Hírmorzsák 2018-10-15 (08:30)

Marcin Gortat Boban Marjanovicot méltatta, előkerült egy összehasonlítás Kareem Abdul-Jabbarral is. Jimmy Butler találkozott a Timberwolves tulajdonosával, mindketten ígéretet tettek a másiknak. Andrew Wiggins Butlert dicsérte. Klay Thompson szerint az oaklandi szurkolók miatt még inkább meg akarják nyerni ezt az idényt - Steve Kerr szerint nehéz lesz reprodukálni az Oracle Arena hangulatát az új csarnokban. A Bulls lehívta waiverről Tyler Ulist. A Suns 1 éves szerződést ajánlott Jamal Crawfordnak.

Mint arról tegnap este beszámoltunk már, a Minnesota Timberwolves elvágyódó swingmanje, Jimmy Butler játszani fog az együttesnél. A játékos tegnap találkozott a csapat tulajdonosával, Glen Taylorral, és megbeszélték, hogy Butler mindaddig mindent megtesz a csapatért, ameddig a Timberwolves mezét hordja, Taylor pedig megígérte, hogy mindent megtesz azért, hogy összehozzon egy cserét, így eleget tegyen Butler kérésének.

Többször napvilágot látott már az előző idény közben is, hogy Butlernek mennyire nem tetszik a gárda fiatalabb sztárjainak hozzáállása, és hogy nincs is jó viszonyban velük. Andrew Wigginst kérdezték csapattársa helyzetéről, amire ennyit mondott Kent Youngbloodnak (Star Tribune), hogy ha tétmérkőzéseket játszanak, Butler olyan játékos, akit maga mellett szeretne tudni, az emberek pedig azt gondolnak és mondanak, amit akarnak. Győztes típusnak tartja Butlert, és mindegy, hogy mit szeretne, amíg a csapatnál van, mindent bele fog adni, mert csak így tud játszani.

A Golden State Warriors utolsó idényére készül Oaklandben és az Oracle Arenában, hiszen jövőre költözik az együttes új San Francisco-i csarnokába. Klay Thompson Nick Friedellnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy az oaklandi szurkolók miatt is nagyon meg akarják nyerni ezt az idényt, mert az elmúlt több mint 40 évben mindig kitartottak mellettük, bármilyen is volt a gárda. Hatalmas örökséget hagynak hátra Oaklandben, mert lehet, hogy San Franciscóban nem fogják annyit látni őket a mostani szurkolóik. Steve Kerr annyit tett hozzá, hogy keserédes ez a dolog, mert nehéz lesz az Oracle hangulatát felidézni az új helyen. Olyan, mint amikor a Celtics a Boston Gardenből átköltözött az újba, vagy amikor a régi Chicago Stadiumból ment át a Bulls az új helyre - nehéz ugyanazt az intim környezetet megteremteni egy új csarnokban.

A Chicago Bullst lehívta a Golden State által waiverre tett Tyler Ulist, és two-way szerződést kötött az irányítóval.

John Gambadoro (98.7 FM) értesülései szerint a Phoenix Suns 1 éves szerződést ajánlott Jamal Crawfordnak - pénteken látták a Talking Stick Resort Arenában, és később napvilágot is látott, hogy találkozott és tárgyalt a csapattal.

A végére pedig a Los Angeles Clippers centere, Marcin Gortat maradt, aki Andrew Greifnek (Los Angeles Times) azt nyilatkozta, hogy csapattársa, Boban Marjanovic megállíthatatlan - meglepődött, hogy mennyire képzett és okos a magasságához képest. Az emberek leginkább a fizikai paramétereit látják, meg hogy vicces srác, de amúgy nem viccel, ha a pályán vannak, és nem a legszórakoztatóbb dolog ellene védekezni. Nagyon oda kell rá kocentrálni, különben 8 perc alatt 20 pontot és 12 pattanót jegyez az ember mellett - az előszezonban is ezt csinálta, 8 percek alatt dupla-duplázott. Gortat hozzátette, hogy ez jobb, mint Kareem Abdul-Jabbar átlaga.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus