Hírmorzsák 2018-09-28 (08:45)

Nikola Jokic All-Star és bajnok akar lenni. A Minnesota Ben Simmonst kérte a Phillytől Jimmy Butlerért. LeBron játszani fog az előszezonnyitón. Jordan Bell a meccsek végén akar a pályán lenni, nem az elején. Draymond Greennek semmi baja nincs Kyrie Irving kijelentésével, sőt. A Warriors a legnépszerűbb együttes Kínában. Igor Kokoskov szerint Deandre Aytonnak vezérnek kell lennie védekezésben. League Passen most már a meccsek negyedik negyedeit is meg lehet majd külön venni. Kareem Abdul-Jabbar és Michael Jordan is értékes emléktárgyakat árvereznek el.

A Denver Nuggets médianapján a gárda sztárja, Nikola Jokic beszélt a céljairól. A szerb center egyénileg All-Star akar lenni, csapatként pedig a bajnoki címet tűzték ki maguk elé. Azt is elárulta, hogy vannak kisebb céljai is, amiket előbb elérhet, de ez a két nagy dolog lebeg a szeme előtt.

A coloradóiakhoz tartozik, hogy a Los Angeles Lakers vezetőedzője, Luke Walton tegnap kijelentette, hogy LeBron James játszani fog vasárnap a Denver elleni előszezonnyitón - miután LeBron azt nyilatkozta, hogy nincs szüksége az előszezonra ahhoz, hogy felkészüljön az alapszakaszra, beindultak a találgatások, hogy nem lép pályára az első találkozón, ennek az ügynek a végére azonban most pont került.

A Golden State Warriors centere, Jordan Bell Anthony Slaternek (The Athletic) a rotációban betöltött szerepéről beszélt. Bell azt mondta, hogy meg kell nézni Zaza Pachuliát, aki kezdő volt, de a találkozók végjátékaiban nem volt a pályán. Ő pont fordítva szeretné - nem érdekli, hogy kezdő-e, de a meccsek végén ott akar lenni a parkettán.

Stephen A. Smith (ESPN) Draymond Greennek feltette a kérdést, hogy mit gondol Kyrie Irving nemrég adott nyilatkozatáról, amiben azt mondta, hogy szerinte a Boston Celtics egy 4 nyert meccsig tartó párharcban képes megverni a Golden State-et. Green azt mondta, hogy szerinte a Celtics vezéreként ezt is kellett mondania Irvingnek - nem azt állította, hogy meg is verik majd őket, hanem hogy képesek rá. Ez egy vezér feladata, el kell hitetnie a többiekkel, hogy bajnokok tudnak lenni. Nagyon tiszteli egyébként Irvinget, aki bizonyította, hogy képes a csúcsra érni, a legfontosabb pillanatokban képes előlépni, úgyhogy ennél kevesebbet, visszafogottabbat nem is várt tőle.

Szintén Warriors: a Mailman felmérése szerint az oaklandi együttes a legnépszerűbb Kínában - zsinórban másodjára végeztek az első helyen Curry-ék a Cleveland Cavaliers, a Houston Rockets, a Lakers és a San Antonio Spurs előtt.

A Phoenix Suns új vezetőedzője, Igor Kokoskov a tegnapi edzés után az újságíróknak elmondta, hogy Deandre Aytonnak kell a védekezésben a vezérnek lennie, ez benne van a "munkaköri leírásában". Arról beszélgetett a centerével, hogy áldozatokat kell hozni, de ha valaki időt áldoz erre, akkor elkezd dominálni - szerinte bármilyen szakmában jó érzés ezt átélni, és ha valaki dominál, nem sajnálja az idejét feláldozni. Kokoskov szerint Ayton megértette ezt, és készen áll rá, hogy ennek megfelelően készüljön.

Van egy kis Minnesota Timberwolves mára is: Kevin O'Connor (The Ringer) forrásai szerint a klub Ben Simmonst kérte a Philadelphia Sixerstől Jimmy Butlerért cserébe.

A Spurs lehívta Dejounte Murray 2019/20-as, negyedik évi csapatopcióját, az Orlando Magic pedig megtette ugyanezt Jonathan Isaac harmadik évi csapatopciójával.

A Sacramento Kings az edzőtáborra szerződtette Brandon Austint - tavaly játszott a G-Ligában, a Reno Bighornsnál is.

Egy érdekesség: decembertől a League Passen 1.99 dollárért meg lehet majd venni a mérkőzéseknek csak a negyedik negyedét is - egy-egy találkozó továbbra is 6.99 dollár marad.

A végére két aukció maradt. Egyrészt Kareem Abdul-Jabbar a Milwaukee Bucksnál és a Los Angeles Lakersnél gyűjtött aranygyűrűi mellett más NBA-s és egyetemi emléktárgyait is elárverezi - a Goldin Auctionsnél lehet majd begyűjteni a tárgyakat, a licitek október 1-jén indulnak, a bevétel jó része pedig KAJ Skyhook Foundation nevű szervezetéhez megy, ami hátrányos helyzetben lévő fiatalok taníttatásával foglalkozik leginkább. Abdul-Jabbar azt nyilatkozta, hogy nem nehéz megválni ezektől a tárgyaktól, mert bár emlékek fűzik hozzájuk, ő nem egy múzeum - ha mindent megtartana, a fél háza ezekkel lenne tele.

Michael Jordan pedig a 32. születésnapjára készült ezüst Air Jordan 1-esekből árverez el egyet a Heritage Auctionsön keresztül. Jordan exfelesége készített 10 párat ebből, és nagyjából 50.000 dollárt ér egy pár - kettő van Jordannél, a többi az éttermében, a Chicagói Tudományos-technológiai Múzeumban és a szülővárosában lévő golfklub klubházában van.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus