Hírmorzsák 2018-10-05 (19:00)

Lonzo Ball még nem játszhat, de nemsoká viszatérhet. Andre Robersonnak ki kellett takarítani a térdét, december környékén térhet vissza – Billy Donovan nem volt boldog. Marquese Chriss eddig remekül érzi magát, mert a Rockets sokkal tudatosabb, mint a Suns. A New York Knicks és Kevin Durant házasságának esélyei. Seattle-ben nagyon készülnek az NBA-re, de lehet, hogy még jó pár évet kell várniuk. Dave Fizdale klublegendát hívott meg az edzésre. 

Reggel már írtunk arról, hogy Kyrie Irving véget vetett a találgatásoknak, több ezer bostoni drukkernek jelentette ki, hogy szeretne hosszabbítani nyáron a Celticsszel.

Kezdjük a sérültekkel. Lonzo Ball a várakozásokkal ellentétben végül mégsem lépett pályára ma hajnalban, az orvosok nem engedélyezték a visszatérését, de nincs komolyabb gond. Ball a napokban visszatérhet, az Oklahoma védekezésének egyik legfontosabb láncszeme, Andre Roberson viszont nem játszhat még egy ideig, mivel visszaesés következett be az állapotában. A hátvéd még januárban szenvedett térdsérülést, és bár már futóedzéseket tudott végezni az elmúlt időszakban, érintkezéssel járó edzést nem. A visszaesés fő oka, hogy egy varrat irritációt okozott a műtét bal térdében, amit tegnap egy kisebb beavatkozással tettek rendbe. A csapat úgy számol, hogy valamikor december elején térhet vissza, és Billy Donovan nem is kertelt: a gárda vezetőedzője szerint Roberson védekezését ugyanúgy nem tudják addig pótolni, ahogyan egy 25 pontos játékosét sem. 

Marquese Chriss eddig jól teljesít új állomáshelyén, Houstonban, és a csapatnál nagyon bíznak abban, hogy hasonló szerepkört tud majd betölteni, mint amilyet tavaly Brandan Wrightnak szántak, írja Jonathan Feigen (Houston Chronicle). Wright tavaly rögtön egy meccs után lesérült, és egy ilyen mozgékony, pick-and-rollokra remekül használható csere-magasember igencsak hiányzott is a padról. Chriss egyébként eddig remekül érzi magát a Rocketsnál, mivel Phoenixszel ellentétben itt rögtön az első pillanattól pontosan megmondják, mit kell tennie a pályán, milyen szerepkörre készüljön, és így megszűnt a bizonytalanság: van egy szerepköre, amire felkészülhet, és ha azt jól ellátja, elégedettek vele. 

Dan Feldman (NBC Sports) több ligán belül dolgozó vezetőt kérdezett arról, hogy a New York Knicksnek a nyáron mennyi esélye lehet Kevin Durant leigazolására, és nagyon sokan azt mondták, hogy már most, a szezon előtt nagyon komoly kérőnek számít a New York. Értesüléseit Tim Bontemps (Washington Post) és Chris Mannix (Yahoo! Sports) is alátámasztotta, akik Mannix podcastjében beszéltek az esélyekről. Chris Haynes (szintén Yahoo! Sports) kiemelte, hogy Durant üzleti partnere Knicks-drukker, a vállalkozásuk New Yorkban működik, ráadásul KD édesapja is nagy Knicks-szurkoló. Haynes szerint amit Los Angeles jelent üzleti szempontból LeBron Jamesnek, azt jelenti a Nagy Alma Durantnek. Azt azért minden esélylatolgató kiemelte, hogy ha KD a fizetés alapján döntene, akkor a Warriorsszal senki nem tudna versenyezni, hiszen ötéves, 221 milliós szerződést tudnak neki adni, miközben más csapatok négyéves, 164 milliósat. 

A Warriors és a Kings holnap hajnalban Seattle-ben játszik, és bár Durant lenyilatkozta a minap, hogy a város megérdemelne egy franchise-t, erre mostanában kevés az esély, írja Brian Windhorst (ESPN). Forrásai szerint a liga bővítése iránt érdeklődő befektetőcsoportoknak megmondták, hogy ez nagyjából 2025 körül lehet esedékes, mert az érvényes TV-szerződést nem akarják megbolygatni, illetve jelenleg a külföldi terjeszkedés van terítéken: 2019/20-tól tervezik mexikói G-Ligás gárdát, amely egyfajta teszt is arra, hogy ott mennyire működne jól egy NBA-franchise. A Tim Leiweke vezette csoport mindenesetre addig igyekszik megteremteni a feltételeket Seattle-ben: a KeyArena a holnapi meccs után bezárja kapuit, és egy körülbelül 750 millió dollár értékű, teljes körű felújításon esik át. A New Arena nevet kapó csarnokba Leiweke tervei szerint 2020-ban vagy 2021-ben először egy NHL, majd később egy NBA-franchise-t is hoznának. A projektet támogatja a város is, ugyanakkor az NHL-es tervek miatt az NBA-s gárda csak „másodikként” érkezne ugyanabba a csarnokba, és ezt az NBA nem annyira kultiválja, sokkal inkább az most a trend, hogy a csapatok építenek maguknak egy olyan arénát, amit csak ők használnak és kifejezetten kosárlabdára tervezték (például a Warriors, Clippers). Érdekesség, hogy egy másik, Chris Hansen vezette csoport ebben gondolkodna és egy vadonatúj kosárcsarnokot húzna fel Seattle-ben az újjászülető Sonics számára. 

A végére maradt még egy Knicks-hír: Dave Fizdale keddre meghívta a csapat legendáját, Walt Fraziert a Knicks edzésére, és az egykori kétszeres bajnok, hosszú ideje a csapat házi kommentátoraként tevékenykedő Frazier elbeszélgetett a Knicks hátvédjeivel, és Fizdale-lel visszanéztek pár meccsrészletet videón. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus