Hírmorzsák 2018-10-04 (12:30)

A Timberwolves minden más ajánlatot dobott, csak a Miamival látják értelmét a tárgyalásoknak – már csak Gorgui Dieng szerződése az akadály? Újra NBA-meccs lesz Seattle-ben, Durant szerint lehetne franchise is. Kevon Looneynak érdekes nyara volt, Shaun Livingstonnak érdekes nyara lehet. Lonzo Ball is megkezdheti az előszezont, McGee diétázik, Josh Hartot dicsérte Walton. DeMarre Carroll kedveli a Nets menedzsmentjét. Tim Duncan Lonnie Walker IV mentora lett. 

Kezdjük a Jimmy Butler-saga legfrissebb fejleményeivel. Először Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Wolves elsősorban a Miami Heatben gondolkodik, minden más csapat ajánlatát ahhoz mérik, mit kaphatnak a floridai alakulattól. Woj szerint egyébként Tom Thibodeau abban bízik, hogyha nem lesz egyezség a szezonrajtig, akkor Butler még pályára lép a Wolves színeiben – Butler még nem döntötte el, mikor térhetne vissza, ám az biztos, hogy ha sérült csuklója rendbe jön, nem akar kihagyni mérkőzéseket. 

Ezt követően aztán beindultak a malomkerekek, szintén Wojnarowski írta meg, hogy a Minnesota továbbra is a Heattel bizniszel és az elmúlt 24 órában értesítette érdeklődőket, hogy az ajánlataik egyszerűen nem elég jók. A Timberwolves egészen addig nem fogja odaadni senkinek Butlert, amíg nekik megfelelő ajánlatot nem kapnak. Az északiak továbbra is Bam Adebayót, Josh Richardsont és a 2019-es védett elsőköröst „ízlelgetik”, viszont szeretnék kitakarítani Gorgui Dieng hároméves, 48 milliós szerződését is, ehhez viszont valószínűleg további cserepartner(eke)t kell keresniük. 

Szombat hajnalban az NBA egy meccs erejéig visszatér Seattle-be, a Golden State Warriors és a Sacramento Kings játszik előszezon-mérkőzést. A Warriors klasszisa, Kevin Durant, aki annak idején újoncévét még Seattle SuperSonics-játékosként töltötte, azt nyilatkozta Nick Friedellnek (ESPN), hogy Seattle kosárlabdaváros, sportváros, és rengeteg Seattle-ből, illetve Washington államból kosaras van a ligában. Durant szerint a Sonics „brand” megérdemelne egy franchise-t, ahogyan a Warriors vagy a Lakers brandhez is tartozik csapat. Durantet kérdezték a 2019-es nyárról is – úgy érzi, hogy nyugodtnak és nyitottnak kell maradnia, ahogyan azt 2016 nyarán is tette. "Nagyon nagy figyelmet generált, hogy csapatot váltottam. Azt gondoltam, hogy valami rosszat tettem, de amikor magamba néztem, rájöttem, hogy csak azt tettem, ami nekem a legjobb, és ez volt a tökéletes döntés."

Steve Kerr vezetőedző Kevon Looneyról beszélt, akinek tavaly nyáron nem hívták le az opcióját, ezért úgy játszotta végig a szezont, hogy tudta: 2018 nyarán korlátozás nélküli szabadügynök lesz. Amikor tavaly ősszel parádés edzőtábort produkált, majd amikor nem volt sérült, végig remekül játszott a szezonban, a Warriorsnál "ették a kefét", mert nem tudták, mi lesz nyáron. Szerencsére Looney minimumért újra aláírt, és Kerr szerint hamarosan megkapja majd a nagyobb pénzt – remélhetőleg a GSW-nél. 

A Warriorsnál idén úgy játszik majd a veterán Shaun Livingston, hogy várhatóan a playoff után rögtön felbontják majd a szerződését és távozik a gárdától. 2019-20-ra ugyanis 7.7 milliós kontraktussal rendelkezik, ebből azonban csak 2.2 millió garantált, ha 2019. július 1. előtt felbontja a klub. A Warriors úszik a luxusadóban, és ez a lépés mintegy 20 millió dolláros megtakarítást jelentene. 

A GSW után egy Lakers-blokk. Lonzo Ball várhatóan holnap hajnalban bemutatkozik az előszezonban. Ohm Youngmisuk (ESPN) úgy tudja, hogy a Kings elleni összecsapás előtt azért még egyszer leteszteli az orvosi stáb, hogy minden rendben van-e vele. JaVale McGee-nek eddig sem akadt gondja a testsúlyával, de mivel a liga folyamatosan gyorsul, még keményebb diétát csinál, hogy a gyorsabb és kisebb ellenfelek ellen is pályán lehessen tartani. Luke Walton dicsérte Josh Hartot, aki komoly versenyfutásban lehet Kentavious Caldwell-Pope-pal a kezdő dobóhátvéd pozíciójáért. Waltonnak tetszik, hogy támadásban egyre biztosabban triplázik, ráadásul a sebessége és magas kosár IQ-ja kamatozik a kőkemény periméter-védekezésben, a lepattanózásban és a tranzíciós játékban is. 

DeMarre Carrollnak, a Brooklyn veteránjának tetszik a Nets építkezése: rengeteg fiatal tehetségük van, ugyanakkor a nyáron a menedzsment két rutinos játékost, Jared Dudleyt és Ed Davist szerzett. Carroll eddig kissé egyedül érezte magát mentorként, most viszont örül neki, hogy már akadnak olyan csapattársai, akik régen átestek a tűzkeresztségen, és tudják, mit kell elvégezni a sikerhez. Jarrett Allen, a gárda nagyreményű centere el is mondta a New York Postnak adott interjújában, hogy Davis rengeteget segít neki, megmutatja a gyűrű közeli trükköket és folyamatosan kihívások elé állítja az edzéseken. Davis nagyszerű lepattanózó, és ha leszed mellette egy támadót, a vezetőedző máris felemeli a hangját, ezt pedig szeretné elkerülni, így sokkal jobban koncentrál már a tréningeken is. 

Ha már veteránok, a San Antonio újoncának, Lonnie Walker IV-nak nem más, mint Tim Duncan lett a mentora. Walkernek elsőre szürreálisnak tűnt az egész, és szinte megszólítani sem merte a legendát, de a lámpaláz hamar elmúlt, rengeteget tanul tőle, ráadásul Duncan jó tanár is – úgy érzi, befogadták a Spurs-családba, és nagyon tetszik neki az egész. Patty Mills szerint egyébként ebben semmi új nincs, Duncan játékosként, Manu Ginobilihez hasonlóan, gondját viselte a csapattársainak, és ezen nem változtat az sem, hogy időközben visszavonult...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus