Hírmorzsák 2018-10-25 (21:45)

James Harden maximum egy meccset hagy ki. Kevin Love nem játszik ma éjszaka (lábfej). Bobby Portis 4-6 hétig harcképtelen (MCL-húzódás). Donovan Mitchell szerint fejben voltak nála gondok eddig, Quin Snyder is beszélt vele kedd éjszaka. Luke Walton nem volt elégedett a Lakers védekezésével a Suns elleni győzelem előtt. David Stern szerint Dell Demps vacak GM, a Pelicans Anthony Davis elvesztését kockáztatja.

Arról reggel volt már szó, hogy a Houston Rockets MVP-je, James Harden meghúzta a combhajlítóját. Maga az érintett azt mondta, hogy majd ma meglátja, hogyan alakul az állapota, de amikor rákérdeztek arra, hogy van-e olyan súlyos a probléma, mint az előző idényben, mikor majdnem két hetet hagyott ki ugyanilyen gond miatt, akkor azt mondta, hogy nem, megközelítőleg sem, csak óvatos. A The Athletic információi szerint maximum egy mérkőzést hagy ki Harden, utána visszatér.

A Cleveland Cavaliers magasembere, Kevin Love nem játszik ma éjszaka, a Detroit Pistons ellen, miután fáj a bal lábfeje. A Chicago Bullsnál tovább "hullanak" a játékosok: Kris Dunnhoz hasonlóan Bobby Portis is MCL-húzódással bajlódik, csak neki a jobb térde a problémás, neki is 4-6 hetet kell kihagynia.

A Utah Jazz sztárja, Donovan Mitchell 38 pontot szórt ma hajnalban a Rockets ellen, és első igazán jó meccsét hozta ebben a szezonban. Mitchell azt mondta a mérkőzést követően, hogy fejben voltak nála gondok, aludni sem igazán tudott. Terhet helyezett magára azzal, hogy azt gondolta, tökéletesnek kell lennie, de persze ez természetesen lehetetlen. Tony Jones (The Athletic) forrásai szerin Quin Snyder szerda hajnalban leült beszélgetni Mitchell-lel, hogy bízzon a saját meglátásaiban az elzárás-leválás helyzeteknél, bízzon a csapattársaiban, a pontszerzés pedig majd jön magától - a szezon első három összecsapásán 19 pontot átlagolt, de mindössze 34%-os mezőnymutatóval, 27%-os triplával, rengeteg eladott labdája volt, túlságosan erőlködött, és másoknak nem teremtett helyzeteket.

A Los Angeles Lakers a Phoenix Suns ellen megszerezte első győzelmét ebben az idényben, a mérkőzés napjának reggelén azonban Luke Walton vezetőedző még fejmosást tartott. Lance Stephenson azt mondta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy érezhető volt a tréner haragja, úgyhogy meg kellett nyerniük a találkozót. LeBron James annyit mondott, hogy persze, hogy jó nyerni, és azért is, mert tudják, hogy amit az edzőtáborban és a szezon elején összeraktak játék, az fejlődik. Támadásban nagyon tehetségesek, de minden a védekezésükön múlik. Stephenson annyit mondott még, hogy sokat beszéltek védekezésben, rengeteg videót néztek az ellenfélről, és Walton nagyon mérges volt rájuk - azt kérte, hogy legyenek sokkal aktívabbak és agresszívebbek hátul, emellett legyenek önzetlenek.

A végére pedig David Stern maradt. A volt commish-t a 2011-es, hírhedt Chris Paul-cseréről kérdezték, amit Stern a New Orleans Pelicans tulajdonosaként megvétózhatott, és meg is tette. Stern Chris Ballardnak (Sports Illustrated) adott hosszabb interjújában nem kicsit kritizálta Dell Demps GM-et, akit egy vacak szakembernek tart - Pault végül Eric Gordonra, Chris Kamanre, Al-Farouq Aminura és Austin Riversre boltolta el Demps, de már egyikük sincs a csapatban. A franchise hivatalos közleményben állt ki általános igazgatója mellett - a klub szerint nem megfelelően minősítették Dempst, aki mellett a végsőkig kitartanak. Stern egyébként azt is hozzátette, hogy szerinte a New Orleans Anthony Davis elvesztését kockáztatja jelenleg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus