Hírmorzsák 2018-09-27 (21:30)

LeBron James valószínűleg nem sokat játszik majd az előszezonban. Jimmy Butlerért gyakorlatilag mindent (is) szeretne a Timberwolves. Harrison Barnes megsérült (combhajlító), jó eséllyel kihagyja az előszezont. Mike Budenholzer a Bucks összes játékosát arra biztatja, hogy fejlessze a külső dobását. Al Horford szerint a liga és az 5-ös poszt szerepköre olyan irányba halad, ami neki kedvez. Mirza Teletovic visszavonult, a Bosnyák Szövetség elnöke lett.

Természetes a Jimmy Butler-részleggel kezdünk ma este is. Adrian Wojnarowski és Zach Lowe (mindketten ESPN) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves egyelőre túl sokat kér az elvágyódó swingmanért, még a Butlerért minden követ megmozgató Miami Heat is túl magasnak találta az árat. A hírek szerint tapasztalt játékosokat, top fiatalokat, jövőbeli cserealapokat és kevesebb fizetést várnak el Tom Thibodeau-ék - fel is merült, hogy Thibodeau nem is akarja elcserélni igazán játékosát.

A Dallas Mavericksnél Harrison Barnes megsérült, meghúzta a combhajlítóját edzésen, Rick Carlisle vezetőedző szerint egy ideig nem játszik, Tim Cato (The Athletic) pedig úgy tudja, hogy valószínűleg a teljes előszezont kihagyja Barnes.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James jó eséllyel szintén nem sokat fog játszani az előszezonban - maga a játékos úgy fogalmazott, hogy pályafutása ezen pontján már nincs szüksége az előszezonra ahhoz, hogy felkészüljön az alapszakaszra. Azt is hozzá kell tenni, hogy James nem sérült, sokkal inkább megelőző jelleggel fog kevés időt a pályán tölteni, hogy ne is legyen sérült a későbbiekben. Az ESPN egy LeBronhoz közelálló forrástól úgy tudja, hogy mivel James nagyon élvezi az új környezetét, így lehet, hogy többet fog játszani az előszezonban, mint általában, de azért figyelni fog magára, és inkább a szezon lényegi részére tartalékolja az erejét.

A Milwaukee Bucks új trénere, Mike Budenholzer Matt Velazquezzel (Racine Journal Sentinel) beszélgetett, és elmondása szerint minden játékosának azt javasolja, hogy fejlessze a külső dobását. A tréner szerint mindenki tudja, hogy ezt ki szeretnék használni - persze jó, üres helyzetekből akarnak vállalni, nem akarnak mindent rászórni, de a támadójátékuk nagyon fontos eleme lesz a tripladobás.

A Boston Celtics centere, Al Horford Steve Bulpettnek (Boston Herald) adott interjújában arról beszélt, hogy számára előnyös az, ahogyan az ötös poszt szerepköre és játéka változik a mai ligában - a Boston jelenlegi kerete miatt úgy a legjobb, ha leginkább centerként használják. Korábban nem szeretett ötösben játszani, de most erre van szükség, aztán néha négyesben is bevetik majd, ha Aron Baynes vagy Daniel Theis a pályára kerül.

A végére pedig Mirza Teletovic maradt, aki ma visszavonult. Mint ismert, vérrögöket találtak a bosnyák tüdejében az előző idényben, ki is tette a Milwaukee, miután eldőlt, hogy nem rövidtávú lesz felépülése, most pedig felajánlották számára a Bosnyák Szövetség elnöki posztját, amelyet elfogadott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus