Hírmorzsák 2018-10-27 (11:15)

DeMarcus Cousinst a padról is kiállították - állítólag Enes Kantert kellett volna békén hagynia.  A Washington Wizardsnál már áll a bál - Scott Brooks, John Wall és Bradley Beal beszéltek a problémákról. Kevin Durantnek csak a pénz jut az eszébe, ha a jövő nyárra gondol. Tyreke Evanst egy mérkőzésre eltiltotta saját csapata. A Raptors franchise-rekordot döntött. Ed Davis szerint Solomon Hill egy címeres bohóc. Moe Wagnert a G-Ligába irányította a Lakers. A Hawks tulajdonosa szerint nem állt készen a franchise átvételére, mikor 2015-ben megvette a klubot - Mike Budenholzerről és Lloyd Pierce-ről is beszélt.

Az Indiana Pacers egy mérkőzésre eltiltotta Tyreke Evanst, miután megsértette a csapatszabályzatot - a játékos saját bevallása szerint elkésett edzésről. Evans azt is hozzátette, hogy a Pacers a legprofibb és leginkább csapatorientált klub, ahol valaha játszott, és megérdemli a gárda, hogy minden nap a legjobbját hozza. Saját magában csalódott, hogy olyan problémát okozott, ami miatt nem tud a csapattársai segítségére lenni ma éjszaka, a Cleveland Cavaliers ellen.

A Toronto Raptors a franchise története során először 6-0-val kezdte az idényt - ma hajnalban a Dallas Mavericks volt a kanadaiak áldozata. Az idei Raptors a liga történetének mindössze ötödik csapata, amely úgy kezd 6-0-lal az alapszakaszban, hogy minden meccsén legalább 110 pontot dob. A hétvége folyamán nem játszik Nick Nurse együttese, hétfő éjszaka azonban az egyelőre 5-0-val álló Milwaukee Bucks vendége lesz a Fiserv Forumban.

Scott Foster játékvezető ma hajnalban kiállította DeMarcus Cousinst a padról a Golden State Warriors New York Knicks elleni győzelme során - Cousins összeveszett Fosterrel, aki előbb technikait adott a centernek, majd ki is szórta. Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) forrásai szerint Cousins és Enes Kanter elkezdtek egymással szájalni a mérkőzés előtt, és mindkettejüket figyelmeztették, hogy hagyják békén a másikat. Cousins azt javasolta a mérkőzés közben Draymond Greennek, hogy használja ki Kanter elzárás-leválás védekezését, amiért szólt Foster, hogy hagyja a törököt, mire Cousins visszaszólt, hogy ne feltételezze, hogy tudja, miről beszélnek, erre jöttek a büntetések.

Maradjunk még a Golden State-nél: Kevin Durant Marcus Thompsonnak (The Athletic) még a Knicks elleni mérkőzés előtt elmondta, hogy arra a nagy pénzre gondol a jövő nyári szabadügynök státusza előtt, amit majd kapni fog. Még soha nem írt alá igazán nagy pénzért - látta, hogy másokat már kifizettek, örült is nekik, de tudta, hogy ő is megérdemli ezt, és ha őszinte akar lenni, akkor csak ez jut az eszébe, ha arra gondol, hogy mi lesz jövőre

Volt egy érdekes jelenet a padnál a New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets összecsapáson is - a végjátékban Solomon Hill odament a Nets padjához, mire Ed Davis kirakta a kezét (Hill elesett), és ezért technikait kapott. Davis az összecsapás után azt nyilatkozta, hogy butaság volt, hogy ilyen helyzetbe hozta a csapatát, de Hill egy címeres bohóc a flopja miatt. Nem hiszi, hogy technikait kellett volna kapnia, de a játékvezetők kezébe helyezte a döntést, és ők ezt az ítéletet hozták - a bohóc nyerte a csatát.

A Washington Wizardsnál kódolva volt, hogy probléma lesz, és van is: a gárda 1-4-gyel kezdte a szezont, és máris előjöttek a gondok a sajtóban is. A ma hajnali, Sacramento Kings elleni mérkőzés után Scott Brooks azt mondta, hogy kommunikálniuk kellene a pályán, mert nincs olyan ellenfél az NBA-ben, aki ellen ezt nem kell megtenniük, neki pedig jobb munkát kell végeznie abból a szempontból, hogy megtaláljon 5 embert, aki adott napon hajlandó erre. John Wall és Bradley Beal is elmondták, hogy többen is a saját, egyéni dolgaikkal vannak elfoglalva - az érdekli őket, hogy mennyi dobásuk van, és mennyit játszhatnak ahelyett, hogy védekeznének.

A Los Angeles Lakers a G-Ligába irányította Moe Wagnert, aki a South Bay Lakersnél folytatja rehabját bal térdsérülését követően.

A végére pedig az Atlanta Hawks tulajdonosa, Tony Ressler maradt, aki Jeff Schultz-cal (The Athletic) beszélgetett, és elmondta, hogy nem volt felkészülve arra, hogy megvegye a klubot 2015-ben - bárkit okolhatna az elmúlt évekért, de ő volt a hunyó. Ressler szerint ez pont olyan, mint mikor valaki egy pókerasztalnál ül, és azt nézi, hogy ki az amatőr - ha nem jön rá, akkor valószínűleg ő. A tulaj a jelenleg a Bucksot irányító Mike Budenholzerről azt mondta, hogy hibásan nevezte ki elnöknek, és annak a megszállottja volt, hogy egy szupersztár edzője akar lenni. Azt is hozzátette, hogy Lloyd Pierce kinevezése volt az, amit ő és Travis Schlenk GM is akart, mert Pierce keményen dolgozik, és a fiatalok fejlesztése a célja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus