Hírmorzsák 2018-10-02 (12:45)

Patrick McCaw nem fogadta el a GSW minősítő ajánlatát. Michael Kidd-Gilchrist és Jerryd Bayless is megsérült. Miles Bridges eddig elkápráztatta a Hornets edzőit. Paul Allen és Ernie Johnson Jr. is súlyos beteg. Nate McMillan nagyon elégedett az edzőtáboros munkával. Chicagóban Holiday és Parker lehet a megoldás Markkanen sérülésének idejére. Igazolt a Kings. Deandre Ayton Nash-pólóban feszített, a Dallas Mavericks YouTube-csatornája pedig már egy előszezon-meccs után elolvadt Luka Doncic-tól. 

Patrick McCaw nem fogadja el a Golden State Warriors minősítő ajánlatát, amely 1.71 millió dollárról szólt, jelentette Shams Charania (The Athletic) – a pozíciója nem változik, továbbra is korlátozott szabadügynök (RFA) lesz, vagyis ha érkezik neki szerződésajánlat, azt a GSW meccselheti. Marc J. Spears (Yahoo! Sports) jelentette korábban, hogy a Warriors kétéves, nagyjából 5 millió dolláros ajánlattal készült, amiből a második év nem lett volna garantált, de ezt McCaw kevesellte. Egyelőre tehát a hátvéd ügyében patthelyzet van, hiszen a neki felajánlott pénzt kevésnek érzi, másik csapat viszont nem jelentkezett be érte hivatalos ajánlattal – egyébként az egész ligát tekintve már csak McCaw az egyetlen korlátozott szabadügynök státuszban lévő játékos. Az viszont már biztos, hogy a lemondással elveszti az 1.71 milliós ajánlatot, a Warriorsnak ezt már nem lesz kötelező megadnia. 

A pályafutása során rengeteg sérüléssel bajlódó Michael Kidd-Gilchrist máris kidőlt, a kedd esti felkészülési meccsen nem léphet pályára, mert át kell esnie a liga agyrázkódás-protokollján. Rick Bonnell (Charlotte Observer) egyébként úgy tudja, hogy Kidd-Gilchristre az új vezetőedző, James Borrego erőcsatárként számít, ráadásul elsősorban a padról fogja bevetni. Borrego egyébként nagyon dicsérte az újonc Miles Bridgest, a két előszezon-meccsen 2-től 4-es posztig mindenhol játszatta, és azt mondta róla, hogy még annál is gyorsabban tanul és sokkal magasabb szinten érzi az NBA-s játékot, mint várta. 

Két szomorú hír is napvilágot látott. Paul Allen, a Microsoft egyik alapítója, a Portland Trail Blazers tulajdonosa sajtóközleményben tudatta, hogy 2009 után ismét kiújult nála a non-Hodgkin’s kór. Allen azt írta, hogy 2009 óta nagyon sokat fejlődött az orvostudomány, szervezete pedig jól reagált a kezelésekre, így továbbra is részt vesz a döntéshozásban a Trail Blazersnél és a szintén tulajdonában lévő Seattle Seahawks NFL-franchise-nál. A másik aggodalomra okot adó hír Ernie Johnson Jr.-ról érkezett: az NBA on TNT népszerű E.J.-jének mindkét lábában vérrögöket találtak, így határozatlan időre pihenőre kell vonulnia. 

A Sixers rutinos hátvédje, Jerryd Bayless a bal térdét húzta meg a vaasárnapi edzésen, és legalább 3-4 hétre kidőlt – a sérülés tehát nem komoly, de a Sixers hátvédsora a szezon első heteiben nem lesz hiánytalan. 

Chicagóban a 6-8 hétre kidőlő Lauri Markkanen pótlása már jóval nehezebb feladat, Michael Walton szakíró szerint Jabari Parker és Justin Holiday több játékperce lehet a jó megoldás, mivel Holiday védekezésben és kinti dobásban igazán hasznos, Parker pedig tömhető labdával támadásban, ráadásul gyorsindításoknál is jól működhet együtt ez a páros. 

Nate McMillan dicsérte a tavalyi és idei második körös szerzeményeket, Ike Anigbogut, Edmond Sumnert és Alize Johnsont. A Pacers szakvezetője elmondta, hogy a trió várhatóan a szezon jelentős részét a G-Ligában tölti majd, de pontosan azt látta tőlük az edzőtáborban, amit kért, elégedett velük, így ha lehetőség van, meg fogják kapni a lehetőséget a "nagyok" között. 

Egy igazolás: a Sacramento Kings edzőtáboros szerződést adott Taren Sulivannek. A nem draftolt swingman az NCAA második divíziójában játszott korábban, és a G-Liga idei meghívásos edzőtáborában ő dobta a legtöbb pontot. 

A végére két könnyedebb téma. Deandre Ayton remekelt első előszezon-meccsén, az összecsapást követően pedig Steve Nash egy ikonikus pillanatát megörökítő pólóban nyilatkozott. Luka Doncic is remekül mutatkozott be a Dallasban, erről videós anyagot is készített a franchise, aminek "visszafogott" címet adtak. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus