Hírmorzsák 2018-10-23 (23:00)

Rajon Rondo továbbra is tagadja, hogy szándékosan leköpte volna Chris Pault - a Houston Rockets irányítóját becsmérelte. Luke Walton nagyon kiakadt a játékvezetésre a Spurs elleni vereség után. LeBron James nem aggódik, tudja, mire vállalkozott, mikor aláírt a Lakershez. DeMarcus Cousins egyre több csapatedzésen vehet részt. Kris Dunn 4-6 hétre kidőlt (MCL-húzódás). Treveon Graham legalább 2 hónapig harcképtelen lesz (combhajlító-szakadás). James Ennis meghúzta a combhajlítóját, Michael Carter-Williams kezd a helyén.

A LeBron James-féle Los Angeles Lakers 0-3-mal kezdte az idényt, de James a San Antonio Spurs elleni összecsapás után elmondta, hogy egyáltalán nem nehéz elfogadnia ezt a helyzetet, pontosan tudta, hogy mire vállalkozott, amikor aláírt a Lakershez - ő is tudja, hogy ez egy folyamat, nem gondolta, hogy azonnal mindenkin át fognak gázolni, és szerinte rendben lesznek. James szerint fejlődni fognak a továbbiakban is, és tetszik neki az irány, amerre haladnak - ez egyelőre nem mutatkozik meg győzelmekben, de hosszú még az út.

Az aranysárga-lilák vezetőedzője, Luke Walton a Spurs elleni hosszabbításos zakó után azt nyilatkozta, hogy nem nagyon szeretne semmit mondani, mert nem akar pénzt veszíteni, de 74 pontot dobtak a festékben a Spurs 50-jével szemben, mégis a San Antonio dobott 38 büntetőt, ők pedig csak 26-ot. Elég megnézni azt a játékot, ami után technikai hibát kapott, meg hogy mi történt LeBron James kezével - szerinte ugyanezt csinálta a legutóbbi meccsükön James Harden és Chris Paul, és 30 büntetőt dobtak érte. Josh Hart 40 percet játszott, folyamatosan támadta a gyűrűt, és nulla alkalommal állhatott a vonalra - érti, hogy fiatalok, de ha ők egy bizonyos stílusban játszanak, akkor ne azt jutalmazzák már a játékvezetők, amikor valaki 10 méterre a gyűrűtől floppol egyet egy olyan helyzetben, aminek semmi köze nincs a találkozó menetéhez. Azért floppolnak sokan, hogy megnézzék, megkapják-e a faultot, emellett pedig azok a játékosok nem kapnak büntetőket, akik a gyűrűt támadják, és rengeteget odaütnek nekik - Walton szerint ez nincs így jól.

A Lakers irányítója, Rajon Rondo továbbra sem tud leállni a Chris Paullal történt balhéja után - a játékmester az ESPN munkatársának elmondta, hogy szerinte a liga Paul oldalára állt, hiszen ő 3 meccset kapott, a Houston Rockets irányítója pedig csak kettőt. Rondo szerint mindenki el akarja hinni, hogy Paul mennyire jó srác, pedig egy pocsék csapattárs, és az emberek nem tudják azt sem, hogyan bánik az emberekkel - elég megnézni, mit csinált tavaly Los Angelesben. Nem akarja elhinni senki, hogy képes ő kezdeményezni egy ilyen balhét. Rondo a kikerülő felvételek ellenére is tagadja, hogy leköpte volna Pault, legalábbis direkt - szerinte a fogvédője mellett a testbeszéde is erről árulkodik, hiába hoz neki bárki bármilyen bizonyítékot.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr sérült centere, DeMarcus Cousins állapotáról azt mondta, hogy szerinte egyre több dolgot fog tudni elvégezni edzéseken - rengeteg egyéni munkát végez jelenleg, egyelőre a csapattal nem sokat tréningezett még. Egyelőre a konditeremben és az edzőpályán volt elfoglalva Cousins, de most már többet lesz bevonba az együttes közös edzéseibe is. 5-a-0-ra és labdakezelési gyakorlatokban ott lehet a center, és ha 5-5 elleni meccseket rendeznek azok között a fiatalok között, akik kevesebbet játszhatnak, akkor ezekben is részt vehet majd.

Vannak sérülések is. A Brooklyn Netsnél Treveon Graham bal combhajlítója elszakadt, és két hónapot ki kell hagynia. A Chicago Bullsnál Kris Dunn MCL-húzódása miatt 4-6 hetet lesz kénytelen az oldalvonal mellett tölteni. A Houston Rocketsnél pedig James Ennis húzódott meg, emiatt holnap éjszaka nem fog pályára lépni, a helyén pedig Michael Carter-Williams kezd majd.

A végére pedig a New Orleans Pelicans maradt, amely Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Alabamában hozza létre saját G-Ligás klubját - a következő idényben még Erie-ben fog játszani a csapat, mert még nincs kész a stadion.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus