egyetlen hívását vagy szöveges üzenetét sem a nyáron. Amikor az újságírók DeRozanról kérdezték, akkor is csak annyit mondott, hogy azért van ott, hogy a munkáját végezze, és ez nem változott. Elmegy dolgozni a Raptorshoz, és a célja a bajnoki cím.

A Houston Rockets tulajdonosa, Tilman Fertitta a luxusadóról beszélt, és nem olyan kontextusban, mint aki rengeteget szeretne fizetni a jövőben. A Rockets tulaja azt mondta, hogy most is úsznak a luxusadóban, és valahogy el kell érniük, hogy ne legyenek ismétlő luxusadó fizetők - négy egymást követő évből háromszor luxusadóban kell zárni, akkor lesz valaki ilyen besorolású, és még többet kell fizetnie így a liga kasszájába. Azt is hozzátette, hogy bajnok akar lenni, és természetesen nem fogja hagyni, hogy 5-10-20 millió dollár miatt ússzon el ez a lehetőség - ha nyernek, ez a pénz úgyis könnyedén visszajön. Ha viszont alig jutnak a PO-ba luxusadót fizetve, akkor keresni fog egy új GM-et.

Voltak szerződtetések is, ezek maradtak a végére. A Spurs Nick Johnsonnak adott kontraktust - tavaly a G-Ligában 11.7 pontot és 3.7 gólpasszt átlagolt. A Memphis Grizzlies Ismaila Kane-nel állapodott meg - tavaly az Atlanta Metropolitannél 14.3 pontot és 11.5 pattanót átlagolt. A Brooklyn Nets Numi Omottal szerződött - a Baylorra járt egyetemre, a nyári ligában pedig a Golden State-nél kosarazott. A Kings pedig Cameron Reynolds-dzal írt alá, aki a Tulane-en 15.1 pontot és 6.3 pattanót átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus