Hírmorzsák 2018-10-14 (14:45)

A New York Knicks stretch provision segítségével kivásárolta Joakim Noah-t. Hassan Whiteside szeretné gyűrűtől gyűrűig vezetni a labdát meccsenként legalább 1-2 alkalommal. Richard Jefferson visszavonult. Rosterszűkítések a teljes ligában.

Adrian Wojnarowski és Ian Begley (mindketten ESPN) jelentették tegnap, hogy a New York Knicks stretch provision segítségével kivásárolta Joakim Noah-t - ezzel jövő nyáron 12.9 millió dollárral több sapka alatti helye lesz, hiszen a 19.3 milliós bér helyett csak 6.4 milliót foglal majd a cap alól. Mint ismert, a francia center távozása már régóta biztos volt, és mivel senki nem hajlandó átvenni Noah szerződését, így kivásárlás lett a vége. A gárda emellett kirakta Jeff Coby-t és Kadeem Allent.

Folytassuk a többi rostermozgással. A Golden State Warriors two-way szerződést csinált Marcus Derrickson nem garantált kontraktusából - a Georgetownról érkezett a draftra, de nem kel el, és Damion Lee mellett ő lesz a másik two-way-es embere a bajnoknak. A Charlotte Hornetsnél Joe Chealey kapott ugyanilyen szerződést - ő a Charlestonról érkezett -, és a csapat emellett kitette Zach Smith-t. A Houston Rockets two-way szerződést adott Vincent Edwardsnak és Gary Clarknak two-way kontraktust adott, és kitette Bruno Caboclót, Tim Bondot, Angel Rodriguezt és Brandon Sampsont. A Los Angeles Clippers leigazolta Jamel Artist, majd szabadlistára is tette - ugyanez történt a Brooklyn Netsnél Shannon Scott-tal, Drew Gordonnal és Tahjere McCall-lal, a Toronto Raptorsnál pedig Malcolm Millerrel. A Washington Wizards leigazolta Oleksandr Kobetset, emellett kitette Lavoy Allent, Chasson Randle-t, Chris Chiozzát és Tiwian Kendley-t. A Minnesota Timberwolves William Lee-t és Canyon Barry-t, az Indiana Pacers pedig Demetrius Denzel-Dysont kínálta meg egy szerződéssel.

A Cleveland Cavaliers Kobi Simmonst, Bonzie Colsont, Isaiah Taylort és Emanuel Terryt, a Philadelphia Sixers Emeka Okafort, a tegnap igazolt Cory Jeffersont és Darin Johnsont, valamint DJ Hoggot és Matt Farrellt, a New Orleans Pelicans Jarrett Jacket és Garlon Greent, a Los Angeles Lakers Scott Machadót és Johnathan Williamst, az Oklahoma City Thunder Scotty Hopsont, Dez Wellst, Abdul Gaddy-t és Donte Granthamet, az Orlando Magic John Petrucellit és Devin Davist, a Detroit Pistons Johnny Hamiltont, a Denver Nuggets Donald Sloant és Xavier Silast, a Minnesota Darius Johnson-Odomot, Canyon Berryt, Jonathan Starkot és William Lee-t, a Boston Celtics Marcus Georges-Huntot, a Utah Jazz Stephaun Branch-et, Isaac Haast, Jairus Lylest és Isaiah Cousinst, a Memphis Grizzlies Doral Moore-t, Brandon Goodwint és Markel Crawfordot, a San Antonio Spurs Nick Johnsont és Okaro White-ot, a Sacramento Kings Kalin Lucast és Cameron Reynoldsot, a Portland TrailBlazers Cameron Olivert, Gary Paytont és Chinanu Onuakut, a Chicago Bulls Derrick Walton Jr.-t, Antonius Clevelandet, Kaiser Gateset és JaKarr Sampsont, az Orlando Magic Braian Angola-Rodast, az Atlanta Hawks RJ Huntert, Thomas Robinsont és CJ Andersont, a Miami Heat pedig Raphiael Putney-t, Jarnell Stokest, Rodney Purvist és Briante Webert tette ki keretéből.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) forrásai szerint Christian Wood marad a Milwaukee Bucksnál, és Tim Frazier kerül majd szabadlistára - Tyler Zellert egyébként már kitették a keretből.

A Miami centere, Hassan Whiteside azt nyilatkozta, hogy szeretné megmutatni, hogy többre képes, mint a védekezés és a palánk közeli befejezések: szeretné gyűrűtől gyűrűig vezetni a labdát. Tavaly is volt már erre példa, de a most következő idényben mérkőzésenként 1-2 alkalommal meg akarja ismételni.

A végére pedig Richard Jefferson maradt, aki instagramon bejelentette visszavonulását.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus