Hírmorzsák 2018-10-25 (10:15)

Ricky Rubio szerint James Harden minden idők egyik legjobb scorere. Harden combhajlítója megsérült. A liga visszavonta Andre Drummond második technikaiját, Joel Embiidet figyelmeztette floppolásért. Blake Griffin két szabálytalanságát is elengedték a Sixers elleni hosszabbítás végjátékában. Markieff Morris 15.000 dolláros büntetést kapott. Marvin Bagley örül neki, hogy megmutathatja, mire képes. Dwyane Wade David Fizdale-t dicsérte, szerinte rengeteg játékos szeretne a Knicks trénerének irányítása alatt játszani. Andrew Wiggins mindössze második meccsét hagyta ki profi pályafutása során. 

Ma hajnalban összecsapott egymással a Utah Jazz és a Houston Rockets, a találkozót pedig a Utah nyerte. A Jazz irányítója, Ricky Rubio még a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy minden nap tanulnak valami újat. A spanyol játékmester szerint James Harden minden idők egyik legjobb scorere, úgyhogy minden pillanatban pontosan tisztában kell lennie mindenkinek azzal, hogy hol tartózkodik éppen a texasiak sztárja.

Ha már itt tartunk, jöjjenek a sérülések. A Rocketsnél Harden egy combhajlító sérüléssel kénytelen volt elhagyni a parkettát a Jazz elleni találkozó negyedik negyedének közepén - egyelőre nem tudni, mekkora a baj, Mike D'Antoni is csak annyit mondott, hogy feszített játékosa combhajlítója, azért fejezte be idő előtt a mérkőzést. A Philadelphia Sixersnél Ben Simmons hátával nem volt akkora gond, ma hajnalban már játszott a Milwaukee Bucks ellen - csak a Detroit Pistons elleni összecsapást hagyta ki az irányító. A Memphis Grizzliesnél Chandler Parsons hiányzott ma hajnalban, a Sacramento Kings ellen. A Minnesota Timberwolvesnál Andrew Wiggins combsérülése miatt nem játszott a Toronto Raptors ellen - ez volt mindössze a második meccs az 5. szezonjában járó kanadainál, amelyet kihagyott.

Tegnap többször is szó volt arról, hogy a Sixers centere, Joel Embiid milyet floppolt a Pistons elleni összecsapáson, amiért ráadásul Andre Drummondot küldték ki. A liga utólag visszavonta Drummond második technikaiját - amit azért a jelenetsorért kapott, amikor Embiid eljátszotta a nagyhalált egy lepattanót követően -, Embiidet pedig figyelmeztette, a következő flop már 5.000 dollárjába fog fájni. Ugyanehhez a találkozóhoz tartozik, hogy az L2M Report szerint Blake Griffin két szabálytalanságát is elengedték a játékvezetők a hosszabbítás végén, annál a 2+1-es akciónál, mikor a Detroit 133-132-re átvette a vezetést. Griffin először lépéshibát vétett, miután átvette az oldalbedobást, majd a bal kezével lenyomta Robert Covington vállát, amíg a levegőben volt a ziccere közben - elvileg mindkettőt le kellett volna fújni az utólagos jelentés szerint.

Ugyanez a téma: Markieff Morrist 15.000 dollárra büntette az NBA, amiért megfogta Seth Curry nadrágját a Portland TrailBlazers elleni meccsen.

A Sacramento ma hajnalban legyőzte a Grizzliest, előtte azonban még kikapott a Denver Nuggetstől. A coloradóiak elleni mérkőzésen az idei 1/2-es Marvin Bagley 20 pontot, 9 pattanót és 5 blokkot tett a közösbe, amely után annyit mondott, hogy megpróbál olyan keményen játszani és dolgozni, ahogyan tud, mindent belead, és örül neki, hogy van lehetősége megmutatni, mire képes, és szabadon játszhat.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade volt segédedzőjét, a New York Knicks jelenlegi trénerét, David Fizdale-t méltatta a New York Daily News munkatársának adott interjújában. Wade szerint Fizdale úgy érkezett meg a Heathez, hogy ő már 6-szoros All-Star volt, mégis rá tudta venni, hogy változtasson a játékán, és ezért tud még 36 évesen is játszani, hiába nincs már meg az az atletikus képessége, ami fiatalabb korában. Szerinte New Yorkban is tudják azt, hogy ez Fizdale erőssége - könnyedén teremt kapcsolatot az emberekkel. Wade úgy gondolja, hogy a játékosok szeretnek Fizdale kezei alatt játszani. Nem biztos, hogy ez azonnal meg fog látszódni, mert lehet, hogy egyesek bizonyos kluboknál maradnak, mások pedig más csapatoknál akarnak majd összeállni, de ha körbekérdeznek a ligában, hogy kinek az irányítása alatt akarnak játszani a kosarasok, Fizdale neve mindig előkerül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus