Hírmorzsák 2018-10-08 (10:30)

A hétvégén majdnem megegyezett egymással a Heat és a Minnesota Jimmy Butlerről, aztán a Timberwolves még többet akart. David Fizdale szerint a győzelemnek szokássá kell válnia a Knicksnél. Dejounte Murray térde megsérült. Steve Kerr szerint DeMarcus Cousins kitűnő mentor a fiatalok számára. LeBron James és Lonzo Ball is játszik szerdán a Warriors ellen. A Sixers tulajdonosát nem az alapszakasz eredmény érdekli, hanem hogy a PO-ban messzebbre jussanak, mint az előző idényben. Dubaiban, Japánban és Indiában is lesznek előszezon meccsek. Új játékosok New Yorkban és Miamiben, a Pistons és a Kings szűkítette keretét.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves és a Miami Heat majdnem megegyezett egymással egy Jimmy Butler köré épülő cseréről a hétvége folyamán. A Minnesota már megosztotta a Heattel Butler orvosi feljegyzéseit, és a két tulajdonos, Glen Taylor és Mickey Arison is be lett vonva a beszélgetésekbe - ekkor már úgy tűnt, hívhatják a ligát a csere bejelentésével. Ekkor azonban a Timberwolves változtatni akart a csere részletein, és ezzel befejeződtek a beszélgetések - a Heat pedig már abba is belement, hogy Josh Richardson belekerüljön a cserébe, de a Minny még többet akart. A Miami egyébként 5 évre 190 millió dollár, tehát a maximum környékén adna Butlernek hosszabbítást, aki részben ezért is szeretne annyira odakerülni. A tárgyalások még folytatódhatnak, és Taylor továbbra is világosan közölte a vezetőséggel, hogy el kell cserélni Butlert.

Szintén a Heathez kapcsolódik, hogy a csapat leigazolta Charles Cooke-ot és DeAndre Ligginst, és ezzel egy időben kitette a keretből Marcus Lee-t és Malik Newmant. Volt több kisebb mozgás is tegnap. A Detroit Pistons szabadlistára rakta Chris McCullough-ot, a Sacramento Kings pedig Jamel Artist. A New York Knicks a spanyol harmadosztályból igazolta le Jeff Coby-t.

Maradjunk a Knicksnél: a vezetőedző, David Fizdale Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy minden meccset meg akar nyerni csapatával. A játékosai most alakítják ki a megfelelő mindennapi szokásokat, a győzelemnek pedig ugyanilyennek kell lennie - akármit csinálnak, akár ping-pongoznak, akár úsznak, azt szeretné, hogy nyerni akarjon mindenki, ezt a fajta hozzáállást alapvetővé kell tenniük.

Amint azt már láthattátok, a San Antonio Spurs irányítója, Dejounte Murray térdsérülést szenvedett ma hajnalban, a Houston Rockets ellen - az MRI eredményéről ma lehet többet tudni.

A Golden State Warriors trénere, Steve Kerr a San Francisco Chronicles újságírójával beszélgetett DeMarcus Cousinsról, akiről elmondta, hogy nagyon elégedettek azzal, ahogyan a fiatal játékosok számára mentorként funkcionál - bármire van szüksége a fiataloknak, Cousins mindig ott van, hogy segítsen nekik.

A bajnok szerdán a Los Angeles Lakersszel fog játszani előszezon találkozót, az aranysárga-lilák vezetőedzője, Luke Walton pedig az ESPN munkatársának elmondta, hogy LeBron James és Lonzo Ball is pályára fog lépni az összecsapáson - egyelőre azt nem tudták megnézni, hogy mi van akkor, ha mindkét illető bevethető, erre kerülhet majd sor a Golden State-tel szemben. Azt is hozzátette, hogy mindemellett persze nem akarnak semmit sem siettetni, ha visszaesés van mondjuk Ball állapotában, nem fogják erőltetni, hogy pályára lépjen, de jelen állás szerint úgy tűnik, hogy mindketten játszani fognak szerdán.

A Philadelphia Sixers tulajdonosa, Josh Harris Keith Pompey-nak (Philly.com) adott interjút, amelyben azt ecsetelte, hogy tovább kell jutniuk a rájátszásban, mint az előző idényben, és nem az alapszakasz alapján fogja értékelni a szezont - az idei PO-ban a második körben a Boston Celtics állította meg Joel Embiidéket. Úgy érzik, az alapszakaszban jók lesznek, hiszen elég tehetséges a keretük, úgyhogy a rájátszás lesz a fokmérő - továbbra is a bajnoki cím megszerzése a cél Phillyben, mert szeretnének lépést tartani az Eaglesszel (NFL) és a 'Novával (NCAA).

A végére pedig a liga maradt: Tim MacMahon (ESPN) információi szerint jövőre nemcsak Kínában lesznek előszezonmeccsek, hanem lesz kettő Japánban, illetve 1-1 Dubaiban és Indiában is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus