Hírmorzsák 2018-10-06 (12:15)

A Clippers visszaszállt a Jimmy Butlerért folyó küzdelembe, de egyelőre soknak érzik a Wolves igényeit. Lonnie Walker IV megsérült. Kyrie Irving bejelentésének kulisszatitkai, a csapattársak reakciója - a pletykák szerint elkezdte fűzni Anthony Davist. Eltiltás vár a Celtics segédedzőjére. Újabb zaklatási ügy Dallasban. JJ Redicket kifütyülték Kínában, de a kínai vendégszeretet jegyében udvariasan. Joe Ingles nagyot mondott, le is csapott rá a karma.

Ma hajnalban az NBA egy meccs erejéig visszatért Seattle-be, erről délelőtt már itt olvashattatok. 

Kezdjük a Jimmy Butler-ügy legfrissebb fejleményeivel, ugyanis Chris Haynes (Yahoo! Sports) jelentette, hogy a Clippers visszakerült a potenciális cserepartnerek közé, a Wolves menedzsmentje elkezdett velük is tárgyalni a Miami Heat mellett. Amikor Butler cserét kért, a Clipperst is megnevezte, mint olyan célpontot, ahol kérdés nélkül hosszabbít jövő nyáron, és a Minnesota ennek megfelelő árat is kér érte: több játékos és draftpick is érintett lehet, és Haynes forrásai szerint Tobias Harrist mindenképp látni szeretnék a felajánlott csomagban. Ez lehet a probléma, mert Harrist nem nagyon akarja feladni a LAC, pedig a források szerint ha ezt megtennék, akkor a Timberwolves menedzsmentje azonnal elfogadná a cserét. Eközben Butler házatáján ismét úgy gondolják, hogy Tom Thibodeau csak félszívvel tárgyalgat és teljesen alaptalanul bízik abban, hogy az alapszakasz kezdetén a játékos egyszer csak hátraarcot csinál és visszavonja cserekérelmét. Érdekesség, hogy Doc Rivers bostoni stábjában dolgozott anno Thibodeau is, van tehát személyes kapcsolat, bár Rivers már "csak" vezetőedző a LAC-nál, nem ő hozza meg a végső döntéseket. 

Lonnie Walker IV megsérült ma hajnalban, a Spurs újonca bokasérüléssel esett ki - nem ez az első eset, a nyári ligában is összeszedett egy kontakt nélküli, rossz kitámasztás miatti sérülést. A saját lábán, de bicegve hagyta el a játékteret, állapotáról egyelőre nincs hír. 

Kyrie Irving tegnap bejelentette, hogy július 1-én hosszabbítani akar Bostonban. Mark Murphynek (Boston Herald) elmondta, hogy döntésében szerepet játszott, hogy a csapat fiatal magja fantasztikusan játszott az előző szezonban, illetve rendkívül hálás, amiért a Celtics lehetőséget adott neki, hogy távozhasson Clevelandből. Adam Himmelsbach (Boston Globe) egyébként úgy tudja, hogy a bérletesi találkozó előtti sajtótájékoztató keretében akarta mindezt bejelenteni a klubbal egyeztetve, végül azonban úgy döntött, hogy az arénában teszi meg. 

Csapattársainak már a szerdai edzést követően elmondta, hogy mik a tervei, Al Horford szerint pedig ezzel mindenkinek megkönnyítette a dolgát, mivel a szezonban nem ezzel kell foglalkozniuk, hanem csak a kosárlabdára koncentrálhatnak. Marcus Smart elmondta, hogy borsózott a háta, mivel egy szupersztár mondta azt, hogy vele, illetve ezzel a csapattal akar együtt játszani, ez pedig óriási dolog. A gárda GM-je, Danny Ainge annyit tett hozzá, hogy Irving természetesen nagyszerű döntést hozott, és innentől arra törekszenek, hogy cserébe hozzásegítsék ahhoz, hogy a világ legjobb játékosa legyen. 

Jay King (The Athletic) ezután dobta be, hogy értesülései szerint Irving megkereste Anthony Davist, hogy elcsábítsa Bostonba. A Celtics egyébként is nagyon szeretné idővel megszerezni a liga talán legjobb magasemberét, akinek viszont 2021 körül lenne lehetősége szabadügynökként ide igazolni. A Pelicans azonban továbbra sem tűnik olyan csapatnak, ami méltó Davis szintjéhez, így Danny Ainge folyamatosan készen áll arra, hogy mozduljon Davisért, ha esetleg eladósorba kerül (a Bostonnak rengeteg értékes fiatalja és elsőkörös pickje van) - van is már tapasztalata ilyen ügyletben, hiszen anno Kevin Garnettet is csere útján szerezte meg. 

Maradjunk még Bostonban, ahol azért van rossz hír is: a csapat segédedzőjét, Jerome Allent eltiltás várja, miután a minap bűnösnek vallotta magát illegális pénzek elfogadásában. Allen elismerte, hogy a Penn Egyetem edzőjeként 2014-ben 18 ezer dollár kenőpénzt fogadott el egy férfitől, hogy annak fiát bevegye az egyetem kosárlabda-programjába. Allen nagyjából kéthetes eltiltást kaphat a ligától, a bíróság pedig várhatóan a 18 ezer dollár visszafizetése mellett 200 ezer dolláros büntetés megfizetésére ítéli. Allen 2015 óta a Boston edzője. 

LeBron Jamest az előző felkészülési meccsen 31 pontot termelő Brandon Ingramről kérdezték: szerinte Ingram egy éppen öntudatra ébredő szupersztár. Elképesztő a ritmusa és a sokoldalúsága, akinek olyan speciális képességei vannak, hogy mindenki szeretne vele egy csapatban játszani, ez alól ő sem kivétel. Szerinte Ingram idén mindenkit meg fog lepni és szintet lép. 

A Sunsnál Richaun Holmesszal mindenki nagyon meg van elégedve. A nyáron a Phillytől 1 millió dollárért érkező magasembert Igor Kokoskov vezetőedző agyba-főbe dicsérte, szerinte Holmes hihetetlen melót tesz bele a meccsekbe, kihasználja az atletikusságát, kőkeményen védi a festéket, tökéletesen illeszkedik a csapat játékába. 

A Grizzlies sérülékeny kiscsatára, Chandler Parsons az edzőtábor előtt mindkét térdébe kapott PRP injekciókat - Németországba utazott, ahol egy ötnapos kúrán vett részt. Ez egyébként egyelőre hasznosnak bizonyult, az előkészületi meccseken egyre jobb formát mutat. 

A Mavericksnél a pályán kívül akadnak problémák, sajnos újabb volt női alkalmazottak léptek fel, akiket a vád szerint a csapat fotósa, Danny Bollinger zaklatott. JJ Redicket Kínában minden egyes labdaérintésénél kifütyülték - az ok Tim McMahon szerint az, hogy februárban a kínai újév alkalmával készült egy videó Redickkel, aki a kínaiak szerint enyhén rasszista módon kívánt boldog új évet. Az eset azért annyira nem volt veszélyes, Redick a meccs után elmondta, ennél kedvesebben még soha nem utálták, mivel amikor kosarakat szerzett, a nézők rendre megtapsolták. 

A végére pedig Joe Ingles, aki a Raptors elleni 24 pontos estéje után kijelentette, hogy szerinte ő a liga legjobb dobója, minden dobása után olyan érzése van, hogy simán be fognak menni. Inglesről azért tudjuk, hogy nem veti meg a viccet, mindenesetre megint kiderült, hogy a karma egy rohadék: ma hajnalban 0/7-et dobott mezőnyből...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus