Hírmorzsák 2018-10-21 (12:15)

Rajon Rondo és Chris Paul verekedéséről részletek: Paul, Carmelo Anthony és Mike D'Antoni szerint Rondo köpött, Rondo tagad, Luke Walton hárítja a felelősséget, Paul Pierce csodálkozik, Evan Turner pedig a való életre vonatkoztatja a helyzetet. Jimmy Butlernek tetszett, hogy az első hazai meccsen kifütyülték a bemutatásnál. JaMychal Greennek eltört az állkapcsa (4-6 hét), Kevin Knox bokasérülést szenvedett (2-4 hét). Steve Kerr szerint kapzsinak kell lenni, hogy valaki motivált maradjon az ő helyzetükben. Cserél a Bulls: Asik helyett Shaquille Harrison a csapatnál. Két feltétele van a one-and-done szabály eltörlésének a liga oldaláról.

A Minnesota Timberwolves hazai szezonnyitóján Jimmy Butlert néhányan "kifütyülték" a csapat bemutatásánál - Butler rájuk mosolygott, magyarázott valamit Tom Thibodeau vezetőedzőnek, Glen Taylor tulajdonos mellett pedig egyszerűen elment, mikor az a bemutatott játékosokat köszöntötte a mérkőzés előtt. Butler azt mondta, hogy imádta a fogadtatást, és néha úgy érzi, hogy az emberek szeretik utálni őt. Akármit mondhatnak, az mosolyt csal az arcára, és a végén úgyis tisztelni fogják azért, amilyen erőbedobással játszik a pályán. Azzal semmi baja nincs, ha valaki nem kedveli, de mindent megtesz a klubjáért, és szívét-lelkét kiteszi a pályára, hogy nyerjenek. 33 pontig jutott Butler, a találkozó végén pedig meg is kapta az "M-V-P" rigmust.

Arról ma reggel volt már szó, hogy Chris Paul és Rajon Rondo összeverekedtek a Los Angeles Lakers - Houston Rockets mérkőzés végjátékában, Brandon Ingram pedig hátulról érkezett a buliba és ütött egyet. A mérkőzés után Paul azt mondta, hogy Rondo leköpte, abból lett a balhé - ezt Carmelo Anthony is megerősítette (szerinte ilyet az utcán sem csinál az ember), és Mike D'Antoni vezetőedző is azt mondta, hogy "valaki köpött". Paul és emberei állítólag Ingramen lepődtek meg nagyon, mert ők együtt edzettek a nyáron, nagyjából a mentora volt a houstoni irányító a Lakers játékosának. Rondo tagadja a köpést - megnézték a csapattal a felvételeket, egyiken sem látszik semmi.

Luke Walton vezetőedző szerint egyrészt az is közrejátszott a balhéban, hogy James Ennis Josh Harton bemutatott személyi hibáját csak Flagrant 1-re értékelték a játékvezetők, és nem szórták ki azonnal. Másrészt szerinte Ingramet hátulról lefogta a Rockets egyik biztonsági embere, és arrébb lökte - ezen nagyon felhúzta magát a tréner, szerinte senki ne érjen a játékosaihoz, és Los Angelesben is vannak olyan emberek, akik szívesen lökdösték volna a houstoniakat. Többen is megszólaltak az ügyben. Paul Pierce azt mondta, hogy őt az lepte meg, hogy Rondo és Paul korábban még nem akaszkodtak össze - nagyon nem bírják egymást -, Evan Turner pedig arra mutatott rá, hogy ha az utcán valaki belenyomja az ujját a másik arcába, abból végül halálos összetűzés lehet, úgyhogy mindenkinek vállalni kell a tetteiért a felelősséget.

A Memphis Grizzliesnél indul a sérüléshullám: JaMychal Green 4-6 hétig harcképtelen lesz, miután eltört az állkapcsa, és tegnap meg is műtötték. Green nagyjából egy hónapig nem is edzhet majd ütközésekkel együtt, legalább annyit biztosan ki fog hagyni. Azt nemrég láthattátok, hogy a New York Knicksnél Kevin Knox bokasérülést szenvedett ma hajnalban, a Boston Celtics ellen. Shams Charania (The Athletic) információi szerint Knox 2-4 hetes kihagyással számolhat, legalábbis az első információk alapján.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr szerint amikor olyan szupersztárokról van szó, mint Michael Jordan, Steph Curry vagy Kevin Durant, akkor a mohóság lehet a motiváció a bajnoki címekért, a liga történelmében betöltött helyért. Ő edzőként nem szokta ezt használni, de szerinte nagyon sok játékosban meg van ez a jó értelemben vett kapzsiság. Aki bajnok, attól már nem lehet ezt a címet elvenni, de Duranték úgy voltak vele, hogy érjék be Magic Johnsonékat, Jordanéket. Curry szerint az a fontos, hogy nem lehet elveszíteni a játék iránti szeretetet, állítólag Draymond Green épp erről beszélt a minap az egyik edzés után. Elég vékony a határ aközött, hogy valaki csak pályára lép, vagy aközött, hogy odateszi magát, és imádja, amit csinál. Az elképzelhető, hogy nem nyernek, de ugyanolyan éhesnek kell lenni a sikerre.

A Chicago Bullsnál váltás lesz: a csapat szabadlistára teszi folyamatosan sérült centerét, Ömer Asikot, akinek most épp a térde van begyulladva. Asik idén 11.3 millió dollárt keres, és jövő évi bére is részlegesen garantált, az is a Bulls sapkáját fogja nyomni. Az előbb már említett Shams Charania úgy tudja, hogy a Chicago Shaquille Harrisonnal szerződik le - őt a Phoenix Suns hétfőn tette ki keretéből.

A végére pedig a liga maradt, amely két dolgot szeretne betenni az NBA és az NBPA (Játékosok Szakszervezete) közötti megállapodásba, hogy a one-and-done szabályt el tudják törölni, és lejjebb vigyék a draftkorhatárt 18 évre - ez az, ami miatt az amerikai középiskolásoknak a középsuli befejezése után egy évet valahol máshol (akár az egyetemen, akár egy profi együttesnél bárhol a világon) el kell tölteniük, mielőtt az NBA draftra jelentkezhetnek. A liga azt akarja, hogy a játékosügynökök az összes csapattal megosszák a játékos orvosi kórlapját, és rá akarják venni a játékosokat, hogy ott legyenek és részt is vegyenek a draft előtti felmérőn. Egyelőre nincs megállapodás, de ennek a rendelkezésnek úgyis csak a 2022-es drafton lenne legelőször hatása, addig biztos, hogy marad a jelenlegi rendszer.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus