Hírmorzsák 2018-10-14 (21:30)

Blake Griffin szerint reális elvárás, hogy a Top4-be jusson a Pistons keleten. Zach LaVine szerint PO-ba akar kerülni a Bulls, de előbb meg kell tanulniuk nyerni. Karl-Anthony Towns szerint a vereség elfogadható, a megszégyenülés nem. Jimmy Butler játszani fog a Spurs elleni szezonnyitón - nem érdekli, ha a szurkolók kifütyülik. Mike D'Antoni mesélt arról, milyen nagy a versenyszellem a Rockets jelenlegi keretében. Cserélne a Bucks és a Clippers, a Suns továbbra is irányítót keres. Sem Steph Curryt, sem DeMarcus Cousinst nem tiltja el a liga. Damian Jones lesz a Warriors kezdőcentere az első meccsen.

A Detroit Pistons sztárja, Blake Griffin Noah Tristernek (Associated Press) elmondta, hogy szerinte nagy elvárásokat kell a csapat elé támasztani. Nem tudja, hogy a jelenlegi keretükkel keleten miért ne lehetne reális célkitűzés, hogy a legjobb négy közé jussanak.

Ugyanilyen témakörben szólalt meg a Chicago Bulls dobóhátvédje, Zach LaVine is, aki James Herberttel (CBS Sports) beszélgetett. LaVine szerint nem nagyon nyertek, úgyhogy meg kell tanulniuk, hogyan kell győzni. Rájátszásba akarnak kerülni - elég tehetséges az állományuk, és ha összecsiszolódnak, úgy érzik, versenyképesek tudnak lenni keleten, mindenekelőtt azonban nyerni kell megtanulniuk. LaVine szerint minden nap folyamatosan fejlődnek, és ehhez az kell, hogy minden edzést komolyan vegyenek - ha mindig csak egy kicsit fejlődnek, akkor az idény végére elég komoly előrelépést vehetnek majd észre, és ezzel már nyernek.

A Minnesota Timberwolves az előszezonban a legrosszabb védekezést hozta 100 támadásra vetített kapott pontok alapján (112.8). A gárda centere, Karl-Anthony Towns azt nyilatkozta Chris Herringnek (ESPN), hogy mindenki kikap néha, a Golden State Warriors vagy a 95/96-os Chicago is szenvedett vereségeket, azt viszont nem szabad hagyni, hogy megszégyenítsék a csapatot, mert ez elfogadhatatlan.

Az együttes vezetőedzője, Tom Thibodeau azt válaszolta egy kérdésre, hogy igen, úgy számol, hogy Jimmy Butler játszani fog a csapat szerda éjszakai, San Antonio Spurs elleni szezonnyitóján. Butlertől kérdezték, hogy számít-e füttykoncertre péntek éjszaka, amikor első hazai mérkőzését játssza a Minny. A játékos azt válaszolta, hogy igen, de nyugodtan csinálják csak, ő ugyanúgy fog játszani, mint eddig is - maximum többet fog mosolyogni az átlagosnál.

Keith Smith (RealGM) forrásai szerint a Milwaukee Bucks és a Los Angeles Clippers nagyon aktív a cserepiacon, mert inkább elboltolnának 1-1 játékost, minthogy kitegyék őket a keretből - Smith szerint a Buckstól a tavalyi első körös DJ Wilson eladó. A Phoenix Suns közben továbbra is tapasztalt irányítót keres, de egyelőre nem talál partnert.

A Houston Rockets trénere, Mike D'Antoni Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) elmondta, hogy annyira nagy a versenyszellem a jelenlegi keretben, hogy néha nem tud véget vetni egy-egy edzésnek, mert még mindig egymással versengenek a játékosok a pályán.

A végére pedig a bajnok Warriors maradt. Egyrészt sem Steph Curry-t, sem DeMarcus Cousinst nem tiltja el a liga a Lance Stephenson - Quinn Cook balhé miatt - mindkét sztár elhagyta a kispadot az esetnél. Másrészt Steve Kerr vezetőedző elmondta, hogy Damian Jones lesz a kezdő center az első meccsen, mert a fellöbbölt labdáknál elég komoly veszélyt jelent az ellenfél gyűrűjére - ha kiváló shooterek vannak a periméteren, akkor az ilyen típusú centerek kellenek középre, hogy még jobb legyen a spacing.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus