Hírmorzsák 2018-10-16 (11:30)

Russell Westbrook nem játszik ma este a Warriors elleni szezonnyitón - legalábbis jelen állás szerint. Larry Nance Jr. 4 évre 45 millió dollárért hosszabbított a Cavsszel. Markelle Fultz kezd a Sixersnél, JJ Redick csere lesz. Cserélt a Wizards és a Bucks. Rajon Rondo az első játékos akar lenni, aki bajnoki címet nyer a Celticsszel és a Lakersszel is. Bradley Beal 5 kilót hízott a pizzától és a jégkrémtől. Elhunyt a Blazers tulajdonosa. Rostermozgások az egész ligában.

Egy idő előtti hosszabbítás történt még a tegnap esti határidő előtt: a Cleveland Cavaliers 4 évre 45 millió dollárért marasztalta Larry Nance Jr.-t.

Volt egy csere még: a Washington Wizards Jodie Meekset, egy későbbi védett második köröst és készpénzt küldött a Milwaukee Buckshoz, amely ki is tette Meekset a keretéből. A Bucks Greg Monroe TPE-jét használta fel arra, hogy egy draftjogot kapjon - az, hogy mennyiért vették ezt, az attól függ, mennyi pénzt kaptak -, a Washington pedig luxusadót spórolt magának azzal, hogy a dobóhátvéd fizetése kikerült a sapka alól. A tranzakcióval Meeks is jól járt: mivel kivásárolták, így megkapja a teljes fizetését, pedig a szezont eltiltással kezdte volna.

Maradjunk a rostermozgásoknál. A Bucks Tim Fraziert is szabadlistára rakta, a Phoenix Suns Shaquille Harrisontól és Darrell Arthurtől köszönt el, a Los Angeles Clippers Jawun Evanstől, a San Antonio Spurs pedig a visszavonult Manu Ginobili szerződését rakta ki. A Detroit Pistons Zach Lofton kontraktusából two-way szerződést csinált, és Reggie Hearntől szabadult meg. Az Atlanta Hawks lehívta John Collins, DeAndre Bembry és Taurean Prince 2019/20-as csapatopcióit, a Portland TrailBlazers pedig Zach Collins és Caleb Swanigan esetében tette meg ugyanez.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook jelen állás szerint nem játszik a csapat Golden State Warriors elleni szezonnyitóján - ez még ma változhat azért.

A Philadelphia Sixers is elkezdi a szezont ma éjszaka, és Brett Brown vezetőedző elmondása szerint Markelle Fultz kezdeni fog - JJ Redick csereként fog pályára lépni.

A Los Angeles Lakers irányítója, Rajon Rondo az ESPN munkatársának azt nyilatkozta, hogy még egy aranygyűrűt nyerni akar, és az első játékos akar lenni, aki a Lakers és a Celtics színeiben is a csúcsra ér - a Bostonnal már van egy bajnoki címe, most az aranysárga-lilákkal kell győznie. A Celtics volt az egyik legjobb élménye, most pedig LA-ben lehet - persze a többi klub is fantasztikus volt, de nem mérhető a mostanihoz. Rondo szerint jó összetételű a csapat, tehetséges fiatalok, tapasztalt veteránok és a világ legjobb játékosának elegye ez a Lakers - valahogy össze kell rakniuk az egészet, és akkor nem lesz gond. A fiatalok munkamorálja is tetszik neki - az utóbbi 4-5 évben összesen nem látott 12 játékost a repülőgépen az ellenfél játékát elemző videót nézni, most ez egyszerre megvolt.

A Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal az elmúlt idény végén 5 kilót szedett magára, miután egész nap csak pizzát és jégkrémet evett.

A végére pedig egy szomorú hír: ahogy arról reggel már beszámoltunk, tegnap este elhunyt a Portland TrailBlazers tulajdonosa, Paul Allen. Isten nyugosztalja!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus