Hírmorzsák 2018-10-22 (22:00)

Gregg Popovich szerint DeMar DeRozan nagyon intelligens, gyorsan tanulja a Spurs rendszerét. Scott Brooks szerint Otto Porternek gyorsabban kell játszania. Trae Young Iverson, James és Curry nyomdokaiba lépett - Luka Doncic gratulált neki. Kevin Knox legalább 1 hetet hagy ki, Will Bartonnál nem tudni időpontot (ágyék). Kris Dunn kezd ma éjszaka a Bullsban. Lonzo Ball és Kyle Kuzma veszik át Rajon Rondo és Brandon Ingram helyeit a Lakers kezdőjében - utóbbi örült, hogy csak 4 meccses eltiltást kapott.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich DeMar DeRozanról nyilatkozott a minap. A tréner szerint eddig mindent nagyon gyorsan megtanult DeRozan, amit mutattak neki - tudja, hogy ez egy teljesen új rendszer a dobóhátvéd számára, és időbe telik, mire komfortosan érzi majd magát Derozan a Spurs játékában, de intelligens játékosnak tartja. Azt is hozzátette Popovich, hogy azért ez nem atomfizika, csak NBA, úgyhogy elég gyorsan tanul DeRozan.

A ma hajnal margójára: az Atlanta Hawks irányítója, Trae Young a negyedik újonc, aki első évében 35+ pontig és 10+ gólpasszig jut egy találkozó során - az előző három illető Allen Iverson, Steph Curry és LeBron James voltak. A Youngért elcserélt Luka Doncic twitteren gratulált a Hawks játékosának, aki egy "Respect"-tel válaszolt neki.

A New York Knicksnél Kevin Knox bal bokája megsérült pár napja - a csapat hivatalos közleménye alapján Knox legalább egy hetet kihagy, utána vizsgálják majd állapotát és bevethetőségét. A Denver Nuggetsnél Will Bartonnak meghúzódott az ágyéka, de egyelőre nem tudni, hogy mikor térhet vissza.

A Washington Wizards vezetőedzője, Scott Brooks Otto Porterről beszélt a legutóbbi, Toronto Raptors elleni összecsapás után. Brooks szerint imádja Portert, ezt mindenki tudja, de gyorsabban kell játszania. Nem fog átugrani senkit a kiscsatár, nem fogja szétzsákolni magát a védőin, de gyorsabban kell pozíciót fognia. Nagyon fontos része a csapatnak, regeteg módon képes segíteni a gárdának, és meccsnyerő megmozdulásai vannak, de ez utóbbit kiegyensúlyozottan hoznia kell - nem elég, ha csak a meccsek felén ilyen, végig ezt a produkciót kell nyújtania. Nem sikerült ez a Toronto ellen és az első találkozón sem, de Brooks tudja, hogy Porter képes rá, mert látta már tőle - váltani fog a kiscsatár, és szükségük is van erre.

Az Indiana Pacers a G-Ligába, a Fort Wayne Mad Antshez irányította Ike Anigbogut - ő tavaly a 47. pick volt a drafton.

A Chicago Bullsnál ma éjszaka már Kris Dunn fog kezdeni a Dallas Mavericks ellen - a szezon első két összecsapásáról személyes okok miatt hiányzott.

A végére pedig a Los Angeles Lakers maradt: Rajon Rondo és Brandon Ingram eltiltásai miatt Lonzo Ball és Kyle Kuzma kezdenek majd ma éjszaka, a San Antonio Spurs ellen. Ingram egyébként azt mondta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy boldog a 4 meccses eltiltás miat, mert sokkal többre számított, ennél sokkal jobban kordában kell tartania az érzéseit. Elnézést kért a csapattársaitól is, mert az együttesnek nem használt, amit csinált, de az egyik csapattársa mellett állt ki, és 10-ből 10-szer ezt fogja tenni a jövőben is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus