Hírmorzsák 2018-10-17 (11:45)

Joel Embiid szerint nincs rivalizálás a Celtics és a Sixers között, mert folyamatosan kikapnak - nagyon dicsérte Jayson Tatumot. Glen Taylor tulajdonos szerint nincs veszélyben Tom Thibodeau állása - Jimmy Butlert viszont el kell cserélni. A Knicksnél Frank Ntilikina kezd Kevin Knox helyett, David Fizdale a döntés hátteréről beszélt. DeMarre Carroll jobb bokáját megműtötték. A Suns kitette keretéből Davon Reedet. A Nike nyilvánosságra hozta néhány játékos nyitóheti cipőit. A Reebok vezérigazgatója szerint Allen Iverson még mindig bőven megéri az évi 800.000 dollárt.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid a ma hajnali, Boston Celtics elleni vereséget követően elmondta, hogy nem rivalizálás, ami a két csapat között van - nem tudja a pontos mérlegüket a Bostonnal szemben, de elég rossz lehet, mert folyamatosan elpáholja őket a Celtics. Embiiden Jaylen Brown és Jayson Tatum is bemutatott egy-egy emlékezetes jelenetsort, utóbbi utána egy kicsit játszott is a centerrel. Embiid szerint beszéltek erről a meccs után - nehéz helyzeteket vállaltak a bostoniak, és úgy érzi, jól védekezett, hiszen fent volt a keze, megnehezítette a dolgukat, mégis értékesítették a dobásokat. Tatumot külön kiemelte, szerinte nagyon különleges játékos, nagyszerű kosaras lesz még hosszú évekig, és a Celticsnek szerencséje van, hogy a keretében tudhatja.

Egy kicsit más téma: a Sixers ikonja, Allen Iverson még mindig kap évi 800.000 dollárt a Reeboktól, miután 2001-ben élettartamra szóló szerződést kötött a sportszergyártóval. A Reebok vezérigazgatója, Matt O'Toole a Bloomberg Business of Sports podcastben azt mondta, hogy Iverson ikonikus alak, és nagy szerepet játszott a sportág történetében - minden centet megér, amit fizetnek neki. O'Toole hozzátette, hogy még mindig rengeteg vásárlójuk van, aki úgy érzi, Iverson számít.

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor egy neki feltett kérdésre azt válaszolta Sid Hartmannek (Star Tribune), hogy nincs veszélyben Tom Thibodeau állása az együttesnél - mint ismert, Thibodeau vezetőedző és elnök is egyben. Taylor azt mondta, hogy annyit kért a trénertől, hogy koncentráljon a meccsekre, a csapatra, Scott Layden GM pedig majd intézi, ha érkezik komoly megkeresés Jimmy Butlerre. Azt is elmondta, hogy szerinte rendben van az, ahogyan Thibodeau a Butler-ügyet kezelte. Mikor a játékos először közölte vele, hogy menni akar, akkor mindent megtett, hogy maradásra bírja, ami természetes, hiszen közel állnak egymáshoz. Most a csapatnál van Butler, de mindhárman tudják, hogy a történet vége csere lesz. Butler elég világos volt, hogy nem fog hosszabbítani velük jövő nyáron, így az a klub érdeke, hogy szerezzenek érte 1-2 embert, aki segíteni tud az együttesnek.

A New York Knicks vezetőedzője, David Fizdale bejelentette, hogy Frank Ntilikina kezd majd Kevin Knox helyén az Atlanta Hawks elleni szezonnyitón. Fizdale azt mondta Ian Begley-nek (ESPN), hogy a legfőbb üzenete az, hogy ki kell érdemelni mindent - voltak jó dolgai Knoxnak az előszezonban, aminek örül, és természetes, hogy hullámvölgyei vannak újoncként, de úgy érzi, hogy még nem érdemelte ki jobban a kezdő státuszt, mint a francia. Knoxnak volt két dupla-duplája, aztán gondjai is - ez egy jó lecke számára, de ezt még nem akarja jutalmazni. Ezzel szemben Ntilikinára bármilyen feladatot rábízhatott, mindent elvégzett az irányító, kiegyensúlyozott volt, és ez fontos. Annyit mondott még Knoxról a tréner, hogy néha egy kis változás is elég, hogy valaki megtalálja a ritmusát, ráadásul nincs kőbevésve, hogy végig csere lesz. Azt is tudja, hogy Knox nem akar a második ötösben maradni, de játékosa érti a döntés hátterét.

A Brooklyn Netsnél DeMarre Carroll határozatlan időre kiesett, miután megműtötték a jobb bokáját. Azt nem tudni, pontosan mennyi időre esett ki, de Kenny Atkinson vezetőedző szerint nem súlyos a probléma.

A Phoenix Suns kitette keretéből Davon Reedet - tavaly második körös draftolt volt, de Jamal Crawford leigazolása miatt kellett a hely az arizonaiaknak.

A végére pedig a Nike maradt, amely tegnap bemutatta a nyitóheti cipőit egyes játékosoknál. Íme Luka Doncic szettje, a többit pedig ezen a linken találjátok:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus