Hírmorzsák 2018-10-20 (12:30)

Mike D'Antoni szerint Jeff Bzdelik segédedző nem Carmelo Anthony miatt vonult vissza. Dejounte Murray-t megműtötték. Russell Westbrook közel a visszatéréshez. Kawhi Leonard szerint egy kicsit korai még az MVP rigmus, de jól esik neki, és megérti a szurkolókat. A Lakers-Warriors előszezonmeccset többen nézték az ESPN-en, mint a Pelicans-Rockets szezonnyitót.

A Houston Rockets segédedzője, Jeff Bzdelik némileg váratlanul, nem sokkal az edzőtábor kezdete előtt jelentette be, hogy visszavonul - neki tulajdonították a texasiak védekezésének javulását. Mike D'Antonit kérdezték erről, amire azt mondta, hogy Bzdelik fantasztikus ember, és rengeteget köszönhetnek neki, de már az előző idényben is látszódott néha rajta, hogy nem tudja, meddig folytatja még. Lehetett látni jeleket, de így is meglepetés volt segédje döntése, mert azt gondolta, hogy majd nyáron feltöltődik - talán Bzdelik is ezt hitte, mégsem így történt, nem kell ebbe többet belelátni. Bzdelik a Denver Nuggetsnél együtt dolgozott Carmelo Anthonyval, és rákérdeztek arra D'Antoninál, hogy lehetett-e ennek szerepe a tréner döntésében, amire azt válaszolta D'Antoni, hogy nem, szerinte biztos nem. Bzdelik kedveli Melót, és teljesen rendben volt neki, hogy együtt kell megint dolgozniuk.

A San Antonio Spurs irányítóját, Dejounte Murray-t tegnap megműtötték, miután az előszezonban elszakadt a jobb ACL-szalagja - egyelőre nem tudni, hogy mennyi időt kell kihagynia. Ugyanez a témakör, hogy Russell Westbrook zöld utat kapott az orvosoktól a teljes értékű edzésmunkára, közel van a visszatéréshez.

A Toronto Raptorsnál Kawhi Leonard már megkapta a közönségtől az "M-V-P" rigmust, amire a Boston Celtics elleni győzelem után annyit mondott, hogy egy kicsit korai ez még, hiszen még csak két mérkőzés ment le, de persze jól esik neki hallani, hogy támogatják. Amikor vendégként érkezett a csarnokba, akkor is látta, hogy milyen szenvedélyesen kiállnak a szurkolók a csapat mellett, úgyhogy ez nem lepte meg. Azon lepődött meg egyedül, hogy már most megkapta az MVP rigmust, de megérti a bizakodást és a szurkolók elvárásait.

Az ESPN-n nézettségi adatai visszaestek a tavalyi évhez képest. A Pelicans-Rockets összecsapás 1.0-s mutatót hozott 1.56 millió nézővel a csatornán, ami 17%-os az egy évvel ezelőtti számokhoz viszonyítva - ez volt 2009 óta a legkevésbé nézett szezonnyitó, akkor a New Orleans és a San Antonio ütköztek meg egymással (1.2 millió néző előtt). A Mavericks-Suns meccs 38%-os visszaesést hozott nézettségi mutatóban és 42%-os visszaesést nézőszámban tavalyhoz képest - a múlt héten a Lakers-Warriors előszezon mérkőzést többen nézték, mint ezeket a találkozókat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus