Hírmorzsák 2018-10-01 (21:30)

Jimmy Butler azt hitte, már augusztusban világosan jelezte Tom Thibodeau-nak, hogy cserét kér - a tréner még reménykedett. Carmelo Anthony szerint az a lényeg, hogy élvezze a játékot - Mike D'Antoni úgy látja, egyelőre jó a helyzet. Michael Malone soha nem gondolta, hogy veszélyben van az állása a Nuggetsnél - örül neki, hogy nem áldozták fel a fiatalokat az azonnali siker reményében. Pat McCaw-nak ma kell döntenie a QO-ról. Új játékos Bostonban, a Kings menesztett egy embert.

Sam Amick (The Athletic) információi szerint Jimmy Butler és Tom Thibodeau nem nagyon értették meg egymást, mikor a két fél augusztusban leült beszélgetni - a játékos állítólag úgy gondolta, hogy már akkor is elég világos volt, hogy az elcserélését kéri. Butlerék augusztus elején reggeliztek együtt, de Thibodeau úgy érezte, hogy még menthető a helyzet - azóta kiderült, hogy nem volt az.

A Houston Rockets új kiscsatára, Carmelo Anthony Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, hogy élveznie kell a játékot, ez a lényeg. Régóta kosarazik már, tudja, hogyan kell játszani, de úgy kell mindezt tennie, hogy közben élvezze. Mike D'Antoni vezetőedző annyit mondott, hogy jó játékos Melo, nekik pedig az a dolguk, hogy megkönnyítsék a beilleszkedését. Ez mindig egy kihívás, de ugyanezt kérdezték tőle tavaly Chris Paul és James Harden kapcsán, és akkor ugyanezt válaszolta: egyelőre jónak tűnik a helyzet.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone a most említett Sam Amickkel beszélgetett, akinek elmondta, hogy meg sem fordult a fejében, hogy veszélyben lenne a pozíciója, pedig beszélt a GM-mel és a tulajdonossal is. Van olyan, amikor úgy érzi az ember, hogy gondban van, de most egyáltalán nem volt ilyen érzése. Arról is beszélt Malone, hogy minden csapat másképp építkezik, de pont az tetszik neki a Nuggetsben, hogy sosem áldozta fel a jövőt azonnali sikerek érdekében. A fiatal mag megtartásával úgy gondolja, hogy van esélyük arra, hogy versenyképesek legyenek, egyszer pedig a bajnoki címért is harcolhassanak.

A Boston Celtics leigazolta Marcus Georges-Huntot, és kitette keretéből Justin Bibbset - utóbbi nem draftolt újonc, előbbi szerződtetéséről pedig már a múlt héten is volt szó. A Sacramento Kings szabadlistára rakta Brandon Austint, akit a múlt héten igazolt a klub - a Stockton Kingsnél, a G-Ligás fiókcsapatnál folytatja a hírek szerint.

A Golden State Warriorsnél Pat McCaw-nak lassan döntenie kell arról, hogy elfogadja-e az 1.712 millió dolláros QO-ját vagy sem - ma éjfélig fogadhatja el az oaklandi klub minősítő ajánlatát. Ha a Warriors visszavonja a QO-t, McCaw akkor is RFA (korlátozott szabadügynök lesz), és akkor is ilyen besorolást kap jövő nyáron, ha most aláírja a QO-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus