Hírmorzsák 2018-10-08 (21:00)

A Warriors úgy érzi, hogy Kevin Durant boldogabb, mint valaha. A Suns menesztette Ryan McDonough-t - Steve Nash nem lesz GM. Dejounte Murray ACL-szakadást szenvedett. JR Smith-t és Marcus Smartot is megbüntette a liga kettejük bunyója miatt. Draymond Green szerda este játszani fog. Terrance Fergusonnak agyrázkódása van. Jimmy Butler továbbra is cserét akar, de ha kívánsága nem teljesül, a szezon előtt valószínűleg edzésbe áll. Tom Thibodeau-ékkal a kapcsolatot is nehéz felvenni. A Clippers nem ajánlotta fel Tobias Harrist Butlerért. A Mavs kirúgta szexuális zaklatással vádolt fotósát. Childress újra NBA csapatok ellen. A Lakers két, a Spurs egy embert tett ki, a Golden State, a Hawks és a Grizzlies igazolt 1-1-et.

Két hírről külön is beszámoltunk az este folyamán. Egyrészt a Phoenix Suns menesztette Ryan McDonough GM-et - részletek ezen a linken. Ehhez kapcsolódik, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Robert Sarver tulajdonos egyik kedvence, Steve Nash továbbra sem akarja a vezetőségi feladatkörrel együttjáró napi feladatokat és elfoglaltságot, ő tehát valószínűleg nem lesz képben az új GM keresésekor.

Másrészt a San Antonio Spurs bejelentette, hogy Dejounte Murray ACL-térdszalagja elszakadt - részletek ezen a linken.

Ha már sérülések, akkor folytassuk ezzel. Az Oklahoma City Thundernél Terrance Ferguson agyrázkódást szenvedett, az ilyenkor szokásos protokollon át kell esnie, mielőtt újra játszhatna. A Golden State Warriorsnél Draymond Green a térdével bajlódik, de Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) információi szerint szerda éjszaka, a Los Angeles Lakers ellen pályára fog lépni, legalábbis most ez a terv.

Szintén a Golden State-hez kapcsolható, hogy Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint a csapat tudja, hogy Kevin Durant jövő nyáron távozhat, ám úgy gondolják, hogy teljesen reális, hogy megtarthatják a kiscsatárt hosszútávon is. A hírek szerint Durant csapattársai és edzői úgy gondolják, hogy KD most boldogabb, mint valaha, és tudja, mennyire jó helyzetben van a Warriorsnál

Maradjunk a bajnoknál, jöjjenek az igazolások. A Warriors Exhibit 10 szerződést kötött Will Cherry-vel, akit minden bizonnyal kiraknak majd viszonylag hamar, hogy a G-Ligában, a Santa Cruz Warriorsnál játszhasson (az Exhibit 10 kitétel miatt némileg több pénzért, mint ha alapból oda igazolna). Az oaklandiek szerdai ellenfele, a Lakers Joel Berry II-től és Jeffrey Carrolltól is búcsúzott. Az Atlanta Hawks leigazolta Isaac Humphriest - a magasember a tavalyi drafton nem kelt el, tavaly pedig Szerbiában az FMP-nél, valamint Ausztráliában kosarazott. A Memphis Grizzlies two-way megállapodást kötött DJ Stephensszel - 2014-ben a Milwaukee Bucksnál játszott már az NBA-ben, az előző idényt pedig Franciaországban töltötte a Le Mans-nál. A Spurs megvált Jaron Blossomgame-től.

Nincs nap természetesen Jimmy Butler-hírek nélkül, most is vannak hozzá kapcsolódó infók. Jon Krawczynski (The Athletic) információi szerint Butler továbbra is azt akarja, hogy elcseréljék, ez nem változott, az újságíró viszont hozzátette, hogy ha nem tesznek eleget a kívánalmainak, akkor valószínűleg edzésbe fog állni, mert nem akar majd pénzről lemondani - ha nem játszana, eltilthatná a csapat, akkor pedig fizetést sem kapna. Szintén Krawczynski hozta a hírt, hogy Tom Thibodeau elnök és vezetőedzővel, valamint a GM-mel, Scott Laydennel rendkívül nehéz elkezdeni cserékről tárgyalni, kapcsolatot teremteni egyáltalán, legalábbis liga szerte ezt gondolják az ügynökök és a többi vezető. És még mindig tartozik, hogy a Los Angeles Clippers egyelőre nem ajánlotta fel Tobias Harrist Butlerért - jelenleg nem is tárgyal a két csapat Krawczynski beszámolója alapján.

Pár napja volt egy JR Smith - Marcus Smart bunyó a Cleveland Cavaliers és a Boston Celtics előszezon találkozóján - előbbi 15.000, utóbbi pedig 25.000 dollár büntetést kapott a ligától ma délután.

A Dallas Mavericks kirúgta Danny Bollingert, miután pénteken napvilágot látott, hogy legalább 5 nő vállalja szexuális zaklatással. Bollinger 18 éve dolgozott a Mavsnek fotósként, Mark Cuban jó barátja, és Brad Towsend (Dallas Morning News) értesülései szerint régóta köztudott, hogy szeret ajánlatokat tenni a hölgyeknek, és csípős megjegyzésekkel illeti őket.

A végére pedig egy kis érdekesség maradt: Josh Childress ma este újra NBA csapat ellen fog játszani, miután a Maccabi Haifával ma a Sacramento Kings, 11-én pedig a Lakers ellen játszik előszezonmeccset a 2004-es draft 1/6-osa, aki 8 esztendőt töltött a ligában 2004 és 2014 között.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus