Hírmorzsák 2018-10-02 (21:50)

Klay Thompsont nem érdekli, hogy alfahím legyen egy csapatban, nem is hisz ebben. Steve Kerr háta fokozatosan javul. Jokic, Nurkic, Aaron Gordon és Davis Bertrans szerződésének érdekes ösztönzői. Ballt pihenteti Luke Walton, Kuzma tetszik neki small-ball centerként. A Phoenix Sunsnak is megvan a mezszponzora. Kisebb rostermozgás New Yorkban. Kyrie Irving elnézést kért a "Föld lapos" kijelentéséért.

Klay Thompson arról beszélt Shams Charaniának (The Athletic), hogy egyáltalán nem érdekli, hogy egy csapat az "ő csapata" legyen, ő legyen az első számú játékos. Thompson csak egy kiváló csapat tagja akar lenni, és nem akar egyfolytában a reflektorfényben állni – szerinte egyébként most is ilyen alakulatban van, mert a Warriorsra nem lehet azt mondani, hogy "valakinek a csapata". A gárda edzője, Steve Kerr egy rádióadásban a hátáról beszélt: úgy látja, hogy nagyon sokat javult az állapota, mivel minden egyes nap odaáll és elvégzi a gyakorlatokat. A 2017-es rájátszás volt számára a legkeményebb időszak, fogalma sem volt, mi lesz a vége, viszont most már túl van a nehezén és napról napra jobban érzi magát. 

Nikola Jokic, a Denver alapembere a nyáron 148 millió dolláros, ötéves maximum szerződést írt alá, azonban a 2018-19-es évadban 862 ezer dollárral kevesebb az alapfizetése, mint a maximum. 431 ezer dollárt akkor kap meg, ha a gárda bejut a playoffba, további 431 ezret pedig akkor, ha továbbjutnak a playoff első köréből. 

Rajta kívül vannak további érdekes ösztönzők az előttünk álló szezonban, ezeket Bobby Marks (ESPN) szedte össze. Davis Bertransnak akkor üti extra 250 ezer dollár a markát, ha pályára lép legalább 70 meccsen, beszór legalább 165 triplát, illetve 36 percre vetítve legalább 6.5 pattanót átlagol. Jusuf Nurkic 1.25 millióval lehet gazdagabb, ha legalább 70 meccsen lép pályára és a Portland legalább 50 győzelmet szerez. Aaron Gordonnak egyszerűbb a képlet: az All-Star csapatba meghívás esetén máris érkezik a számlájára 500 ezer plusz dollár. 

LeBron James holnap hajnalban lép először pályára Lakers-játékosként a Staples Centerben, ahol ezúttal nem láthatják majd Lonzo Ballal. A fiatal irányító biztatóan mozgott az előző felkészülési meccsen, de nem akarnak vele kockáztatni, nehogy a túl gyors terhelés rosszat tegyen a nyáron műtött bal térdének. Luke Walton, a Lakers szakvezetője egyébként alaposan kitesztelte eddig a csapatot, hiszen small-ball felállásokban Kyle Kuzma és Michael Beasley is játszott ötöst, és azt mondta, hogy tetszett neki Kuzma, aki szerinte rákapott a dolog ízére, ők pedig „etetni” is fogják. 

A Phoenix Suns lett a 25. csapat, amely mezszponzori szerződést kötött 2018/19-re: a PayPal logóját láthatjuk majd a szerelésükön. 

Játékosmozgások: a Kings végül nem edzőtábor-kontraktust, hanem Exhibit 10 szerződést adott Taren Sullivannek, akinek így jó esélye van arra, hogy a Stockton Kingsnél, a Sacramento G-ligás fiókcsapatánál folytassa. A Knicks kitette keretéből Tyrius Walkert, a hátvéd nélkül immár 19 fős a keretük, de nem sokáig lesz így, leigazolják Jeff Cobyt.

Az Atlanta Hawks (most már csak ex-)centere, Cole Aldrich Kínában folytatja pályafutását. Aldrich kontraktusa nem volt garantált, ráadásul a Hawksnak már 15 garantált szerződésű játékosa akadt, a klub pedig nem gördített akadályt a magasember távozása elé. 

A végére pedig Kyrie Irving maradt, aki egy pódiumbeszélgetésen nyilvánosan is bocsánatot kért azért, hogy annak idején azt mondta, hogy a Föld lapos. Irving szerint nagyon érdekes volt megtapasztalni, hogy ez a gondolat mennyire gyorsan terjed, mennyire erős a közösségi média hatása arra, hogy miről gondolják az emberek azt, hogy igaz. Irving külön elnézést kért a földrajztanároktól, akiknek nehéz perceket okozhatott. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus